Banánová múka bezlepková Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g sacharidy 80,1g-z toho cukor 0,8g- tuky 0,5g nasýtené mastné kyseliny 0,1g vláknina 4,0g sodík 0,01 g RECEPTY: van
Oregano - pamajorán obyčajný je nielen rastlinou koreninovej, ale tiež liečivú. Oregano je prísadou do pizze, pretože jej dáva typickú príchuť. Dáva sa tiež do zeleninových šalátov a syrov. Niekedy sa mieša s majoránkou. ako liečivá rastlina sa používa na prípravu čajov pri chorobách z prechladnutia, kašli a k upokojeniu. Podporuje trávenie a pôsobí proti nadúvaniu.
Paprika ostrá - sušená mletá Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyznačujú karamelovú, ovocnou alebo údenú príchuťou, zatiaľ čo iné ľahko dráždi a páli v nose. Chuť kolíše od sladkasto údené po vyzretou a plnú alebo jemne pálivú s náznakom horkosti. použitie: Guláša, pečienka, perkelt, opekané zemiaky, polievky, šaláty, tvarohové nátierky, vaječné pokrmy, omáčky romesco a sofrito, marocký pokrm tajine (tagine) a marináda chermoula, turecký masový pokrm Offal
Čierne korenie celé Korenie je celosvetovo najpoužívanejším korením. Chuť i vôňa čierneho korenia je aromatická a ostro pálčivá Vôňa a chuť: aromatická korenistá silná vôňa, pálivá chuť Použitie v kuchyni: Na ochutenie mäsa, nech hovädzie, baranie, jahňacie, kuracie alebo dary mora, do zeleninových a zemiakových šalátov, polievok a omáčok. Piepor má svoj pôvod v Indii, kde je pre svoju arómu známy už od staroveku. Dnes sa pestuje hlavne v tropických krajinách. Je jedným z najrozšírenejších korenín
rozmarín sušený Rozmarín dodáva jedlám trpko korenenú chuť, užíva sa pri príprave ovčie a jahňacie pečienka, teľacieho mäsa, hydiny, varených rýb a rajských omáčok. Rozmarín pomáha lepšiemu tráveniu, vylučovanie žlče a moču, proti nadúvaniu, pri nízkom krvnom tlaku. Použitie: využíva sa k rybám a morským plodom, skvele ochutí dusené či pečené baranie, králičie a hydinové mäso, hodí sa k dusenej zelenine, zemiakovým pokrmom, ale aj na dochutenie omáčok a štiav k rožněnému a grilovanému mäsu. História: Ro
Mandle blanšírované - plátky Zloženie: Jadrá sladkých mandlí Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 2593/628 kJ / kcal, Tuky: 56g z toho nasýtené mastné kys. 4,5g, Sacharidy 4g z toho cukry 4g, Vláknina 12g,Bielkoviny 21g, Soľ 0g, Sodík 19mg, Horčík 268mg, Vápnik 236mg
Nové korenie mleté Využitie v kuchyni: Polievky, dusené pokrmy, konzervácie mäsa, nakladaná zelenina, varené víno, torty, pudingy, džemy, ovocné koláče, kečup, omáčky, párky, údeniny, sekaná, čatní, likéry, pilaf. S čím je nové korenie dobré? Červená kapusta, tekvica, hovädzie mäso, koreňová zelenina, baklažán, ryby, sladké zemiaky, tekvice, bravčové mäso, väčšina druhov ovocia.
Nové korenie celé Nové korenie vonia teple po klinčekov, škoricu a muškátu, chuť má ostro piepornú, korenisto pálčivú a mierne sladkastú. Použitie: K príprave údenín, pri konzervovaní mäsa, do omáčok, polievok, pri marinovanie rýb, do diviny a do rôznych zmesí korenia. História: Nové korenie sa do Európy dostalo vďaka objaviteľovi,, Nového sveta , Krištofovi Kolumbovi, ktorý ho do Európy priviezol. Preto je nazývané Nové korenie. Je veľkou obľubou v Anglicku, ľudovo sa mu hovorí,, jamajské korenie . Ú
Medvedí cesnak 100 g Jemne nakrájané listy sa pridávajú do šalátov. Kvôli silnej cibuľové chuti sa používa pri príprave polievok a omáčok. Medvedí cesnak (Allium ursinum) Medvedí cesnak je asi 30 cm vysoká trváca rastlina, ktorá okolo seba šíri zreteľnou cibuľovú vôňu. Divo rastie takmer v celej Európe ako lesný rastlina. Obsahuje silice, sírne zložky, vitamín C, fytoncídy, horčiny a ďalšie látky. Jemne nakrájané listy sa pridávajú do šalátov. Kvôli silnej cibuľové chuti sa používa pri príprave
Kurkuma čiže indický šafran je korenie zo sušeného mletého podzemku kurkumovník dlhého (Curcuma longa), žltej farby. Obsahuje asi 5% éterického oleja (hlavné zložky sabinen, felandren a žlté farbivo kurkumín). Používa sa v kari korenia. Má vynikajúce protizápalové účinky a je preukázateľne antioxidantom, podporuje mozgové kognitívne funkcie, najmä u starších ľudí. Je to prírodný a veľmi účinný mozgový doping, ktorý poskytuje kari korenia. Výsledky výskumov boli zverejnené v American Journal of Epidemi
koriander celý Koriander je zabudnuté korenie s príjemnou korenistú chuťou a vôňou. Používa sa do chleba, vianočného pečiva, perníku. Je súčasťou zmesí používaných na korenenie šalátov, mäsa, paštét. Pridáva sa tiež do nakladanej zeleniny. Koriander je vhodný ako súčasť bylinných čajov
koriander mletý (Coriandrum sativum) Koriander sa používa do zmesí korenín do pečiva, pri údení mäsa a výrobe údenín, do omáčok, do likérov a pri výrobe cukroviniek. Koriander je jednoročná bylina s stonkou až 1 meter vysokú. Ako korenie sa užívajú suché plody. Tvorí súčasť koreniacich zmesí karí.
100% jemne mletá jadrá kešu orechov Výrobok môže obsahovať stopy arašidov a ostatných stromových orechov Nutričné hodnoty na 100g: Energia 574 kcal / 2403 kJ, tuky 46,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 9,2g, sacharidy 32,7g z toho cukry 5g, bielkoviny 15,3g, soľ 0g skladovanie:Udržujte pri teplotách do 18 ° C, relatívnej vlhkosti vzduchu do 65%
Anyz sa používa do pokrmov ázijských kuchýň, pri nakladaní repy, mrkvy, do koláčov, vianočného pečiva, anýzových placiek, mliečne polievky, ovsené kaše. Môžeme tiež pridávať do sladkých ryžových pokrmov. Má liečivé účinky. Užíva sa proti kašľu, nadúvanie, křřečím a podporuje trávenie.
Chilli mleté Chilli patrí medzi najostrejšie zo všetkých ostrých korenia. Získavajú sa z najostrejších typov koreninových paprík, ktoré sa pestujú vo všetkých tropických oblastiach. Celé plody sa používajú do nakladanej zeleniny a alebo ako dekoračné ostré koreniny k mäsu a zelenine. Mleté chilli korenie využijeme do rôznych pálčivých omáčok, marinád, guláša.