Mandle lúpanéMandle sú prírodným zdrojom horčíka, preto sa užívajú v tradičnom ľudovom liečiteľstve napríklad pri zvýšenom padania vlasov, rozštiepených a lámavých nechtoch, problémoch s pokožkou, akné a pod. Sú bohaté na antioxidanty a obsahujú plnohodnotné bielkoviny. V tradičnom ľudovom liečiteľstve sa ďalej používajú na podráždenú náladu, stavy úzkosti a nespavosť. Sladké mandle obsahujú okolo 50% tuku (34,1% mononenasýtené a 11% polynenasýtené), 20-25% bielkovín (viac ako mäso 15-20%), asi 10% sachar
Mandle sladké natural Sú bohaté na antioxidanty a obsahujú plnohodnotné bielkoviny. V tradičnom ľudovom liečiteľstve sa ďalej používajú na podráždenú náladu, stavy úzkosti a nespavosť. Sladké mandle obsahujú okolo 50% tuku (34,1% mononenasýtené a 11% polynenasýtené), 20-25% bielkovín (viac ako mäso 15-20%), asi 10% sacharidov. V 100 g mandlí ďalej nájdeme 260 mg vápnika, 296 mg horčíka, 732 mg draslíka, 4 mg železa, 520 mg fosforu, ďalej potom vitamíny skupiny B a veľké množstvo vit. E - 24 mg, čo je 350%
Kokos strúhaný Kokosový orech obsahuje viac horčíka než potraviny živočíšneho pôvodu, predovšetkým mäso, mlieko a vajcia. Okrem toho kokos obsahuje aj iné minerály dôležité pre svalovú sústavu a kosti, ako napríklad vápnik a fosfor. Konzumácia kokosu pomáha pri odvápnenie kostí, osteoporóze a bolestiach pohybového systému spôsobeného preťažovaním alebo zvýšeným svalovým napätím. Vďaka svojim minerálom sa kokosový orech odporúča pri prerezávaní prvých zubov, pretože podporuje tvorbu zdravej zubnej skloviny
Quinoa biela 500 g Quinoa biela patrí medzi tzv. pseudoobiloviny, napriek tomu ju môžeme používať podobne ako mnohé obilniny. Výhodou pseudoobilovin je to, že neobsahujú lepok. Quinoa sa radí medzi tzv. superpotraviny s vysokým obsahom bielkovín. Nie je náročná na prípravu, varí sa podobne ako ryža. Správne upravená quinoa je jemná a nadýchaná s ľahko orieškovou chuťou, podáva sa na slano alebo na sladko.
Tekvicová múka vhodná do studenej aj teplej kuchyne 100% prírodný produkt Z nesolených, nepražených tekvicových semienok z južnej Moravy. Vyrobená pomalými a šetrnými postupmi lisovaním za studena, v raw kvalite, uchované všetky cenné látky bez prídavných látok a konzervantov, jemná prirodzená chuť Vhodná do teplej i studenej kuchyne, na varenie i pečenie na sladko aj naslano, je možné pridať do akéhokoľvek receptu alebo konzumovať aj za studena (ochutenie pokrmu, do miešaných vajíčok, na prípravu chleba
Mák modrýModrý mak pôsobí veľmi dekoratívne na pečive, typická výrazná chuť a vôňa ho predurčuje i do makových náplní, pomazánok a posypov rezancov, trhancov, ovocných knedlí a podobne. Môžeme ho pridať aj do domáceho chleba.
### Long Description for Kokos chips natural 500 g - Filipíny Objavte jedinečnú chuť a textúru našich kokosových chipsov naturálnych z Filipín, ktoré sú ideálne pre všetkých milovníkov kokosových produktov. Naše kokosové lupienky, balené v praktickom 500 g balení, sú vyrobené z kvalitného sušeného kokosu, ktorý je starostlivo spracovaný, aby sa zachovala jeho výnimočná aróma a chrumkavosť. Kokosové chipsy sú neražené a spravidla sa používajú ako výborná prísada do rôznych sladkých receptov. Môžete ich p
Sezam lúpaný 1 kgSezamové semienko je považované za najstaršie korenie na svete.Je výborným zdrojom organického vápnika, fosforu a horčíka.Napomáha napr. Pri liečbe chorôb kostí a zlomenín.Zo sezamu sa pripravuje klasické makrobiotickej korenia gomasio.Je možné ho pridať pre spestrenie do akéhokoľvek cesta alebo do ranných cereálií a müsli.
Ovsená múka Ovsená bezlepková múka Na zahustenie polievok, omáčok, pudingov a pod. možno ju pridať aj do chlebového cesta, na prípravu slaných i sladkých ciest. Ovos pochádza z fariem, ktoré majú dlhú tradíciu v pestovaní tejto obilniny v bezlepkovej kvalite. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1467 kJ / 348 kcal Tuky 8,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3 g Bielkoviny 12 g Soľ 0 g Zloženie: múka zo zŕn ovsa 100% Podľa článku 3 ods. 3 Nariadenie Komisie (ES) č. 41/2009 o zložení a označov
Bread & Cake - jedinečná patentovaná forma na pečenie s bočným žliabkom na vodu pre vytvorenie vlhkosti pri pečení.Tým vytvorí jemnú a chrumkavú kôrku, Žliabok naplnený vodou je to čo robí chlieb jedinečným prostredníctvom odparovanie počas pečenia.Pečte ako profesionál, rovnako ako v reálnej peci na drevo.Nie je nič lepšie ako lahodne upečený chlieb - chrumkavý a čerstvý, alebo sladké pečivo a koláče.VlastnostiPred pečením sa umiestni do rúry, do bočného žliabku sa naleje voda, ktorá sa pri násle
Banánová bezlepková múka 1 kg Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g sacharidy 80,1g-z toho cukor 0,8g- tuky 0,5g nasýtené mastné kyseliny 0,1g vláknina 4,0g sodík 0,01 g RECEPTY