Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Ide o prirodzene bezlepkovú potravinu pripomínajúcu chuťou i vôňou parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. skvelé na dochutenie jedál dá sa použiť takmer všade v slanej kuchyni volajú ho vegánsky parmezán
Instantné kaše sú výbornou variantom nielen pre vaše raňajky. Medzi ich prednosti patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilnosť použitia. Pridaním rôznych surovín z nich vytvoríte veľa chutných pokrmov. Ryžovo-pohánková kaša patrí medzi prirodzene bezlepkové potraviny.
Kombucha bancha s príchuťou citrónu je vyrábaná z čajovej huby kombucha. Nápoj chutí podobne ako jablkový mušt. Je veľmi osviežujúci. Upozornenie Tento produkt odosielame iba od pondelka do stredy. Objednávky vytvorené medzi stredou popoludní a nedeľou budú odoslané až nasledujúci pondelok. Tiež je možné použiť iba platbu predom (kartou, bankovým prevodom). Jedná sa o ochranu pred možným poškodením tovaru kvôli dlhému vystavovaniu vysokým teplotám počas prepravy.
Jazmínová ryža v bio kvalite s jemnou prirodzenou vôňou kvetín. Tradičná súčasť ázijskej kuchyne. Po uvarení je lepivejšia, hodí sa teda k omáčkam. Ryža má ľahko sladkastú chuť, využijete ju preto aj v dezertoch. Využitie príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k omáčkam rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle vyprážané ryže - po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleninou smažiť asi 2 minúty, nakoniec pridajte rozmiešané vajíčk
Jazmínová ryža v bio kvalite s jemnou prirodzenou vôňou kvetín. Tradičná súčasť ázijskej kuchyne. Po uvarení je lepivejšia, hodí sa teda k omáčkam. Ryža má ľahko sladkastú chuť, využijete ju preto aj v dezertoch. U ryže s názvom natural je potrebné počítať s trochu dlhšou dobou prípravy. Natural ryža vám to ale vynahradí rýchlejším pocitom zasýtenia. Využitie príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k omáčkam rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle vyprá
Ryža basmati sa pestuje najmä v Indii a v Pakistane. Ryža neobsahuje gliadín (frakcia gluténu) Má mimoriadne nízky obsah sodíka. Z nutričného hľadiska je najlepšie ju kombinovať so zeleninou a strukovinami. Ryžu sa hovorí chlieb Ázie. Zloženie: ryža basmati (produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva) Alergény: Môže obsahovať stopy lepku. Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%. Legislatívne zaradenie: Obilný mlynský výrobok - ryža Návod na príprav
Country Life Ryža basmati 500g BIO je typická dlhými zrnami a jemnou orieškovou vôňou. V kuchyni doceníte predovšetkým jej nelepivosť a krátku dobu prípravy. Jedná sa o ryžu v biokvalite z podhorí Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková. Využitie: príloha – ryžu je možné využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom rizoto – klasickým spôsobom môžete ryžou zmiešať so zeleninou a korením podľa chuti vyprážaná ryža – po uvarení môžete ryžu na väčšom množstve oleja spoločne so zeleni
Sezamový olej svetlo žltej farby a príjemnej orieškovej chuti v biokvalite lisovaný za studena. Vhodný do studenej kuchyne, na dochutenie alebo ako masážny olej. Tradičná súčasť ázijských receptov. Využitie: studená kuchyňa - do šalátov, zálievok, dresingov alebo na ochutenie syrov dochutenie - olejom môžete dochutiť aj teplé jedlá ku koncu varenia, napríklad polievky ázijské recepty - sezamový olej je tradičnou súčasťou japonskej, čínskej a indickej kuchyne. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebit
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia. Miso obsahuje rad minerálov, vitamínov. Miso neodmysliteľne patrí k japonskej kuchyni, má charakteristickú sýtu chuť a tmavú farbu. K výrobe Hatch Miso Muso (miso zo sóje) sa používajú celé sójové bôby. Miso je vyrábané tradičným spôsobom, rovnako ako pred mnohými storočiami. Vybrané sójové bôby zatěžkány kameňom fermentujú po dobu 3 rokov v cédrových sudcoch. Miso obsahuje rad minerálov, vitamínov. Vhodné pre vegánov a vegetariánov. Zloženi
Umeboshi sa vyrába z japonských ume sliviek nakladaných v morskej soli s listami Shiso. Pri výrobe sa nepoužíva žiadne umelé farbivá a sú to práve listy Shiso, ktoré farbia švestičky na červeno. Nutričné hodnoty v 100 g: Energia: 102 kJ (25 kcal) Bielkoviny: 0,3 g Sacharidy: 2,7 g (z toho cukry: 0,5 g) Tuky: 0,6 g (z toho nas. mast. kyseliny: 0 g) Vláknina: g Soľ: 14 g Zloženie: ume slivky 72%, morská soľ, umeocet (ume švestičky, morská soľ, Shiso), Shiso Skladovanie: Skladujte pri
Ryžový sirup je prírodné sladidlo, ktoré sa vyrába hydrolýzou ryžového škrobu s využitím prirodzených enzýmov. Sirup je určený na priamu spotrebu bez riedenia, ale aj na prípravu sladkých pokrmov. ZLOŽENIE Rýža* (80 %), pitná voda.Môže obsahovať stopy lepku. *bio - vyrobilo ekologické poľnohospodárstvo. SKLADOVANIE Skladujte pri teplote do 20 ° C. NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G Energia 1 302 kJ / 311 kcalTuky 0,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 gSacharidy 77,0 g z toho cukry 54,0 gBielkoviny 0,5
Javorový sirup Grade C má výraznejšiu javorovú chuť a je málinko tmavší ako javorový sirup Grade A. Ide o tradičný kanadský výrobok. Je to koncentrovaná miazga z kanadského javora. Sirup sa vyrába tak, že do dospelých stromov sa navŕtajú otvory, ktorými miazga vyteká do záchytných nádob. Stromy sa môžu dožiť až 250 rokov, miazgu produkujú vo veku 50 až 80 rokov. Na jeden liter sirupu treba 35-40 litrov miazgy. Surová miazga obsahuje až 97 % vody, ktorá sa následne odparuje, až vznikne sirup. V ekologickej
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sladí, je tradičným sladidlom na Strednom východe.Datľový sirup sa hodí pre studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami, ako je tofu krém, biely jogurt, tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inú kašu na raňajky, palacinky, ale aj na dosladenie obilnej kávy.Datľový
Je výborný len tak alebo s miskou krupicovej kaše. Ukrýva tajomstvo tej najvláčnejšej banánovej bábovky.Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sa sladí. Je tradičným sladidlom na Strednom východe.Datľový sirup sa hodí na studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami ako je tofu krém, biely jogurt či
Lahodná alternatíva k javorovému sirupu. Čo ho skúsiť trebárs na palacinky?Čučoriedkový sirup je kombinácia javorového a ryžového sirupu s čučoriedkovou šťavou.Ryžový sirup je obľúbený pre svoju neutrálnu chuť a všestranné použitie. Je svetlý, tekutejší, má pomerne nízku sladivosť. Javorový sirup má špecifickú, celkom výraznú chuť a vôňu, máličko pripomína karamel. Je sladší než cukor, ale nie toľko ako agávový sirup.Využitie: preliv na domáce zmrzliny ovocné želé z agaru tofu krém, puding, do bieleh