Peruánske kakao má jedinečnú vyváženú chuť. Miestne odrody kakaových bôbov sú vykupované od združenia drobných pestovateľov, po fermentácii je chuť zvýraznená krátkym opražením a kakaové bôby sú bez šupky nadrvené. Hodí sa k priamemu maškrteniu, do dezertov i pečených sladkostí. Môžeme ich aj zmixovať na prášok a použiť ako voňavé kakao s nezníženým obsahom kakaového masla. HMOTNOSŤ: 100 g KRAJINA PÔVODU: Peru ZLOŽENIE: celé nepražené kakaové bôby z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Tieto bio kakaové bôby sú po fermentácii iba usušené na vzduchu a očistené bez praženia. Hodia sa k priamemu maškrteniu, do raw dezertov i pečených sladkostí. Každý bôb má na povrchu tenkú slupičku bez chuti, ktorú môžeme (ale nemusíme) pred konzumáciou odlúpnuť. Na zvýraznenie chuti môžeme opražiť. Kakaové bôby môžeme aj nadrviť či rozmixovať na prášok. HMOTNOSŤ: 100 g KRAJINA PÔVODU: Peru ZLOŽENIE: celé nepražené kakaové bôby z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva UPOZORNENIE PRE AL
Bourbon vanilka sa pestuje iba na ostrovoch Indického oceánu a je cenená pre svoju výraznú príjemnú vôňu danú prirodzene vysokým obsahom vonnej látky vanilínu. Pridávame štipku do dezertov, pudingov, sladkého pečiva, jogurtov či krémov. Obsah: 8 g Krajina pôvodu: Madagaskar
Plnú čokoládovú chuť dodáva medovo nealkalizované kakao, ktoré pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusmi, banánmi a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sa zbierajú ručne a fermentované sú spolu s dužinou. Obsah kakaa je dvojnásobný v porovnaní s väčšinou kakaových nápojov na trhu, a preto Méďa vyniká výrazne kakaovou chuťou a nie je presladený. Méďa je sladený sušenou trstinovou šťavou Rapadura, ktorá vzniká pomalým zahusťov