Amarant bol po stáročia základnou potravinou Inkov a dnes je považovaný za plodinu budúcnosti. Má jemnú chuť a veľmi široké použitie. Má najväčší obsah proteínov zo všetkých obilnín. Obsahuje esenciálne aminokyselinu lyzín, ktorá sa v ostatných obilninách takmer nevyskytuje. Má tiež jeden z najvyšších obsahov vlákniny medzi obilninami. Vyšší obsah železa ako amarant má z obilnín už len mrlík čílsky. Je zdrojom vápnika, horčíka a kyseliny listovej. Okrem toho obsahuje skvalén, nenasýtený uhľovodík, ktorý
Prírodný trstinový cukor surový má príjemnú typickú chuť a vôňu, ktorá ľahko pripomína karamel alebo med. Výborne nahrádza rafinovaný biely cukor v akomkoľvek pokrmu. Hodí sa do čaju, kávy, domácich limonád a kokteilov. Prírodný trstinový cukor z Maurícia je vyhlásený po celom svete. Tento tropický ostrov je obdarený ideálnymi podmienkami pre pestovanie cukrovej trstiny. Vulkanický pôvod ostrova zaisťuje úrodnú pôdu bohatú na minerálne látky a klimatické podmienky sú ako stvorené pre cukrovú trstinu. Maur
Prírodný trstinový cukor surový má príjemnú typickú chuť a vôňu, ktorá ľahko pripomína karamel alebo med. Výborne nahrádza rafinovaný biely cukor v akomkoľvek pokrmu. Hodí sa do čaju, kávy, domácich limonád a kokteilov. Prírodný trstinový cukor z Maurícia je vyhlásený po celom svete. Tento tropický ostrov je obdarený ideálnymi podmienkami pre pestovanie cukrovej trstiny. Vulkanický pôvod ostrova zaisťuje úrodnú pôdu bohatú na minerálne látky a klimatické podmienky sú ako stvorené pre cukrovú trstinu. Maur
Prírodný trstinový cukor vhodný pre medzinárodnú kuchyňu, koktaily, zdravé varenie a pečenie. Zloženie: prírodný trstinový cukor Krajina pôvodu: Mauritius Hmotnosť: 300g
Kakaové bôby pestujú drobní farmári z Dominikánskej republiky. Kakaovníky tu rastú v zmiešaných kultúrach spolu s citrusy, banány a ďalšími plodinami, ktoré im poskytujú tieň. Plody sú zbierané ručne a fermentované spolu s dužinou. Pri fermentácii vzniká typická výrazná chuť a vôňa dominikánskeho kakaa. Nasleduje asi týždenné sušenie na slnku, potom sú bôby očistené a upražené. Správne šetrné praženie ďalej umocnia chuť a vôňu kakaa. Upraženej bôby sú rozdrvené a pomocou lisu zbavené časti kakaového masla
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Chcete dokonalú penu do svojho cappuccina alebo latte? Nemôžete alebo nechcete piť obyčajné mlieko? S ovseným nápojom BARISTA Organic sa zloženie 12 % organického celozrnného ovsa a 2 % organickej sóje z európskej produkcie postará o dokonalú penu bez stabilizátorov. Ovsený nápoj alebo ovsené mlieko je vyrobené z celého bio ovsa, neobsahuje arómy, cholesterol, mliečne bielkoviny ani laktózu a má len 2,0 % tuku. Bez pridaného cukru alebo sladidla má príjemnú sladkú chuť vďaka prirodzene fermentovanému ovsu
Jemná sladová zmes jačmeňa a koreňa čakanky slúži ako náhrada klasickej kávy. Zmes je veľmi jemná a ľahko sa rozpúšťa. Okrem toho neobsahuje kofeín, takže si môžete vychutnať šálku tesne pred spaním. Postup prípravy: Dve čajové lyžičky zmesi nalejte do hrnčeka a zalejte horúcou vodou. Podľa chuti pridajte mlieko alebo cukor. Hmotnosť: 100 g Krajina pôvodu: Poľsko Zloženie: jačmenný slad, jačmeň, koreň čakanky 10%. Všetky zložky pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Upozornenie prea
Zmes vhodná na prípravu tzv. zlatého mlieka. Ajurvédske opakovanie, ktoré má silné antioxidačné účinky a protizápalové vlastnosti a zároveň zahreje a prevonia miestnosť. Skvelá kombinácia zázvoru a kurkumy, ktoré majú mierne horkú a štipľavú chuť, povzbudí a cejlónska škorica, muškátový oriešok, kardamón a štipka korenia dodajú vôňu a korenisté tóny.Príprava je jednoduchá. Rozmiešajte jednu čajovú lyžičku zmesi v 250 ml horúceho mlieka alebo rastlinného nápoja, nechajte niekoľko minút povariť. Potom prece
Kakaový prášok s výraznou chuťou a vôňou vďaka vyššiemu obsahu kakaového masla a tzv. holandskej metóde spracovania - alkalizácii. Vhodný do studenej i teplej kuchyne, na prípravu horúceho kakaa a iných koktailov. Hmotnosť: 150 g Krajina pôvodu: mimo EÚ, spracovanie - Taliansko, Holadsko Zloženie: Kakaový prášok z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Obsah kakaového masla 21 %. Upozornenie prealergikov: Tento výrobok neobsahuje alergény ani stopy alergénov. Výživové údaje na 100 g: Energetická
Po ručnom zbere sú kokosy rozlúsknuté a po odstránení hnedej šupky nakrájané a šetrne vysušené. Kokosové plátky majú príjemnú kokosovú chuť a vôňu a môžeme ich použiť do müsli zmesí, stolových zmesou orechov a sušeného ovocia, ovocných šalátov, kari zmesí a na zdobenie nepečených dezertov. HMOTNOSŤ: 300 g Pôvod: Srí Lanka UPOZORNENIE PRE ALERGIKOV: Výrobok neobsahuje stopy alergénov. VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G: Energetická hodnota 2803 kJ / 681 kcal Tuky 65 g z toho nasýtené mastné kyseliny 62
Bio celozrnné sušienky s kakaom a kokosom. Tieto chrumkavé sušienky sú upečené v malej rodinnej českej pekárni, kde si potrpia na kvalitné suroviny. Sušienky obsahujú len celozrnnú múku a sú ochutené štedrou dávkou výberového kokosu (21%) zo Srí Lanky a kakaom (4,4%) z Peru a osladené prírodným trstinovým cukrom. Tento výrobok je súčasťou projektu České BIO. ZLOŽENIE celozrnná pšeničná múka * 38%, prírodný trstinový cukor *, strúhaný kokos * 21%, kokosový olej *, kakao * 5%, Bourbon vanilka * 0,1%, k
Toto kakaové maslo bolo vylisované z bio kakaových bôbov a potom iba zbavené výraznej vône (dezodorizované). Nebolo chemicky rafinované ani stužované. Ako použiť: Čisté kakaové maslo používame do poliev a praliniek z bielej čokolády či karobu. Je vynikajúci na ošetrenie suchej pleti, do domácich mastí a do kúpeľa. Výrobok pochádza z fair trade projektu HAND IN HAND. Obsah: 100 g Krajina pôvodu: Dominikánska republika
Kakaové slniečka sú vyrobené z talianskej ryže, sladené prírodným trstinovým cukrom a dochutené kakaom a sladom. Majú sladkú čokoládovú chuť a sú výborné ako cereálne raňajky s mliekom podľa chuti (kravským, ryžovým, mandľovým ...). Chutia aj nasucho s nakrájaným čerstvým ovocím. Výživové údaje na 100 g: - Energetická hodnota: 1634 kJ/385 kcal - Tuky: 2,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g - Sacharidy: 84,9 g z toho cukry 29,7 g - Vláknina: 2,2 g - Bielkoviny: 5,4 g - Soľ: 0,8 g Zloženie: ryža* 62 %,