Jednoduchá príprava ako príloha či sladká kaša, vynikajúce nutričné vlastnosti hlavne pre vegánov a príjemná chuť. Návod na prípravu na obale. Amarant neobsahuje jednoduché cukry a vďaka nízkemu glykemickému indexu je vhodný i pre ľudí trpiacich cukrovkou či nadváhou. Čo sa týka nutričných hodnôt, amarant je naozaj výborná náhrada za iné obilniny.
V skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená druhu mrlík. Quinoa obsahuje vysoké množstvo bielkovín sa vzácne vyvážený podiel aminokyselín. Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a má vysoký obsah bielkovín.
Červená pšenica sa po zomletí hodí do kaší a sladkých ciest - koláčov, buchiet a pod. Veľmi dobre klíči a vyzerá pekne v šalátoch.
Pšeno je vlastne lúpané proso siate, úžasným všestranným pokrmom.
Táto pohánka bola vypestovaná na východnej Morave na ekologickom statku Jure rodiny Vránových. Vylúpaná bola šetrným mechanickým spôsobom bez použitia tepla.
Sladké hrozienka, ktoré neboli ošetrené oxidom siričitým alebo siričitanmi. Boli sušené na slniečku a povrchovo ošetrené bio olejom. Z projektu Turecko. Hrozienka zvané sultánky sú získavané sušením veľkých žltozelených bobúľ hrozna a vynikajú plnosťou chuti a mäkkosťou. Naše sultánky boli pestované podľa zásad kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, sú nesírené, nekonzervované oxidom siričitým alebo siričitanmi.
Slivky sú po zbere roztriedené, umyté, šetrne sušené, znova umyté, odkôstkované a dosušené. Preto sú veľmi chutné a šťavnaté. Bez konzervantov. Tieto slivky boli vypestované v ekologickom sade francúzskeho vidieka, po zbere umyté, vytriedené a šetrne sušené i s kôstkou. Potom boli opäť umyté, vykôstkované a dosušené. Pri spracovaní neboli použité žiadne konzervačné látky.
Tieto sladké datle boli sušené na slniečku. Sú trochu suchšie ako datle s kôstkou hodia sa hlavne na pečenie, prípravu datľového sirupu a dezertov. Čerstvé a šťavnaté datle z egyptskej púštnej oázy Siwa. Toto miesto vďaka jeho odlúčenosti nezasiahol priemysel ani intenzívne poľnohospodárstvo. V podstate sa tu pestujú bio datle od nepamäti, ale teraz majú aj bio certifikát.
Marhule pochádzajú pôvodne z Orientu a do stredomorskej oblasti boli dovezené pred dvoma tisícročiami. Naše kuchynské marhule sú vypestované na tureckej ekofarme a nie sú sírené, čo znamená, že neboli konzervované oxidom siričitým alebo siričitanmi.
Blahodárny účinok šťavy z cukrovej trstiny na zdravie bol známy po stáročia, a ako liek sa používala už v stredoveku. V minulom storočí však vplyvom pokroku farmaceutickej vedy takmer upadla do zabudnutia. Trstinový extrakt „Čierny zázrak je dokonale harmonizovanou sústavou a bohatým zdrojom dôležitých stopových prvkov a minerálnych látok. Melasa z trstiny je vyhľadávaná hlavne pre vysoký obsah železa, vápnika, horčíka a minerálov. Trstinová melasa obsahuje stopové prvky a minerály ako chróm, zinok, se .
Svetlý javorový Grade C sirup vhodný na stolové použitie (polievanie lievancov, kaší, jogurtov, osladzovanie nápojov a dezertov) aj na varenie. Vynikajúca chuť a priaznivá cena. Bio certifikát garantuje šetrné spracovanie bez použitia chemikálií (napr. formaldehydu pri ošetrení otvorov v stromoch). Javorový sirup sa známkuje podľa farby, a tým aj chuti. Čím svetlejšia farba, tým jemnejšia menej intenzívna vôňa a chuť, a tým drahší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je veľmi svetlý jemný a luxusný sirup .
Sirup z agáve je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy. Rastlina agáve je tradičnou súčasťou stravy amerického juhozápadu a Mexika po celé stáročia. Domorodí Mexičania hovoria šťave z agáve medová voda a agáve prezývajú mexický strom života a dostatku . Z listov sa predtým vyrábal papier, z ostrých pichliače ihly na šitie. Starí Aztékovia považovali rastlinu agáve za posvätnú a verili, že šťava, ktorá vyteká po narezaní z listov a koreňov rastliny, čistí telo a dušu. Španielski dobyvateli .
Jemná horká čokoláda s vysokým obsahom kakaových častí sladená prírodným trstinovým cukrom, ktorá neobsahuje sójový lecitín ani žiadny iný emulgátor. Čokoláda je vhodná pre vegánov. Táto čokoláda dosiahla maximum bodov pri hodnotení horkých čokolád gourmet časopisom Savoir Vivre (1 / 2002). Zo 34 vzoriek dosiahli maximá iba dve čokolády. Tiež získala najvyššie zlaté ocenenie od Nemeckej poľnohospodárskej spoločnosti (DLG).
Kakaové hviezdičky osladené trstinovou šťavou. Extrudovaný výrobok. Kakaové hviezdičky obsahujú prevažne celozrnnú múku a sú sladené sušenou trstinovou šťavou Rapadura s medom. Sú ochutené kakaom a ovoňané pravou bourbon vanilkou. Hviezdičky sú výborné samotné alebo zaliate mliekom či sójovým mliekom. Používame ich aj do domácich müsli zmesí. Zloženie : kakaové maslo *, smotanový karamel *, sušené plnotučné mlieko *, kakaová hmota *, sušená smotana *, sušené odtučnené mlieko *, glukózový sirup *, alkoho
Bezlepkový a bezfosfátový kypriaci prášok do pečiva obsahuje vínny kameň (ktorého kryštáliky nájdete v sudoch od vína), bežnú jedlú sódu a bio kukuričný škrob. Používame ho rovnako ako bežný kypriaci prášok, obľúbený je aj pri príprave bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovín použijeme 3 lyžičky (17 g) prášku. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má tendenciu začať kypriť cesto (rozkladať sa) už pri izbovej teplote. Doporučujeme preto cesto vkladať do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní