Patríme medzi popredných českých dovozcov sušeného a lyofilizovaného ovocia, orechov, super-potravín, semien, sušeného ovocia a orechov v polevách i cukroviniek priamo od farmárov, výrobcov či spracovateľov z krajín pôvodu, a to ako v konvenčnej, tak aj v organickej kvalite.
Aníz pochádza z Egypta a Sýrie a vedľa rasce je to jedno z najstarších a najrozšírenejších korení.
Badián pochádza z Číny a Vietnamu a je súčasťou tamojšej kuchyne.
Bazalka má v kuchyni široké využitie. Po celú dobu vegetácie je chutnou aj voňavou prísadou šalátov i čerstvej zeleniny.
Všetky druhy chilli pochádzajú z jedného druhu Capsicum tepin, tiež nazývaný vtáčie korenie. Sú to plody o veľkosti hrášku. Pôvodnou krajinou chilli je Stredná a Južná Amerika. Dnes sa tieto rastliny pestujú po celom svete. Plody môžu byť guľaté alebo zašpicatené, červené, zelené aj žlté.
Kajanským korením býva často označovaný prášok zo sušených chili papričiek. Má žltú až červenú farbu a veľmi pálčivú chuť. Pochádza z oblasti Strednej Ameriky. Karibskí domorodci s ním zoznámili už Kolumbových námorníkov.
Cibuľa je veľmi obľúbená po celom svete, pochádza však zo západnej Ázie, Iránu, Pakistanu a Afganistanu. Starí Sumeri ju pestovali už 4000 rokov pred naším letopočtom.
Fenikel je veľmi obľúbené korenie hlavne vo francúzskej a talianskej kuchyni. Má sladkú chuť podobajúcu sa anízu.
Klinčekovec pochádza z indonézskych ostrovov Moluk. Dnes sa pestuje v Indonézii, na Madagaskare, Srí Lanke, v Tanzánii a Malajzii. Do Európy sa dostal v dobách starovekého Ríma po súši cez Alexandriu. Neskôr ostrovy dobyli Portugalci a po nich Holanďania. Svoj monopol strážili až do roku 1772, kedy francúzsky úradník dostal sadenice na ostrov Maurícius. Dnes sú najväčšími vývozcami Madagaskar, ostrovy Zanzibar a Pema.
Rasca celá je jedno z najpoužívanejších európskych korení.
Rasca je jedno z najstarších používaných európskych korení. Jej používanie je doložené už zo staroveku.
Rímska rasca je súčasťou pokrmov ako sú garam masala z Indie, orientálny kuskus, mexické chilli con carne, ai. Je aromatickejšia a chutí úplne inak, než klasická rascu. Má ostrú, horkú a veľmi prenikavú chuť, ktorá je natoľko výrazná, že dokáže prehlušiť nielen arómu ostatných korení, ale veľakrát aj celého pokrmu, preto ju dávkujte pri varení veľmi opatrne!
Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných súčastí indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad Country korenie, Adžika, Kari, ai.
Koriander je exotická bylinka nezameniteľnej chuti, ktorá sa používa hlavne do ázijských a mexických pokrmov. Je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo súčastí mnohých zmesí ako napríklad Country korenie, Adžika, Kari, ai.
Kurkuma sa používa do ázijských a najmä indických pokrmov, má jemnú vôňu pripomínajúcu pomaranče a zázvor a veľmi intenzívnu chuť
Majorán bol v staročeskej kuchyni nevyhnutnou prísadou zemiakovej polievky (bramboračky) a zemiakovej placky (cmunda). Vyniknúť dáva predovšetkým chuti zveriny alebo pečenej pečeni. Veľmi dobre sa hodí aj do ľahkých zeleninových alebo vaječných šalátov. Využívať ho možno v čerstvom i sušenom stave. Jeho prednosťou je, že nestráca arómu, ktorá sa výborne spája s ostatnými druhmi korenia, napr. s tymiánom.