Patríme medzi popredných českých dovozcov sušeného a lyofilizovaného ovocia, orechov, super-potravín, semien, sušeného ovocia a orechov v polevách i cukroviniek priamo od farmárov, výrobcov či spracovateľov z krajín pôvodu, a to ako v konvenčnej, tak aj v organickej kvalite.
Táto jednoročná rastlina pochádza zo Stredného východu a južnej Európy. Semená černušky sa niekedy nesprávne nazývajú čierna rasca. Ako korenie sa hojne používa v Turecku, Libanone, Iráne a Indii.
Bobkový list spolu s tymiánom má nezameniteľné miesto v bouquet garni čiže kytičke byliniek. Je známy aj recept na ochutenie anglického mliečneho pudingu, kde sa pred zapečením naaranžuje čerstvý list.
Škoricový cukor je výborný pre ochutenie jablčného pyré, pečenie ovocných múčnikov, sladkých kaší, lievancov, palaciniek, hruškových či slivkových kompótov, jogurtov a niektorých nápojov, napr. vareného vína
Adžika je zmes korenia gruzínskej a arménskej kuchyne, ktorá obsahuje soľ, koriander, cesnak, sladkú papriku, saturejku, kôpor, bazalku, majoránku, mätu, petržlen, chilli a citrónovú kôru. Je vhodným korením na grilované mäsá aj na dusenú zeleninu
Korenie Garam masala má špecifickú vôňu po rímskej rasci a klinčekoch
Čubrica je tradičná koreniaca zmes balkánskej kuchyne.
Perníkové korenie, ktoré je zmesou klinčekov, koriandra, škorice, citrónovej kôry, feniklu, nového korenia a badiánu zaručí vynikajúcu chuť i vôňu výslednej pochúťky.
Horčičné semienko sa používa najmä pri konzervácii zeleniny (kapusta, červená repa, uhorky) a rýb. Možno ho použiť aj na prípravu základov pokrmov na oleji (napr. pod cestoviny).
Borievky alebo tiež bobuľky jalovca sú vhodné hlavne do ťažších pokrmov. Majú bohatú živicovú arómu, ktorá sa výborne hodí na zverinu, mäsá na divoko, na baranie, do marinád, do gulášov, ale skúste aj do kyslej kapusty alebo sviečkovej.
Cashew W320 je jedným z najlepších na trhu. Majú správnu veľkosť a lahodnú maslovú chuť. Kešu W320 sú určite skvelou voľbou. Kešu oriešky sú medzi fanúšikmi zdravej výživy veľmi obľúbené. Podobne ako iné orechy, aj kešu sú plné zdraviu prospešných látok. Kešu oriešky však patria medzi nutrične najvyváženejšie.
Milujete pistácie, ale nerobí vám dobre väčšie množstvo soli? Práve pre vás máme pistácie z Grécka. Upražili sme ich v citrónovej šťave s trochou soli, a preto nie sú také slané a majú jedinečnú kyslastú chuť. Vyskúšajte ich, určite si ich obľúbite.
Milujete brownies a bielu čokoládu? A čo tak dopriať si tieto dve lahôdky súčasne a navyše ešte v kombinácii s vynikajúcim orieškovým krémom? Táto krémová oriešková pasta prepája lieskové oriešky, kešu a bielu čokoládu do jedinečnej chuti a k tomu navyše obsahuje množstvo cenných živín pre naše zdravie. Navyše v nej nenájdete žiadny palmový olej ani zbytočnú chémiu.
Kešu sme pre vás nasekali na tie najmenšie kúsky, aby boli vždy pohotovo pripravené pre vaše kúzlenie v kuchyni. Kešu sú veľmi obľúbené medzi priaznivcami zdravej výživy. Rovnako ako iné orechy sú aj kešu nabité látkami priaznivými pre naše zdravie. Kešu ale patrí k tým nutrične najvyváženejším.
Lieskové oriešky sme pre vás nasekali na tie najmenšie kúsky, aby boli vždy pohotovo pripravené pre vaše kúzlenie v kuchyni. Lieskové oriešky sú skvelým zdrojom energie predovšetkým vďaka vysokému obsahu bielkovín a zdravých rastlinných tukov.
Pistáciové jadrá sme pre vás nasekali na tie najmenšie kúsky, aby boli vždy pohotovo pripravené pre vaše kúzlenie v kuchyni. Pistácie obsahujú menej kalórií ako ostatné orechy a majú tiež nízky glykemický index, takže zamaškrtiť si ich s partnerom večer pri filme nie je až taký hriech.