Kvalitné sypané a bylinné čaje, pu erh, rooibos, ginko, maté, káva, korenie, dózy, príslušenstvo. Nakupujte zdravie za najlepšie ceny. Ďakujeme. Caje.sk
Korenie čistéZázvor mletýZázvor je druh trvácej rastliny pestovanej v tropickej Ázii, Afrike, Austrálii a Karibiku. Vyznačuje sa intenzívnou korenistou arómou a horiacou chuťou. Má špecifickú, silnú korenistú arómu s osviežujúcou lesnou notou. Horiace a mierne horkastej chuti. Zázvor obsahuje asi 2% éterického oleja, zázvorového oleja a korenistej zložky, gingerolu. Sušený a mletý je súčasťou prášku a kari omáčky. Zázvor sa používa na dochutenie perníkov, sušienok, pudingov, mäsa, hydiny a rýb.Populárny j
Korenie čistéCesnak granulovanýSušený cesnak sa vyznačuje ostrou a pálivou chuťou, obsahuje okrem vody aj množstvo sacharidov a bielkovín. Je bohatý na vitamíny skupiny B, vitamín C a draslík, železo, horčík, fosfor a síru, obsahuje prchavý olej s charakteristickou vôňou. Cesnak sa používa v kuchyni na ochutenie mäsových jedál, do omáčok a majonézy, bylinkových polievok, šalátov a zemiakových jedál. Harmonizuje so silnými bylinkami a iným korením pre slané jedlá.
Korenie zmesAdžikaNa dusené i pečené mäsá, na grilovanie kurčiat a rýb, do mäsových náplní, aromatická, nie príliš štipľavá zmes.Zloženie: koriander, saturejka, cesnak, sušená list. zelenina, kôpor, majoránka, bobkový list, bazalka, rascovec rímsky, soľ, paprika, chilli.
Korenie zmesArabskéArabské korenie sa používa na prípravu arabskej kuchyne, ktorá s ňou získa jedinečnú arómu. Charakteristické pre orientálnu kuchyňu. Zmes je určená najmä na mleté a plnené hovädzie alebo bravčové mäso, môže to byť aj teľacie alebo hydinové mäso. Môžete ho použiť aj na zeleninové jedlá, ryžové jedlá, ako polevu na sendviče a do orientálnych šalátov.Zloženie: soľ, sladká paprika, cukor, rímsky kmín, škorica, koriander, kmín, chilli, klinčeky, nové korenie, petržlenové listy, čierne koreni
Korenie čistéKôpor voňavý – vňaťKôpor sa používa pri nevoľnostiach a podráždení žalúdka, proti kŕčom, proti plynatosti, pri podpore chuti do jedla a trávení. Odporúča sa u detí pri kolikách a ordinuje sa dojčiacim matkám na tvorbu mlieka.Takisto sa používa ako dochucovadlo k rybám, varenému mäsu aj surovej zeleniny, do mliečnych omáčok a polievok, nátierok a šalátov. Kôprová vňať je dôležitou súčasťou ako bylinkového octu, tak nálevu na nakladané uhorky, kapustu a cibuľu.
Korenie čistéPetržlen obyčajný – vňaťPetržlen je bohatý na draslík, vápnik, horčík, mangán, železo a chlór, provitamín A, vitamíny B, list navyše obsahuje väčšie množstvo kyseliny listovej. Sušený petržlen je súčasťou urologických čajov. Býva považovaný za účinné afrodiziakum. Odvar z petržlenovej vňate pôsobí ako vlasové tonikum, ktoré môže oživiť mastné a nepekné vlasy.Odporúča sa ako silná podpora obranyschopnosti organizmu, na podporu trávenia, proti plynatosti, pri úprave nepravidelnej menštruácie. J
Korenie čistéBadián celýPoužíva sa do orientálnych pokrmov, hlavne z bravčového mäsa, hydiny (najmä kačice), na dusenú rybu, pri príprave ustríc, do hnedých polievok, na zeleninu ako pór, tekvicu a do sladkého pečiva a do kompótov. Používa sa pri liečbe žalúdočných kŕčov, kašli a reumatizme.
Korenie čistéCesnak medvedí – listCesnak sa používa na ničenie choroboplodných zárodkov, pri všetkých infekčných ochoreniach, pri virózach, pri zápaloch dýchacích ciest, pri hubových a plesňových chorobách. Odporúča sa na jarnú kúru a na prečistenie organizmu. Čerstvé listy cesnaku nadrobno nakrájame ako pažítka alebo petržlen a dajú sa na chlieb, do polievok, šalátov a mäsitých jedál.
Korenie čistéChren dedinský – koreňChren obsahuje draslík, vápnik, horčík a fosfor, horčicový olej (ktorý má antibakteriálne vlastnosti). Čerstvý surový chren obsahuje na 100g asi 80 mg vitamínu C! Pozitívne účinky chrenu sa využívajú najmä pri konzumácii mastných mäsitých jedál, dráždením sliznice žalúdka a čriev povzbudzuje totiž tráviaci proces. Obsahuje rastlinné antibiotiká (fytoncídy), ničiace baktérie aj niektoré vírusy, a preto je ideálnou prevenciu v čase zvýšeného výskytu infekčných ochorení hor
Pu Erh čaj ochutenýPU ERH Super Body FitZískajte super postavu a energiu na celý deň s touto výnimočnou zmesou. Každý z nás túži byť vo forme a plný energie, a práve táto zmes Pu-Erhu s prídavkom Maté je tým správnym spôsobom, ako začať svoj deň. Čaj versus super postava - to je motto, ktoré vás bude inšpirovať k lepšiemu životnému štýlu. Pu-Erh, známy pre svoje pozitívne účinky na trávenie a prečisťovanie organizmu, tvorí pevný základ tejto zmesi. Maté, známe pre svoje stimulačné účinky a schopnosť zvýši
Pu Erh čaj ochutenýPU ERH TropicPrivítajte tropickú náladu do svojej šálky, nech už vonku panuje akokoľvek nepriaznivé počasie. Či už sa nachádzate v zamrznutej zime alebo v daždivom počasí, s Pu Erh Tropic sa ocitnete v oáze tropických chutí. Každý dúšok tohto čaju je ako výlet na exotický ostrov plný slnka, farieb a vôní. Základom tejto výnimočnej zmesi je Pu-Erh, ktorý nielenže podporuje trávenie, ale aj dodáva telu pocit pohodlia. Ginko pridáva sviežu notu a pomáha udržiavať mentálnu vitalitu, zatiaľ
Korenie čistéAníz voňavý (Bedrovník anízový) – plodAníz býva zložkou niektorých bylinných, prevažne detských čajových zmesí. Používa sa na tvorbu žlče a na urýchlenie trávenia. Odporúča sa dojčiacim matkám, pretože podporuje tvorbu mlieka. V kuchyni sa používa ako korenie k sladkým aj pikantným pokrmom, do pečiva.
Korenie čistéSenovka grécka celáOdvar zo žlto-hnedých semien sa používa proti horúčkam a angínam. Pôsobí dobre proti žalúdočnej nevoľnosti, mierne znižuje vysoký tlak a obsah cukru v krvi.
Korenie čistéŠkorica celá tyčinkyPoužitie: Použitie škorice je veľmi univerzálne. Môže sa ňou koreniť mliečna ryža, používa sa do sladkých pokrmov, pečiva, koláčov, čokoládových nápojov, ovocných štiav, vareného vína, čaju a medu. V orientálnej kuchyni sa pridáva do mäsitých a rybích jedál. Škoricový olej je pridaný do colových nápojov, malinoviek a v žuvačkách.Pôvod: Je to jedna z najstarších známych korenín. Prvá zmienka o škorici pochádza zo starej Číny, kde bola známa ako kwei. Oddávna sa tam zamieňal
Korenie čistéSaturejkaDo pokrmov zo strukovín (na 500g pokrmu 3 lyžičky saturejky, budú mať lahodnú chuť), do kapusty, do klobások, zemiakovej polievky, do šalátov, majonéz a jedál s krúpov. Obsahuje látky zabraňujúce hnačkám, upokojuje tráviace orgány, zažívací trakt, má proti zápalové účinky.