Potreby pre záhradkárov a ľudí, ktorí sa radi venujú pestovaniu. Všetko pre vaše hospodárstvo, chov, pestovanie a záhradu nájdete u nás ✔.
Manno Release je prípravok na extrakciu stabilizačných a senzorických mannoproteínov. Skladá sa zo špecifických stien kvasinkových buniek v kombinácii s β-glukanázovým enzýmom. Glukanáza účinne uvoľňuje mannoproteíny z bunkovej steny kvasiniek do muštu/vína počas alkoholového kvasenia. Takýmto spôsobom je možné docieliť sur-lies efekt počas fermentácie, čiže v oveľa skoršom čase ako pri tradičnej sur-lies metóde.
MaloStar Terra iniciuje biologickú degradáciu kyselín (jablčno-mliečna fermentácia) a tento kmeň baktérii je zvlášť vhodný pre červené vína. MaloStar Terra podporuje prirodzené odrodové arómy a ovocnosť vín.
MaloStar Terra iniciuje biologickú degradáciu kyselín (jablčno-mliečna fermentácia) a tento kmeň baktérii je zvlášť vhodný pre červené vína. MaloStar Terra podporuje prirodzené odrodové arómy a ovocnosť vín.
LittoFresh® Sense selektívne odstraňuje fenolové zložky, ktoré sú zodpovedné za adstringentné a horké tóny.Odstránením týchto látok sa prejavia pozitívne senzorické vlastnosti vína práve ktoré sú maskované za horkými príchuťami. Senzorická kvalita vína tak získa na výraznosti. LittoFresh® Sense taktiež odstráni jemné nežiaduce pachy vo vôni. Celková adsorbcia nečistôt má veľmi malý vplyv na odrodovú vôňu vína.LittoFresh® Sense sa skladá z rastlinných proteínov, bentonitu a kremičitanov a je ľahko suspendo
LittoFresh® Rosé je špeciálne vyvinutý produkt na báze rastlinných proteínov a PVPP. Používa sa na ošetrovanie muštu pri výrobe ružových vín. Jemná farba a aromatický profil sú dôležitou súčasťou atraktivity ružových vín. Fenoly môžu jemne oxidovať a maskovať jemnú vôňu ružových vín. LittoFresh® Rosé obsahuje vysoko reaktívny hráškový proteín, ktorý účinne odstraňuje fenolové zlúčeniny v mušte, ktoré ľahko oxidujú a tak pomáha udržiavať sviežu vôňu vína a atraktívnu farbu. Horčiny a zelené tóny sú redukov
LittoFresh® Most je práškový prípravok na preventívne ošetrenie muštov. LittoFresh® Most obsahuje rastlinné proteíny, celulózu, PVPP a kremičitany. Ľahko tvorí suspenziu a distribúcia v mušte je jednoduchá. LittoFresh® Most tým že, odstraňuje fenolové zložky, ktoré oxidujú chráni mušt a následne i víno proti oxidácii a horčinám. LittoFresh® Most tiež odstraňuje aj zvieravé fenoly. Tým pádom sa zachová vo víne sviežosť a ovocnosť. Adsorpcia nečistôt zvyšuje aj čistotu fermentačných aróm a zlepšuje organole
LittoFresh® Liquid je kvapalný rastlinný proteín stabilizovaný SO2, so špecifickými vlastnosťami, ktoré zabezpečujú výbornú flokuláciu a vločkovatenie v ošetrovanom nápoji a zvýšenou reaktivitou na fenolové zložky. V bielom, alebo ružovom mušte, LittoFresh® Liquid adsorbuje oxidačné fenolické zložky (odtiene hnedej farby) a zabraňuje strate chuti. V praxi má rovnakú účinnosť ako prípravky obsahujúce kazeín. Pretože je v kvapalnom skupenstve odpadáva zdĺhavé rozmiešavanie a je možná i priama aplikácia do o
LittoFresh® Chito-Flot je kvapalný kombinovaný prípravok z rastlinných bielkovín a chitínu-glukánu stabilizovaný SO2 na jemné čírenie muštov a vín a taktiež na flotáciu muštov. Počas flotácie LittoFresh® Chito-Flot zabezpečuje rýchle a silné vyzrážavanie kalových častíc a tým výborné čírenie muštov. Je taktiež možné tento prípravok použiť pri klasickom sedimentačnom odkalovaní muštov. Rastlinné proteíny zabezpečujú tvorbu a vyzrážanie zákalových častíc a vytvorenie pevného flotačného koláča. Navyše tieto
Lakmusový papierik na meranie ph tekutín. Vhodné na meranie vody, ovocných kvasov. Rozpätie stupnice je 0-12. Po namočení do tekutiny na 5s sa zmení farba papierika. Výsledná farba sa porovná s farbami na originálnom obale. Jedná sa o najjednoduchšie meranie pH.
Používa sa na okyslenie, úpravu PH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite v rmutoch, muštoch a vínach. Kyselina vínna sa používa na dokyslenie vína, rmutov a muštov. Používa sa podľa platných noriem. Stanovené množstvo je potrebné riadne rozmiešať v desať násobnom množstve vína,rmutu, muštu. Následne zamiešať do celého objemu.
Používa sa na okyslenie, úpravu PH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite v rmutoch, muštoch a vínach. Kyselina vínna sa používa na dokyslenie vína, rmutov a muštov. Používa sa podľa platných noriem. Stanovené množstvo je potrebné riadne rozmiešať v desať násobnom množstve vína,rmutu, muštu. Následne zamiešať do celého objemu.
Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný granulovaný bentonit.Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričo
Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný granulovaný bentonit.Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričo
Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný granulovaný bentonit.Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričo
Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný granulovaný bentonit.Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričo