internetový obchod pre vinárov a milovníkov vína
BIANCA: Strapec je stredne veľký, dlhý, voľný. Bobule má stredne veľké, žltozelené, šťavnaté, jemne korenisté Má výborné pestovateľské vlastnosti, teda vysokú odolnosť voči všetkým hlavným chorobám(preto ju možno pestovať úplne bez chemickej ochrany.) a voči mrazom, malé nároky na zelené práce, dobré hromadenie cukru (až 28 ° NM) a v našich podmienkach spoľahlivé dozrievania. Vzhľadom k neskoršiemu pučaniu odrodu nepoškodzujú jarné mrazy, navyše má veľkú odolnosť voči zimným mrazom (-25 až -27 °C), čo
Strapec stredne veľký až veľký, stredne hustý. Bobuľa je stredne veľká, oválna, zeleno-žltej farby. Chuť harmonická s jemnu aromou muškátu, sladká s príjemnou vôňou. Dužina je šťavnatá, mäsitá, šupka pevná. Dozrieva začiatkom septembra. Odroda dobre odoláva hubovitým a plesňovým chorobám, dobrá mrazuzdornosť. Odroda je vhodná aj na výrobu akostného vína.
CONCORDIA: veľká modrá bobuľa so sladkou jahodovou chuťou. Dozrieva v polovici septembra, Má rýchly rast s vysokú rodivosť. Vynikajúca odroda aj pre odšťavovanie a tiež na víno. Odolnosť voči múčnatke, plesniam. Concordia sa stala známa vďaka svojej schopnosti rásť v chladných oblastiach, má zvýšenú odolnosť voči mrazom. Nie je náročná na polohu a vyhovuje jej najviac piesočnatá pôda. Odroda je rozšírená hlavne v Spojených štátoch, kde sa z nej vyrába napr. želé, džem, šťava.... Pri väčších odberoc
Nádoby sa vyrábajú z nerezu a používajú sa na uskladňovanie vína a ovocných štiav. V cene je zahrnutá - nádoba, protiprašný kryt, 1 x nerezový ventil / koštovák, pumpa s manometrom a duša. Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo výberovom boxe vedľa obrázku, nad cenou produktu. Po zvolení vybraného variantu sa zobrazí príslušná cena. Výhody nerezových nádob : jednoduché čistenie dlhá životnosť výrobku kvalitné prevedenie zodpovedajú vysokému hygienickému štandardu dlho ochraňujú sviežosť uskl
Na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína POPIS VÝROBKU CombiGel je špeciálny preparát určený na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína. Obsahuje želatinu, kazeín a vyzinu. Je kvapalný a teda priamo dávkovateľný. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA CombiGel sa používa na čírenie a zaokrúhlovanie chuti ošetrovaného nápoja. Vyznačuje sa vynikajúcou účinnosťou, pričom reaguje aj s katechínmi, ktoré zvyčajne zostávajú vo víne pri bežnom želatinovom čírení. Dlhšie skladovan
Na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína POPIS VÝROBKU CombiGel je špeciálny preparát určený na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína. Obsahuje želatinu, kazeín a vyzinu. Je kvapalný a teda priamo dávkovateľný. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA CombiGel sa používa na čírenie a zaokrúhlovanie chuti ošetrovaného nápoja. Vyznačuje sa vynikajúcou účinnosťou, pričom reaguje aj s katechínmi, ktoré zvyčajne zostávajú vo víne pri bežnom želatinovom čírení. Dlhšie skladovan
Na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína POPIS VÝROBKU CombiGel je špeciálny preparát určený na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína. Obsahuje želatinu, kazeín a vyzinu. Je kvapalný a teda priamo dávkovateľný. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA CombiGel sa používa na čírenie a zaokrúhlovanie chuti ošetrovaného nápoja. Vyznačuje sa vynikajúcou účinnosťou, pričom reaguje aj s katechínmi, ktoré zvyčajne zostávajú vo víne pri bežnom želatinovom čírení. Dlhšie skladovan
Vyzinový gél pre šetrné čírenie vín a vyčistenie pri nízkej teplote. POPIS VÝROBKU IsingClair-Hausenpaste je výrobok pripravený podľa najnovších poznatkov prostredníctvom špeciálnych podmienok rozkladu rybích mechúrov pri 100% zachovaní účinnosti. Je stabilizovaný SO2. Vyzina je starý, v pivničnom hospodárstve v nedávnej minulosti osvedčený číriaci prostriedok, ktorého veľkou nevýhodou bola veľmi zlá rozpustnosť. Pred použitím bolo nutné vyzinové plátky rozmliaždiť, pokrájať a pomlieť, čo bolo veľmi n
Vyzinový gél pre šetrné čírenie vín a vyčistenie pri nízkej teplote. POPIS VÝROBKU IsingClair-Hausenpaste je výrobok pripravený podľa najnovších poznatkov prostredníctvom špeciálnych podmienok rozkladu rybích mechúrov pri 100% zachovaní účinnosti. Je stabilizovaný SO2. Vyzina je starý, v pivničnom hospodárstve v nedávnej minulosti osvedčený číriaci prostriedok, ktorého veľkou nevýhodou bola veľmi zlá rozpustnosť. Pred použitím bolo nutné vyzinové plátky rozmliaždiť, pokrájať a pomlieť, čo bolo veľmi n
Vysokoúčinný kyslý kremičitý sól určený na čírenie vína, sladkých rezerv a iných nápojov. POPIS VÝROBKU Mliečnobiely kyslý špeciálny kremičitý sól s extrémne vysokým nábojom, umožňujúcim mimoriadne vysokú účinnosť a tým aj hospodárnosť použitia prípravku. Popri elektrickom náboji zvyšuje účinnosť aj špecifický tvar čiastočiek sólu. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. CIEĽ POUŽITIA Účinné čírenie vína, ovocných štiav a iných nápojov spolu s použitím želatiny. PRODUKT A ÚČINOK Špeciáln
Vysokoúčinný kyslý kremičitý sól určený na čírenie vína, sladkých rezerv a iných nápojov. POPIS VÝROBKU Mliečnobiely kyslý špeciálny kremičitý sól s extrémne vysokým nábojom, umožňujúcim mimoriadne vysokú účinnosť a tým aj hospodárnosť použitia prípravku. Popri elektrickom náboji zvyšuje účinnosť aj špecifický tvar čiastočiek sólu. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. CIEĽ POUŽITIA Účinné čírenie vína, ovocných štiav a iných nápojov spolu s použitím želatiny. PRODUKT A ÚČINOK Špeciáln
Prémiový sodno-vápenatý bentonit na odstránenie bielkovín z vína. POPIS VÝROBKU NACALIT PORE-TECje absolútne špičkový bentonit na sodno-vápenatom základe určený pre problematické prípady s veľkým využitím v nápojárskych technológiách. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA Optimálna stabilizácia proti koloidným zákalom vo víne a ovocn
Prémiový sodno-vápenatý bentonit na odstránenie bielkovín z vína. POPIS VÝROBKU NACALIT PORE-TECje absolútne špičkový bentonit na sodno-vápenatom základe určený pre problematické prípady s veľkým využitím v nápojárskych technológiách. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA Optimálna stabilizácia proti koloidným zákalom vo víne a ovocn
Prémiový sodno-vápenatý bentonit na odstránenie bielkovín z vína. POPIS VÝROBKU NACALIT PORE-TECje absolútne špičkový bentonit na sodno-vápenatom základe určený pre problematické prípady s veľkým využitím v nápojárskych technológiách. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA Optimálna stabilizácia proti koloidným zákalom vo víne a ovocn
Vinársky refraktometer na jednoduché a rýchle stanovenie cukornatosti hrozna z jednej kvapky muštu aj priamo vo vinohrade a zistenie predpokladaného alkoholu vo víne (pri meraní muštu). Využitie: Používaný najmä vo vinárstve na zisťovanie zrelosti úrody v teréne, zisťovanie cukornatosti muštu a predpokladaného alkoholu vo víne (pri meraní hroznového muštu). Alternatívne možnosti využitia: rýchle zisťovanie obsahu cukrov v ovocí, zelenine, ovocných a zeleninových šťavách, sirupoch, pivných mladinách, v k