Prémiový alkohol z celého sveta, prestížny rum, whiskey, tequila a ďalšie výnimočné nápoje za skvelé ceny.
Rum Bristol Classic Jamaica Clarendon Estate 2011 je Pot Still Rum stredne zlatej farby. Aróma v sebe skrýva ovocie, ale dominuje drevo. Chuť je podobná, trochu dlhšia a ucelenejšia s ovocím, ktoré sa dobre prejavuje. Aróma: Drevo, korenie, vanilka, karamelky. Chuť: Ovocie, drevo, korenie, vanilka, kakao. O značke Bristol Classic Rum Rumy od Bristol Spirits Ltd. si v priebehu mnohých rokov získali medzinárodné uznanie na poli prémiových značiek. Ako jeden z najstarších dodnes fungujúcich nezávislých fľaš
Bristol Classic Rum Caribbean Collection Trinidad sa skladá z rôznych trinidadských rumov vyzretých v sudoch z amerického dubu. Fľaša je ideálnym vstupom do sveta kvalitných rumov, rum má ľahký a veľmi pekne vybalansovaný charakter podobný ľahším rumom z Barbadosu. V poháriku nečakajte nič komplikované, jeho chuť je skrátka a dobre príjemná a okrem pitia priamo z pohárika sa nestratí ani v koktailoch. Vôňa: Vanilka, sladké tóny - prevažne med a kandizované ovocie. Troška tabaku a kože v pozadí. Chuť: Slad
Melasa, cukor, tabak, rum a korenie boli v 18. storočí odoslané do prístavu Bristol. Tento spiced rum odráža bohaté dedičstvo a pestrú minulosť. Starostlivé zmiešanie rumu s vybranými koreninami a príchuťami vytvorilo úžasne komplexný rum. Aróma: Aníz, sladké drievko, škorica. Chuť: Aníz, sladké drievko, škorica. O značke Bristol Classic Rum Rumy od Bristol Spirits Ltd. si v priebehu mnohých rokov získali medzinárodné uznanie na poli prémiových značiek. Ako jeden z najstarších dodnes fungujúcich nezávisl
Bristol Classic Rum Jamaica Trelawney County 2009 je veľmi pôsobivý bledo-zlatý rum z jamajskej destilérie Hampden. Je plný typických tónov tropického ovocia, ktoré sú poznávacím znakom vysoko esterových rumov z Jamajky. Rum bol destilovaný pomocou medeného pot stillu a nesie označenie DOK. Táto "marka" sa používa na označenie najesterovejších rumov z destilérie Hampden, kde sa obsah esterov pohybuje medzi 1500-1600 gr/hLAA. Zrenie prebehlo v sudoch z amerického dubu, pričom z celkového veku 12 rokov zrel
Bristol Classic Rum Port Mourant 1990 Port Cask je exkluzívny guyanský rum, ktorý bol destilovaný ešte v minulom storočí v dnes už neexistujúcej destilérii Uitvlugt (čítajte "ajflut"). Jeho výroba prebehla na legendárnom drevenom kotli nazývanom Port Mourant. Ide o jeden z dvoch posledných exemplárov takýchto drevených pot stillov na svete. Rum bol po destilácii uložený do dubového sudu, ktorý predtým obsahoval bourbon. Nešlo však o first-fill (prvýkrát naplnený) sud, takže chuťové ovplyvnenie bourbonom
Bristol Classic Rum Trinidad 8 Y.O. TDL je ľahký rum stredne zlatej farby, je pekne vyvážený a štýlovo jednoduchý. Nádherný vstup do sveta rumu. Aróma: Ovocné a sladké tóny, šťavnaté jablko a vanilka. Chuť: Korenistá, cítiť karamelky, kardamóm, citrus, tabak, mandle a med. O značke Bristol Classic Rum Rumy od Bristol Spirits Ltd. si v priebehu mnohých rokov získali medzinárodné uznanie na poli prémiových značiek. Ako jeden z najstarších dodnes fungujúcich nezávislých fľašovateľov, ponúka pestré spektrum
Bristol Classic Rum Trinidad Caroni 1998 je rum pochádzajúci z destilérie, ktorá nenávratne zatvorila svoje brány v roku 2003. Odvtedy popularita jej rumov neustále narastala, až prerástla do fenoménu nazvaného "caronimánia". Keďže na svete zostáva už iba niekoľko posledných sudov, ide o veľmi cenenú komoditu. Foto vyššie: Historické fotografie z návštevy majiteľa Bristol Spirits v zatvorenej destilérie Caroni. Zdroj: bristolclassicrum.com Tento pôsobivý rum bol destilovaný v roku 1998 pomocou destilačne
Bristol Classic Rum Belize 2006 je chutný melasový rum naplnený do fliaš po značkou Bristol Classic Rum, legendárnej spoločnosti preslávenej vo svete nezávislých plnení prémiových rumov. Rum bol destilovaný v roku 2006 v belizskej destilérii Travellers Liquors pomocou trojitej destilačnej kolóny (triple column still). 10 rokov zrel v sudoch po bourbone v tropických podmienkach klímy na Belize. Neskôr bol presunutý do pivníc spoločnosti Bristol Spirits vo Veľkej Británii, kde dozrieval ďalších 6 rokov. Cel
Ferrand Dry Curaçao Yuzu je kreatívny twist na klasické pomarančové Dry Curaçao z dielne Cognac Ferrand. Vyrába sa z celého Yuzu a je zmiešané s brandy a koňakom Ferrand. Ide o oživenie starého receptu z 19. storočia. Yuzu používané pri výrobe Ferrand Dry Curaçao Yuzu, pochádza z L'Agrumiste, biodiverzného sadu v Stredomorí, ktorý sa špecializuje na viac ako 250 exotických druhov ovocia. Zvyčajne sa zbiera na jeseň prísnym procesom ručného zberu. Pri výrobe Ferrand Dry Curaçao Yuzu sa kvôli zachyteniu s
Citadelle Rouge je horúca novinka, ktorá nadväzuje na veľmi úspešné giny od tejto renomovanej francúzskej značky. Tentokrát pri výrobe vsadili na netradičnú, no o to zaujímavejšiu kombináciu ingrediencií - okrem klasických bylinných zložiek boli pri výrobe tohto ginu použité: Rebarbora Brusnice Maliny Černice Čierne ríbezle Výsledkom je úžasný gin, ktorý sa drží overenej cesty Citadelle - silný dôraz je kladený v prvom rade na typicky suchý profil s výraznými tónmi borievok a bylín, ktorý je doplnený o
S.B.S Origin Jamaica TECC je biely rum z jamajskej destilérie Long Pond. Označenie TECC je jedným z typov rumov, ktorý sa tu vyrába - ide o najintenzívnejší rum z produkcie Long Pondu. Počas dlhej fermentácie sa používa dunder aj muck pit a výsledný destilát obsahuje od 1500-1600 gr/hLAA esterov. Tento rum patrí do limitovanej série S.B.S Origin, ktorá prezentuje ručne vyberané nevyzreté biele rumy na základe ich chuťových a aromatických vlastností. Niektoré z nich poznáte v ich vyzretej podobe z klasicke
Ron Cristóbal 151 je nové rumové dobrodružstvo z Dominikánskej Republiky. V tejto krajine bola pestovaná cukrová trstina použitá na výrobu tohto rumu, prebehli tu aj ďalšie fázy výroby vrátane uloženia do sudov a zrenia. Zaujímavosťou je, že ako základný materiál neposlúžila melasa, ale priamo čerstvá šťava z cukrovej trstiny. V chuti je rum ovocný, sladký, mierne trávnatý a takmer až hustej konzistencie. Charakterizujú ho tóny sladkej čokolády, hnedého cukru, karamelu a bourbonovej vanilky. Jeho unikátne
Patridom Elixir de Ron patrí do rumovej značky vyrábajúcej svoje rumy v Dominikánskej Republike. Tento likér sa vyrába z 5-ročných rumov zrejúcich v sudoch vyrobených z francúzskeho a amerického dubu. Pred plnením do fliaš sa dochucuje prírodnými ingredienciami ako kokos, pomaranč, kakao, citrón a trstinový cukor. Finálny blend s 32% alkoholu je krásnym spojením týchto ingrediencií s elegantnosťou dominikánskych rumov. Vôňa: Tropické tóny kokosu a kakaového masla s delikátnou arómou mandariniek v pozadí.
Loch Lomond Cooper's Collection je oficiálne zaraďovaná do kategórie single grain, aj keď neoficiálne by sa dalo povedať, že balansuje na pomedzí single grain a single malt whisky. Vyrába sa totiž iba zo sladového jačmeňa v jednej destilérii, výroba však prebieha pomocou stĺpovej destilácie (column still). Špecialitou tejto whisky je dozrievanie v sudoch vyrobených z japonského dubu Mizunara. Výsledkom je hladká whisky s elegantným ovocným a kvetinovým charakterom, obohatená o bohaté voňavé korenie pochád
Monin Lavande - Levanduľa dodáva polosladkú, bylinkovú, kvetinovú chuť a krásnu, svetlofialovú farbu koktailom, limonádam a pod. Aromatická a kvetinová, levanduľa je obohatená o svoje utišujúce, upokojujúce vlastnosti. Čo ďalej? Chceli by ste toto nealko ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie nealko v našej ponuke.lt;/a>