Ešte koncom júna sme netušili, či vôbec značka Žufánek tento rok vypáli nejakú marhuľovicu, pretože úroda nevyzerala najlepšie. Na vine bolo (a stále je) obrovské sucho a veľký prepad ovocia. Ale chvalabohu sa podarilo vyťažiť niekoľko kíl a nakoniec tradičná marhuľovica pokračuje svoju púť. Jedná sa jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destiláciou vyzretých marhúľ z BIO produkcie. Intenzívna vôňa a plná chuť predurčuje marhuľovicu ako výborný aperitív. Všetka chuť a vôňa destilátu pochádza z čistý
Hruškovica Žufánek je jemný 45% destilát, vyrobený z hrušiek Williams. Charakteristické vlastnosti tejto lahodnej odrody dodávajú destilátu dlhotrvajúcu hruškovú chuť. Pri výrobe sa vyberá len to najkvalitnejšie ovocie, pochádzajúce z moravských ovocných sadov. Nami odporúčaná teplota podávania a skladovania je od 8 - 15 °C. Žufánek je malá rodinná firma, ktorú v roku 2000 založili manželia Marcela a Josef Žufánkovci spolu s ich tromi synmi. Všetky ich produkty sú 100% prírodné, vyrobené podľa pôvodných o
Hruškovica z dubového sudu, veľmi často označovaná ako zlatá slivovica je určite zlatý klinček každého výrobcu hruškovice. Hruškovica dostáva označenie zlatá z jedného prostého dôvodu a ten je, že získava zlatú farbu zo zrenia v dubovom, alebo inom sude. Hruškovica taktiež zo sudu získava krásnu vanilkovo - drevitú arómu a chuť. Všetky hrušky, ktoré boli použité pochádzajú z ich vlastného sadu. Značka Žufánek je tradičná rodinná destilérka s dlhoročnou tradíciou. Založená bola na jeseň roku 2000 s cieľo
Veľmi obľúbený alkoholický nápoj, ktorý vznikol už pred viac ako 400 rokmi. Borovička sa pripravuje tradičnou destiláciou, kedy sa plody z červeného a modrého jalovca nechajú najskôr macerovať a následne sa destilujú. Borovička je osviežujúci nápoj, ktorý má navyše i veľa kladných vlastností, medzi ktorými bezpochyby vyzdvihneme podpora trávenia. Čo ďalej? Chceli by ste tento ovocný destilát ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie ovocné destiláty
Legendárny, tajuplný a hriešny nápoj bohémov, umelcov a barových povaľačov, pripravený podľa pôvodného receptu a postupu. Absinthe St. Antoine sa zrodil destiláciou vybraných bylín vrátane paliny pravej (Artemisia absinthium) a paliny Pontskej (Artemisia Pontica).S odkazom na motto firmy "100% prírodné produkty" bol absinth pripravený iba z prírodných ingrediencií. Základ tvorí jemný lieh z liehovaru Kojetín, v ktorom sa po presne stanovej dobe macerujú najkvalitnejšie byliny. Po macerácii dochádza k dest
Legendárny, tajuplný a hriešny nápoj bohémov, umelcov a barových povaľačov, pripravený podľa pôvodného receptu a postupu. Absinthe St. Antoine sa zrodil průtahovou destiláciou vybraných bylín vrátane paliny pravej (Artemisia absinthium) a paliny Pontského (Artemisia Pontica). S odkazom na naše motto 100% prírodné produkty sme absinth pripravili iba z prírodných ingrediencií. Základ tvorí velejemný lieh z liehovaru Kojetín, v ktorom sa po presne stanovenú dobu macerujú najkvalitnejšie byliny. Po maceráci
Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destiláciou vyzretých marhúľ. Intenzívna vôňa a plná chuť predurčuje marhuľovicu ako výborný digestív po dobrom jedle. Ešte začiatkom júla sme netušili, či vôbec budeme nejakú marhuľovicu tento rok páliť, tak zle tento rok vyzeral. Na vine bolo (a stále je) obrovské sucho a veľký prepad ovocia. Podarilo sa ale zabezpečiť pár kíl a tohtoročné Marhuľovica nakoniec bude! Všetka chuť a vôňa destilátu pochádza z čistých velkopavlovických marhúľ pestovaných v režime e
Výroba slivovica je zložitý a dlhý proces, ktorý začína zberom sliviek (u nás im hovoríme trnky) a ich triedením. Šancu má iba zrelé a čisté ovocie. Z neho pripravíme kvas, ktorý dopravíme do uzavretých nerezových tankov s objemom 160 hl. Toto štádium výroby sa nazýva kvasenia a je najdôležitejším prvkom vo výrobnom procese. Za neprístupu vzduchu kvas zreje min. 60 dní, pričom túto dobu alebo intenzitu kvasenia môžeme regulovať pomocou chladiaceho duplikátora, ktorým sú vybavené všetky naše kvasné tanky.
Obľúbený alkoholický nápoj vyrobený průtahovou destiláciou veľmi jemného liehu a plodov borievky (slovensky borievok) bez akéhokoľvek pridania cukru a aróm. Charakteristické vlastnosti tohto lesného plodu dodávajú nápoju osviežujúce účinky a robia z neho nenahraditeľnú súčasť celej rady miešaných kokteilov ako je napríklad Bora Bora (borovička, hruškovica, tonic) a hlavne špeciálny Junipelder: 5cl Borovičku Žufánek2cl bazového sirupušťava z 1/2 limetkyPremiešame, vysokú longdrink slenici dolejeme zázvorov
Hruškovica Žufánek je jemný 45% ovocný destilát, vyrobený z hrušiek Williams. Charakteristické vlastnosti tejto lahodnej odrody dodávajú destilátu dlhotrvajúca chuť po maslových hruškách. Pri príprave kvasu a samotnej výrobe je dodržiavaný rovnako starostlivý postup ako u našej slivovice. Vyberáme preto len tie najkvalitnejšie hrušky odrody Williams pochádzajúci výhradne z moravských ovocných sadov. Osobitný dôraz je kladený na špeciálnom spôsobe ich kvasenia, vďaka ktorému do destilátu prenesieme všetky