PD Bošáca

Bravčová sviečková panenka PD Bošáca

Bravčová sviečková panenka PD Bošáca

Bravčová sviečkovica je zďaleka najkvalitnejším a najjemnejším kúskom bravčoviny. Ide o tenké svalové vlákno, ktoré sa nachádza pod chrbticou v zadnej časti prasaťa a je chránené kotletou.

kúpiť
Bravčové karé bez kosti PD Bošáca

Bravčové karé bez kosti PD Bošáca

Bravčové karé (alebo jednoducho iba karé) má ružovú farbu a je prerastané bielou štruktúrou šliach. Tvar je skôr podlhovastý, úzky a valcovitý. 

kúpiť
Bravčové plece PD Bošáca

Bravčové plece PD Bošáca

Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia. Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve väčšie množstvo tuku dáva pliecku takú lahodnú chuť. Čerstvé pliecko by malo pozostávať z ružovej svaloviny,bieleho tuku a suchej, hodvábnej kože (v prípade, že ho kupujete s kožou).

kúpiť
Bravčové rebrá na gril PD Bošáca

Bravčové rebrá na gril PD Bošáca

Bravčové rebrá sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú. Mäso sa nachádza v prednej časti ošípaného. Ide o bravčový bok zbavený kože a väčšieho množstva slaniny resp. pás rebrových kostí spojených súvislou svalovinou. Ošípané má spolu 14 rebier spojených s chrbticou. Čím ďalej od chrbtice smerom nadol, kosti sú širšie, dlhšie, rovnejšie s väčším obsahom mäsa medzi nimi. Približujúc sa k brušnej časti pribúda viac tuku.

kúpiť
Bravčové stehno PD Bošáca

Bravčové stehno PD Bošáca

Bravčové stehno je najväčším kusom mäsa z ošípanej. Je to pritom mäso zo zadnej časti ošípanej. Stehno sa skladá z horného stehna, bočnej a panvovej oblasti.

kúpiť
Hovädzí krk bez kosti PD Bošáca

Hovädzí krk bez kosti PD Bošáca

Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa. Pri príprave jedál je menej používané, keďže jeho príprava je časovo náročnejšia. Zvyčajne je toto mäso pripravované varením aj napriek faktu, že napríklad kotlety z neho sú mäkké a mäsité.

kúpiť
Hovädzia falošná sviečková PD Bošáca

Hovädzia falošná sviečková PD Bošáca

Falošná sviečková je vlastne bedrový stehenný sval na tele hovädzieho dobytka (po latinsky - musculus  semitendinosus). Inými slovami je to sval na zadnej časti stehna, na zadku.

kúpiť
Hovädzia nožina PD Bošáca

Hovädzia nožina PD Bošáca

lt;p>Hovädzia nožina sa radí k hovädziemu prednému a pochádza z namáhaných častí nôh nad kolenom. Vďaka skvelej chuti a šťavnatosti patrí k veľmi žiadaným rezom – je najčastejšou voľbou pri príprave tradičného guláša, skvele chutí aj varená či dusená vcelku.

kúpiť
Hovädzia roštenka nizka PD Bošáca

Hovädzia roštenka nizka PD Bošáca

Hovädzia roštenka je chrbtový sval od obličiek až ku stehnu. Je to veľmi šťavnaté a kvalitné mäso s ideálnou kombináciou chute a mäkosti. Tento výnimočný kus mäsa sa delí na nízku a vysokú roštenku. Vysoká roštenka (bližšie ku krku) vo svojej štruktúre a aj po obvode obsahuje tuk.

kúpiť
Hovädzia roštenka vysoká PD Bošáca

Hovädzia roštenka vysoká PD Bošáca

Predná časť roštenky nazývaná vysoká roštenka sa nachádza medzi podplecím a nízkou roštenkou a patrí k najobľúbenejším častiam hovädzieho mäsa. Poskytuje veľmi hodnotné, jemné a vláknité mäso, ktoré má v kuchyni pestré uplatnenie – pokrmy z vysokej roštenky sa vyznačujú výraznou chuťou, krehkosťou a šťavnatosťou.

kúpiť
Hovädzia slabina PD Bošáca

Hovädzia slabina PD Bošáca

Často označované ako mäso nižšej kvality, pretože je prerastané šľachami a tukom, a tiež sa vyznačuje svojou tuhosťou. Pri správnom varení nás však odmení výraznou chuťou a šťavnatosťou.

kúpiť
Hovädzie plece PD Bošáca

Hovädzie plece PD Bošáca

Hovädzie plece je veľký svalový systém, s obsahom tuku, ktorý pokrýva svaly. Z fyziologického hľadiska ide o skutočne komplikovaný kus mäsa, ktorý tvorí množstvo rôznych svalov rôznych tvarov a veľkostí. Tieto svaly sú súčasťou pohybového ústrojenstvai zvieraťa.

kúpiť
Hovädzie stehno PD Bošáca

Hovädzie stehno PD Bošáca

Hovädzie stehno je tzv. hovädzie zadné mäso, považované za jedno z najhodnotnejších častí hovädzieho.Stehno delíme na niekoľko častí: orech, vrchný a spodný šál a kvetovú špičku. Jednotlivé svaly obsahujú veľmi málo tuku a väziva. Jedná sa tak o veľmi chudé časti mäsa.

kúpiť