Milovníci kávy vedia, že pravá turecká káva sa ani zďaleka nepodobá na to, čo nazývame turek . V tureckom balíčku nájdete všetko, čo potrebujete na prípravu pravej tureckej kávy. Čerstvo mleté Turecká káva Kurukahveci Mehmed Efendi 250g, ide o veľmi jemne mleté zrná s obsahom 100 Zrná Rabica z Brazílie a Strednej Ameriky, špeciálne mleté na varenie v tureckej džezve. Medená džezva sa vyrába ručne priamo na tureckom vidieku, kde sa tepe klasickou remeselnou metódou. Z vnútornej strany je pocínovaná. Turec
Prečo si vybrať medený ručne vyrábaný džez? Autenticita určite nie je jediným dôvodom. Meď sa v kuchyni uprednostňuje už mnoho storočí pre svoju bezpečnosť a zdravé varenie. Ďalším dôvodom je vysoká tepelná vodivosť medi, vďaka ktorej je varenie jednoduché a rýchle. Materiál: meď, cín, zliatinové držadlo Objem: 180-200 ml (ručná výroba, veľkosť sa môže mierne líšiť kus od kusu) Priemer dna: cca 7 cm Krajina pôvodu: Turecko Ručne vyrobené 100% medené telo priamo z Turecka! Pozrite si tiež: Medailónové výro
Praženie kávy je skutočná alchýmia, ktorá vo výsledku ovplyvňuje chuťové vlastnosti kávy . Všeobecne možno povedať, že sa hráme s dvoma základnými charakteristikami kávy a tými sú kyslosť a horkosť . V jednoduchosti platí, že čím viac kávu upražíme, tým viac potláčame jej prirodzenú kyslosť a zvýrazňujeme jej horkosť. Vo svete sú známi napríklad Taliani so svojim pražením kávy do veľmi tmavej farby, naopak obyvatelia severských štátov si radšej pochutnajú na káve upraženej do veľmi svetlej farby. Stredne
Prečo káva bez kofeínu od nás? Prekvapivo často sa stretávame s názorom, že káva bez kofeínu je doslova nechutná, a v prípade mletej konzumnej kávy z obchodov je to asi naozaj pravda. Predstavte si, že kávu pomeliete, takže stratí arómu, použijete nekvalitnú kávu, takže smrdí, a potom ju zbavíte kofeínu, to naozaj nie je nič iné ako nechutné :-) Naša káva bez kofeínu taká nie je. Je čerstvo pražená, dostanete ju ako zrnkovú a okrem slabšieho tela si zachováva prevažnú väčšinu chuťových vlastností kávy. Ru
Špecifikácia: 100 g nepraženej zrnkovej kávy Brazil Santos, 100 % arabica Zelená káva je v súčasnosti veľmi obľúbená najmä pre svoje pozitívne účinky v oblasti chudnutia. Ide o nepražené kávové zrná, ktoré sú na rozdiel od tradičných pražených tvrdšie a zároveň pružnejšie. Obsahujú aj látky, ktoré sa pražením strácajú. Hlavnou látkou je kyselina chlorogénová, antioxidant, ktorý spolu s kofeínom zabraňuje vstrebávaniu cukru a jeho následnej premene na tuk. Táto kyselina môže podľa vedcov pomáhať aj pri zni
Špecifikácia: 1 kg nepraženej zrnkovej kávy Brazil Santos, 100% Arabica Zelená káva je dnes veľmi vyhľadávaná, najmä pre svoje pozitívne účinky v oblasti chudnutia. Ide o nepražené kávové zrná, ktoré sú na rozdiel od tradičných pražených tvrdšie a zároveň pružnejšie. Obsahujú aj látky, ktoré sa pražením strácajú. Hlavnou látkou je kyselina chlorogénová, antioxidant, ktorý spolu s kofeínom zabraňuje vstrebávaniu cukru a jeho následnej premene na tuk. Táto kyselina môže podľa vedcov pomáhať aj pri znižovaní
V súvislosti s Kubou by sme okrem cigár mali myslieť aj na jednu z najúžasnejších káv, ktorá zaručuje skutočne gurmánsky zážitok. Káva z Kuby má výnimočné vlastnosti vďaka železito-medenej pôde plnej ílu, ktorá jej dodáva jedinečnú chuť a vôňu. Vďaka tropickému, vlhkému karibskému podnebiu sa tu káve darí. Plantáže obhospodarujú dedinčania, ktorí zvyčajne vlastnia malé kúsky pôdy. V súčasnosti je káva obľúbená najmä vo Francúzsku a Japonsku, kam sa vyváža až 70 % celkovej produkcie. Pôvod kávy: Viac ako 9
Druhou najrozšírenejšou kávovníkovou rastlinou je káva arabica alebo robusta. Robusta je medzi milovníkmi kávy obľúbená najmä vďaka vysokému obsahu kofeínu. Káva z Robusty vás určite zbaví únavy, pretože obsahuje až 2-krát viac kofeínu ako Arabica. Ďalšou veľkou výhodou kávy Robusta je jej krásna pena, ktorá je tmavšia a krásne vysoká. Robusta sa veľmi často používa v zmesiach s kávou Arabica. Arabica dodáva chuť a arómu a Robusta dodáva požadovanú silu, penu a vysoký obsah kofeínu. Správnym pomerom dosia
Chcete ceny za 1 kg kávy, ale nechcete kupovať len 1 druh kávy? Pripravili sme pre vás mix 4 druhov 100 % kávy Arabica z celého sveta. Obsah balenia je nasledovný: Káva Brazil Santos (250g) Kostarika káva Tarazzu (250g) káva Colombia Supremo (250g) káva Etiópia Sidamo (250g) Tieto 4 kávy sú ideálnym prierezom našich káv, počnúc tými najlepšími Brazília Santosaž po dokonale vyváženú Kostarika Tarazzu a Kolumbia Supremo, na príjemne ovocnú kávu Etiópia Sidamo.
Kolumbia je v súčasnosti tretím najväčším producentom kávy na svete. Jej veľkou výhodou je veľmi rozmanitá mikroklíma, ktorá umožňuje dozrievanie kávových zŕn v rôznych ročných obdobiach, vďaka čomu je zber možný prakticky počas celého roka. Káva sa tu pestuje v nížinách, na úpätí kopcov a tiež vysoko v andských horách, a to v prevažnej miere malými poľnohospodármi. Výsledkom je značný rozdiel v chuti jednotlivých kolumbijských káv. Vždy však majú spoločnú výraznú arómu. Pôvod kávy: Káva Colombia Supremo
Brazília je v súčasnosti najväčším producentom kávy Arabica na svete s rozlohou plantáží približne 2,3 milióna hektárov. Je to spôsobené najmä tým, že jej územie sa rozprestiera v troch klimatických pásmach (rovníkovom, subtropickom a miernom), a preto má ideálne podmienky na pestovanie kávovníkov. Väčšina, približne 2/3 celkovej produkcie, pochádza od malých pestovateľov kávy. Brazília vzhľadom na svoju rozlohu produkuje veľké množstvo rôznych druhov kávy, ale aj napriek tomu môžeme vyhlásiť jeden druh z
Etiópia, ktorá sa nachádza v oblasti Afrického rohu vo východnej Afrike, je krajinou, kde sa začala písať história kávy. Samotné slovo káva pochádza z provincie Kaffa, kde sa káva údajne začala pestovať. V súčasnosti, keď je Etiópia najväčším producentom a vývozcom kávy Arabica spomedzi afrických krajín a v celosvetovom meradle sa radí na 5. miesto, ešte stále nájdeme lesy divokých kávovníkov najmä v južnej časti krajiny. Približne 98 % všetkej produkcie kávy pochádza z miestnych malých fariem. Odroda
Káva a banány sú dva hlavné vývozné artikle, ktoré si väčšina z nás spája s Kostarikou, krajinou v Strednej Amerike, ktorú na východe obmýva Karibské more a na západe Tichý oceán. Už v roku 1779 sem boli z Etiópie privezené prvé kávovníky a začala sa tu prvá veľkovýroba kávy na svete. V súčasnosti káva predstavuje približne 1/4 príjmov zo zahraničného obchodu. Kostarika je veľmi hrdá na kvalitu kávy, ktorú produkuje, čo je jeden z dôvodov, prečo je v krajine zakázané pestovanie kávy robusta. Pôvod kávy: N