Intenzita práce a lásky ku káve, ktorú investovali farmári z Gedeb, viedli k skutočne vynikajúcemu profilu tejto kávy, ktorý je sladký s vyváženou aciditou a čistou dochuťou. Chuť je typická pre kávy z tohto regiónu, podčiarknutá silnými tónmi bergamotu a čaju earlgrey. Vďaka tomu sa perfektne hodí na filtrovanie.
Po ročnej prestávke, Goriffee do ponuky opäť dostali legendarnu kávu Rwanda Gasharu. Celestine Rumenerangabo, kľúčová postava pri obnove regiónu po genocíde v roku 1994, prevádzkuje 2 spracovateľské stanice na západe Rwandy. Sústredí sa na kvalitu, inovatívne spracovateľské techniky a priamu obchodnú výmenu. Jeho spracovateľská stanica Gasharu, blízko jazera Kivu, zamestnáva takmer 300 žien a zberá kávu od 1650 miestnych pestovateľov. Odporúčaná príprava: Filter Stupeň praženia: Light roast Základné údaje
Na farme členovia farmárovej rodiny ručne zbierajú kávové čerešne, čím zabezpečujú konzistentnú kvalitu. Po zbere sa čerešne fermentujú 48 hodín v otvorenom nádrži spolu s muštom odrody geisha, čo prispieva k ich výnimočnej chuti. Káva Colombia La Aldea Washed sa vyznačuje sladkou karamelovou chuťou, doplnenou o tropické ovocie, najmä manga. Vôňa tejto kávy je plná kvetov lúčnych lúk. Je vhodná na espresso. Odporúčaná príprava: Espresso Stupeň praženia: Medium Roast Základné údaje Krajina pôvodu: Kolumbi
Blend APOLO pochádza z mestečka Olopa a je vytvorený z kávy pestovanej malými farmármi. Títo pestovatelia praktizujú agrolesnícke metódy, čo pomáha zmierniť dopady klimatických zmien. Podpora tohto blendu znamená priamu pomoc týmto farmárom smerom k udržateľnému poľnohospodárstvu. Z každej predanej várky sa finančne prispieva k cieľu, aby ich farmy mali aspoň 50% zastúpenie stromov, čím sa podporuje prírodný tieň a biodiverzita. Odporúčaná príprava: Filter Stupeň praženia: Light roast Základné údaje Regi
Highlander, sezónny blend, sa neustále mení, pretože používajú iba čerstvé zrná arabiky z aktuálnych zberov. Skladá sa z 50% Brazílie a 50% Kolumbie, čo mu dodáva jeho osobitú chuťovú charakteristiku. Odporúčaná príprava: Espresso Stupeň praženia: Full City Roast Základné údaje Krajina pôvodu: Kolumbia, Brazília Nadmorská výška: 1200 – 1700 m. n. m Odroda: 100% caturra, mondo nuovo a bourbon arabica Proces: natural & washed Nákup: Warehouse GORIFFEE Značka GORIFFEE nevníma kávu len ako obyčajný nápoj,
Odporúčaná príprava: ESPRESSO Stupeň praženia: FULL CITY ROAST Základne údaje Región: Cerrado, Minas Gerais Farma: San Rafael Nadmorská výška: 985 – 1100 m. n. m Odroda: 100% catuai arabika Proces: Natural Nákup: warehouse GORIFFEE Značka GORIFFEE nevníma kávu len ako obyčajný nápoj, ale považuje ju za kultúrny fenomén so schopnosťou ovplyvniť spoločnosť. Verí v jej schopnosť začínať priateľstvá, lásky a spoluprácu, ako aj v jej potenciál kultivovať životy jednotlivcov a podporovať udržateľnosť prírod
Odporúčaná príprava: Espresso Stupeň praženia: Medium Roast Základne údaje Región: Cerrado, Minas Gerais Farma: San Rafael Nadmorská výška: 985 – 1100 m. n. m Odroda: 100% catuai arabika Proces: Natural Nákup: warehouse GORIFFEE Značka GORIFFEE nevníma kávu len ako obyčajný nápoj, ale považuje ju za kultúrny fenomén so schopnosťou ovplyvniť spoločnosť. Verí v jej schopnosť začínať priateľstvá, lásky a spoluprácu, ako aj v jej potenciál kultivovať životy jednotlivcov a podporovať udržateľnosť prírody.