Táto káva je zaujímavá vďaka horkej a silnej chuti kakaa, ba až tabaku. Pripravuje sa z nej skvelé espresso s vôňou čerstvo pražených orechov. Je to silná káva so zemitou a silnejšou dochuťou.
V Dominikánskej republike sa podľa zákona smie pestovať iba 100 % arabika. Táto skvelá káva s plným telom, intenzívnou arómou, jemne sladkou chuťou a skoro žiadnou aciditou sa pestuje v okolí mesta Barahona, v jednej z najlepších oblastí pestovania kávy Dominikánskej republike. V chuti je cítiť lieskový oriešok alebo tiež príjemnú jemnú chuť kakaa.
Táto káva je zaujímavá vďaka horkej a silnej chuti kakaa, ba až tabaku. Pripravuje sa z nej skvelé espresso s vôňou čerstvo pražených orechov. Je to silná káva so zemitou a silnejšou dochuťou.
Táto káva patrí medzi tie najcennejšie a najaromatickejšie africké kávy a zároveň podlieha vysokým kvalitatívnym štandardom. Pestuje sa v regióne Kiambu, v blízkosti Nairobi. Zber prebieha ručne a zberajú sa len červené zrelé bobule. Káva Kenya má výraznú neagresívnu kyslú chuť s jemnými tónmi kandizovaných citrusov a sladkými tónmi vanilky, obohatené o arómu kvetín.
Táto káva patrí medzi tie najcennejšie a najaromatickejšie africké kávy a zároveň podlieha vysokým kvalitatívnym štandardom. Pestuje sa v regióne Kiambu, v blízkosti Nairobi. Zber prebieha ručne a zberajú sa len červené zrelé bobule. Káva Kenya má výraznú neagresívnu kyslú chuť s jemnými tónmi kandizovaných citrusov a sladkými tónmi vanilky, obohatené o arómu kvetín.
Nešľachtený kávovník, ktorý je známy svojou prenikavou, výraznou vôňou červeného ovocia. Kakaová horkosť, ovocné tóny, vysoká acidita. Káva vhodná najmä na alternatívnu prípravu (filter, french press, moka), ale vynikne aj ako šťavnaté ovocné espresso. — Región: SidamoNadmorská výška: 1700 m n. m.Odroda: TypicaSpracovanie: mokréPríprava: ovocná káva vhodná predovšetkým na alternatívne použitie, šťavnaté espressoChuťový profil: kyslosť citrusového ovocia, sviežosť malín a čučoriedok s horkým kakaovým telom
“Chtěl jsem se jenom zeptat, jestli někdo z panstva nemá chuť na dobrou brazilskou kávu?” pýtal sa majster Bílek v klasickej komédii Kulový blesk. My si teda pravú brazilku dávame veľmi radi. Klasika medzi kávami ponúka plnú chuť s vyváženou sladkosťou, stopami sladu, čokolády a kakaa a nízku aciditu. Aróma je po pražených lieskových orieškoch. Pripravujeme z nej najmä espresso, káva je výborne kombinovateľná s mliekom. Základný druh — chuť kávy — pre všetkých, ktorí s kávou začínajú. — Región: CerradoNad
“Chtěl jsem se jenom zeptat, jestli někdo z panstva nemá chuť na dobrou brazilskou kávu?” pýtal sa majster Bílek v klasickej komédii Kulový blesk. My si teda pravú brazilku dávame veľmi radi. Klasika medzi kávami ponúka plnú chuť s vyváženou sladkosťou, stopami sladu, čokolády a kakaa a nízku aciditu. Aróma je po pražených lieskových orieškoch. Pripravujeme z nej najmä espresso, káva je výborne kombinovateľná s mliekom. Základný druh — chuť kávy — pre všetkých, ktorí s kávou začínajú. — Región: CerradoNad
“Chtěl jsem se jenom zeptat, jestli někdo z panstva nemá chuť na dobrou brazilskou kávu?” pýtal sa majster Bílek v klasickej komédii Kulový blesk. My si teda pravú brazilku dávame veľmi radi. Klasika medzi kávami ponúka plnú chuť s vyváženou sladkosťou, stopami sladu, čokolády a kakaa a nízku aciditu. Aróma je po pražených lieskových orieškoch. Pripravujeme z nej najmä espresso, káva je výborne kombinovateľná s mliekom. Základný druh — chuť kávy — pre všetkých, ktorí s kávou začínajú. — Región: CerradoNad
Krásne vyvážená, jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Sladká vôna čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa stretáva neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok. — Región: ChikmagalurNadmorská výška: 1200 m n.m.Odroda: CatuaiSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: silné telo, oriešková aróma, jačmenný chlieb, spodné tóny, nízka acidita — Mletie: — veľmi jemn
Krásne vyvážená, jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Sladká vôna čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa stretáva neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok. — Región: ChikmagalurNadmorská výška: 1200 m n.m.Odroda: CatuaiSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: silné telo, oriešková aróma, jačmenný chlieb, spodné tóny, nízka acidita — Mletie: — veľmi jemn
Krásne vyvážená, jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou. Sladká vôna čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa stretáva neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok. — Región: ChikmagalurNadmorská výška: 1200 m n.m.Odroda: CatuaiSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: silné telo, oriešková aróma, jačmenný chlieb, spodné tóny, nízka acidita — Mletie: — veľmi jemn
Výrazne voňavá, univerzálna káva vhodná na všetky spôsoby prípravy. Prevládajú čokoládové a kakaové tóny s jemnou aciditou v závere. Plná a zamatová dochuť. — Región: Sierra NevadaNadmorská výška: 1300 m n. m.Odroda: CaturraSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: stredné telo, čokoláda, kakao, jemná acidita v závere — Mletie: — hrubé mletie — french press, cold brew— stredné mletie — chemex, aeropress— stredne jemné mletie — filter, moka, V60, dripper— jemné
Výrazne voňavá, univerzálna káva vhodná na všetky spôsoby prípravy. Prevládajú čokoládové a kakaové tóny s jemnou aciditou v závere. Plná a zamatová dochuť. — Región: Sierra NevadaNadmorská výška: 1300 m n. m.Odroda: CaturraSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: stredné telo, čokoláda, kakao, jemná acidita v závere — Mletie: — hrubé mletie — french press, cold brew— stredné mletie — chemex, aeropress— stredne jemné mletie — filter, moka, V60, dripper— jemné
Výrazne voňavá, univerzálna káva vhodná na všetky spôsoby prípravy. Prevládajú čokoládové a kakaové tóny s jemnou aciditou v závere. Plná a zamatová dochuť. — Región: Sierra NevadaNadmorská výška: 1300 m n. m.Odroda: CaturraSpracovanie: mokréPríprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravyChuťový profil: stredné telo, čokoláda, kakao, jemná acidita v závere — Mletie: — hrubé mletie — french press, cold brew— stredné mletie — chemex, aeropress— stredne jemné mletie — filter, moka, V60, dripper