Calvados Boulard X.O. je charakteristický pre svoju jantarovú farbu a svoju bohatú a ucelenú chuť plnú pražených mandlí a zrelých jabĺk. Vyrába sa destilácou skvaseného jablčného muštu. Podľa francúzskych zákonov musí zrieť najmenej dva roky v dubových sudoch. Calvados Boulard X.O. sa vyrába výhradne z rôznych zmesí Pays d'Auge vo veku 8 až 20 rokov. Vytvorenie tohto perfektného calvadosu si vyžaduje starostlivý výber zmesí a ich správnu kombináciu v rôznych pomeroch.
Calvados Boulard vyniká vyváženou jemnou arómou po jablkách a vanilke a iskrivou jantárovou farbou. Od jablka …. ku kalvadosu. Kalvados je azda najslávnejším a najušľachtilejším z ovocných destilátov. Môže sa pochváliť skutočne ušľachtilým rodokmeňom. Je úzko zviazaný krajom, v ktorom vzniká - Normandiou na severe Francúzska.
Calvados je vždy zmes. Na jeho etikete sa podľa zákona musí uvádzať vek podľa najmladšej zložky v zmesi. Nápis „V.S.“ (Very Special) informuje, že calvados zrel najmenej dva roky v dubových sudoch. Calvados s nápisom „Old“ alebo „Reserve“ zrel tri roky v dubových sudoch. Štvorročný calvados nesie označenie „V.O.“ (Very Old), „Old Reserve“, resp. „V.S.O.P.“ (Very Superior Old Pale). Šesť a viac rokov zreje v sudoch calvados „Extra“, „X.O.“ či „Very Old Reserve“. Označenie Millésimes (letopočet) udáva rok z