Radí sa medzi najlepšie na svete a tvorí vlastnú kategóriu čajov. Nálev má zlatú farbu a príjemnú kvetinovú vôňu. Lístky prechádzajú kratšou oxidáciou, preto sa ťažko porovnáva s tradičným čiernym čajom. Vyniká obzvlášť jemnou, kvetinovou vôňou, pri najlepších druhoch obohatenou o muškátové tóny. Darjeeling je vysokohorský región Indie s jedinečnou klímou, ktorá ovplyvňuje chuť typickú pre miestne čaje.
Zelený ochutený čaj s intenzívnou sladkosťou aloe vera a šťavnatou chuťou exotického ovocia.
Pomáha pri relaxácii a zlepšuje imunitu voči nepriaznivým vonkajším vplyvom. Podporuje fyzickú a psychickú pohodu, vylučovanie a funkciu obličiek. Udržiava hodnotu krvného tlaku, chráni cievne steny. Obraňuje bunky a tkanivá pred voľnými radikálmi.
Bylinková zmes s dominantnou vôňou levandule a mäty. Je vhodný pre upokojenie počas rušného dňa, pomáha pri strese a bolesti hlavy. Podporuje vyrovnanosť.
Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce antioxidanty a slúži ako zberač voľných radikálov. Nefermentovaný rooibos má vyšší obsah vitamínov a minerálov. Pomáha k relaxácii. Neobsahuje kofeín, preto je vhodný na celodenné pitie pre športovcov, tehotné ženy alebo deti. Má lahodnú chuť a môže sa piť studený alebo teplý.
Obsahuje antioxidanty, ktoré fungujú ako lapače voľných radikálov. Pretože neobsahuje kofeín je vhodný na celodenné pitie pre deti, tehotné ženy a športovcov. Pomáha pri relaxácii. Nápoj chutí lahodne, či studený alebo teplý.
Pomáha zvýšiť nedostatok vody v obličkách a zlepšuje oslabené funkcie organizmu. Podporuje trávenie a správne pohyby čriev. Znižuje pocit ťažkých nôh a cirkuláciu krvi. Potláča únavu, zvyšuje vitalitu a pocit plný energie. Navodzuje pohodu pri psychickej a fyzickej únave. Je osviežujúci a výborný od smädu.
Podporuje cirkuláciu a okysličovanie krvi, najmä v oblasti mozgu. Pomáha zlepšovať pamäť a duševné schopnosti starších ľudí i psychickú sviežosť, spomaľuje procesy starnutia. Zbavuje pocitu studených končatín spôsobené ich nedokrvenosťou. Poslúži nielen ako prevencia pred mozgovou príhodou, či infarktom ale aj ako pomoc po zotavovaní sa. V tradičnej čínskej medicíne listy ginka priaznivo pôsobia na srdce a pľúca.
Cejlónsky zelený čaj má typickú plnú chuť a vyznačuje sa prenikavou vôňou a príjemnou nasladlosťou. Farba nálevu je tmavšia ako v prípade čínskych zelených čajov. V chuti dominujú lúčne kvety a med, v závere zrelé ovocie. Čaj je produkovaný na základe čínskeho výrobného postupu.
Po zaliatí tmavozelených lístkov vznikne svetlozelený nálev. Chuť a vôňa je prenikavá a zároveň jemná, pripomína grapefruit a biele hrozno. STGFOP1 = najvyššia trieda kvality lístkov.
Charakteristický zemitou chuťou a výraznou, silnou vôňou. Šedohnedé lístky vytvárajú tmavý nálev, svojou čiernou farbou pripomínajúci kávu. Je mierne, až stredne povzbudivý. Pu-Erh pochádza z hôr v oblasti provincie Yunnan (Ju-nan). Známy je aj pod názvom „čínsky penicilín“, pretože sa používal ako všeliek.Spracováva sa za prítomnosti rôznych bakteriálnych a hubových kultúr. Ide o kontrolovanú fermentáciu lístkov, ktorá neprebieha pri výrobe žiadneho iného čaju. Pu-erh takto získava svoju typickú ze
Lístky sú dlhé a tenké, tmavozelenej farby. Nálev jemnej, príjemne sladkej vône a chuti. Vzácny a veľmi obľúbený čaj počas dynastie Ming a Qing. Hovorí sa, že výrobný postup tohto čaju bol stratený a znovu objavený v 70. rokoch minulého storočia. Jeho kvalitu potvrdzujú mnohé ocenenia - napríklad v roku 1999 vyhral China´s Tea Cup.
Nezvyčajné spojenie chutí lesných jahôd a osviežujúceho aloe.
Ukľudňuje centrálnu nervovú sústavu, a tiež ho môžeme použiť ako prevenciu proti nádorovým a kardiovaskulárnym ochoreniam. Zvyšuje odolnosť proti vírusom, baktériám, plesniam a zlepšuje trávenie. Vonkajšie použite vie pomôcť pri ekzémoch a vyrážkach. Nálev je zdraviu prospešný s príjemnou medovou chuťou pripomínajúcou ovocie. Neobsahuje teín, a preto ho môžu popíjať aj deti. Je bohatý na minerálne látky, antioxidanty a stopové prvky.
Čaj s výraznejšou chuťou korenia vyváženou karamelom.