Chutný čaj s kombináciou korenia a šťavnatých pomarančov. Ajurvédske čaje sú zmesi bylín a korenia, využívajú sa k posilneniu tela a ducha.
Nepálsky čierny čaj s ovocnými tónmi. Má príjemnú sladkastú chuť, v ktorej prevládajú tóny sušeného ovocia a lipového medu. Pochádza z novozaloženej nepálskej plantáže, ktorá vznikla v roku 2020.
Zelený čaj s kvetinovo sladkastou chuťou so vznešenou dymovosťou a jemnými tónmi sladkého karamelu. Vysokohorský nepálsky čaj s príjemnou vôňou a tmavozelenými lístkami, pochádzajúci z bio plantáže Shangri-La. Plantáž leží vysoko v horách a má rozlohu 250 hektárov. Čaj má stredne vysoký obsah kofeínu.
Čaj s harmonickou chuťou pomarančov s červenými plodmi. Rooibos neobsahuje kofeín, preto ho môžu popíjať aj deti počas celého dňa.
Pravidelne zvinuté, tenké lístky dávajú po zaliati hnedý až oranžovohnedý nálev. V náleve nájdeme jemnejšiu ovocnú chuť s dominantnými čerešňami. Má výrazne povzbudivý účinok vďaka kofeínu. Tento čierny čaj sa zberal v nadmorskej výške 2100 m.
Lístky sa zberajú v poslednom zbere vykonávanom v júni. Nálev je priezračný, žltozelenej farby. Chuť je vyvážená, jemná a sladkastá s tónmi kvetového medu. Veľkosť zrelých a rovnako stočených lístkov je obsiahnutá aj v názve „Dae“, čo znamená „veľký“. Pestuje sa na vulkanickom ostrove Jeju, kde sa nachádza najväčšia kórejská čajová plantáž Seogwang.
Rovnako zvinuté tmavé lístky zaručujú nálev sladkastej chute s vôňou tureckého medu. V centre čajovej oblasti Assam leží plantáž Dikom, ktorá patrí medzi najstaršie. Dnes sa tu pestujú najlepšie celolistové čaje v celom kraji. Označenie TGFOP znamená lístky s podielom jemných vrcholových pupeňov.
S lákavou kombináciou ananásu, pomarančov a korenia.
Osviežujúci čaj z citrónovej trávy a bieleho ibišteka s jemne sladkou dochuťou granátového jablka. Dodá Vám zdravie a vitalitu.
Bylinná zmes vhodná na upokojenie, relaxáciu a podporu imunity.
Je úzko spojený s jogou a ajurvédou. Uvádza organizmus do rovnováhy a obnovuje jeho sily. Zvyšuje obranyschopnosť. Posilňuje nervový systém, dodáva energiu, rozjasňuje myseľ. Pomôže ako liek ale je aj prevenciou pri nachladnutí a alergiách. Má mierne korenistú a pikantnú chuť. Neobsahuje kofeín.
V tradičnom liečiteľstve sa používa najmä pri zápalových aj vírusových ochoreniach, astme, žalúdočných vredoch, nádorových ochoreniach. Indiáni v Peru sú presvedčení o priaznivých účinkoch na obehový systém, znižuje riziko mozgovej mŕtvice, srdcového infarktu a srdcových záchvatov.
Kvalitou najvyššia trieda kórejského zeleného čaju. Je z prvého jarného zberu, ktorý sa vykonáva ešte pred obdobím dažďov, najneskôr do 20. apríla. Zbierajú sa mladé lístočky, ktorá sa nepravidelne zavinujú a po zaliatí vytvárajú priezračný, svetlozelený nálev. Chuť je delikátna, jemne sladká, s tónmi mlieka, mandlí a s ľahkým trávnatým koncom. Veľmi pripomína japonské čaje z prvých zberov.
Príjemne sladká, svieža chuť má iba ľahko trávovú vôňou. V porovnaní s originálnou japonskou senchou sú jej lístky ploché a menej uhladené, a preto zaujme ich hrubší dojem. Hlavným rozdielom je spôsob spracovania. Patrí medzi stredne povzbudivé čaje, vhodné na celodenné pitie. .
Gunpowder je druh čaju charakteristický svojimi zrolovanými lístkami. Práve vďaka tomu si dlhšie uchováva arómu a sviežu chuť, lístky sú chránené pred poškodením a navyše sa veľmi dobre skladujú. Gunpowder - strelný prach, je zaužívané anglické pomenovanie, ktoré vychádza z podobnosti drobných gulôčok so strelným prachom. Pre viacnálevovú prípravu odporúčame použiť vyššie množstvo čaju a upraviť čas lúhovania.