Borovička je destilát zo zrelých plodov borievky obyčajnej. Patrí do skupiny ovocných destilátov. Má typickú chuť a arómu po borievkách. Rozdiel medzi ginom a bežnou borovičkou? Základom na výrobu ginu je destilát z rôznych poľnohospodárskych plodín, najčastejšie obilnín, ale v prípade menej kvalitných ginov aj zo zemiakov, kukurice alebo cukrovej repy. Tento destilát je potom ochutený práve borievkou a ďalším korením počas macerovania. U niektorých ginov sa naopak pristupuje k druhotnej destilácií obilné
Exkluzívnym hitom jemných vôní tohto leta je gin zo slovenských lúk a lesov od alchymistov z Bird Valley Distillery. Vyrobený na Slovensku, určuje trendy lokálnosti vo vrcholovej gastronómii. Vyrobený kraftovo, z voňavých borievok a 15 druhov ručne zberaných, divo rastúcich byliniek, korenín a plodov.
Táto delikatesa vyrobená z plodov oskoruše, takmer miznúca, je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Jej matka, často označovaná prívlastkom najvzácnejšieho stromu, začína rodiť až v 15tom roku života. Je odporúčaná najmä pri žalúdočných problémoch.
BVD malinovica je vydestilovaná z lesných, divo rastúcich malín, ktoré majú značne odlišnú chuť a arómu od malín pestovaných podomácky. Na výrobu jedného litra je potrebných viac než 50 kg plne dozretých plodov, z čoho vyplývajú silne výrazné organoleptické vlastnosti.
Drienkovica BVD sa vďaka vzácnosti a náročnosti zberu plodov drieňu obyčajného, radí medzi najvzácnejšie sto percentné ovocné destiláty. Na výrobu jedného litra drienkovice je potrebných 20-30 kg plne dozretých plodov.
Výrazne aromatický exkluzívny destilát z duly. Jej plody patrili v starovekom Grécku ku symbolom lásky a plodnosti, a preto sa verilo, že má účinky afrodiziaka. Dulovicu je najvhodnejšie podávať ako aperitív ku mäsu z divej zveri.
Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
Atraktívny trnkový destilát je najvhodnejší ako aperitív ku ľahkým jedlám a dezertom. Pochádza z trniek, ktoré sú zbierané v neskorej jeseni po úplnom dozretí a prvých mrazoch, čím je v destiláte zachovaná plnohodnotná chuť a vôňa.
Tradičný špičkový destilát z odrody Bystrická, ktorá sa vytratila z našich sadov kvôli chorobe šárka sliviek. Ručne oberané, triedené a odkôstkované plody spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde táto choroba nezasiahla, sa veľmi citlivo destilujú, aby vynikli všetky chute a vône tejto vzácnej odrody.
Unikátne sto percentné ovocné destiláty značky BVD sú skvostom slovenskej produkcie páleniek a vysoko oceňované na mnohých tuzemských aj zahraničných súťažiach.
Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.