Online potraviny | Čerstvé a chutné každý deň | Skvelé lokálne potraviny na klik od vás | Doručenie zadarmo | Farmárske potraviny a výrobky
Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia. Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve väčšie množstvo tuku dáva pliecku takú lahodnú chuť. Čerstvé pliecko by malo pozostávať z ružovej svaloviny,bieleho tuku a suchej, hodvábnej kože (v prípade, že ho kupujete s kožou).
Bravčové rebrá sú relatívne lacný druh bravčového mäsa vzhľadom na pomer mäsa a kostí, ktoré obsahujú. Mäso sa nachádza v prednej časti ošípaného. Ide o bravčový bok zbavený kože a väčšieho množstva slaniny resp. pás rebrových kostí spojených súvislou svalovinou. Ošípané má spolu 14 rebier spojených s chrbticou. Čím ďalej od chrbtice smerom nadol, kosti sú širšie, dlhšie, rovnejšie s väčším obsahom mäsa medzi nimi. Približujúc sa k brušnej časti pribúda viac tuku.
Bravčové stehno je najväčším kusom mäsa z ošípanej. Je to pritom mäso zo zadnej časti ošípanej. Stehno sa skladá z horného stehna, bočnej a panvovej oblasti.
Hovädzí krk je mäso nachádzajúce sa po obvode krku zvieraťa. Pri príprave jedál je menej používané, keďže jeho príprava je časovo náročnejšia. Zvyčajne je toto mäso pripravované varením aj napriek faktu, že napríklad kotlety z neho sú mäkké a mäsité.
Falošná sviečková je vlastne bedrový stehenný sval na tele hovädzieho dobytka (po latinsky - musculus semitendinosus). Inými slovami je to sval na zadnej časti stehna, na zadku.
lt;p>Hovädzia nožina sa radí k hovädziemu prednému a pochádza z namáhaných častí nôh nad kolenom. Vďaka skvelej chuti a šťavnatosti patrí k veľmi žiadaným rezom – je najčastejšou voľbou pri príprave tradičného guláša, skvele chutí aj varená či dusená vcelku.
Hovädzia roštenka je chrbtový sval od obličiek až ku stehnu. Je to veľmi šťavnaté a kvalitné mäso s ideálnou kombináciou chute a mäkosti. Tento výnimočný kus mäsa sa delí na nízku a vysokú roštenku. Vysoká roštenka (bližšie ku krku) vo svojej štruktúre a aj po obvode obsahuje tuk.
Predná časť roštenky nazývaná vysoká roštenka sa nachádza medzi podplecím a nízkou roštenkou a patrí k najobľúbenejším častiam hovädzieho mäsa. Poskytuje veľmi hodnotné, jemné a vláknité mäso, ktoré má v kuchyni pestré uplatnenie – pokrmy z vysokej roštenky sa vyznačujú výraznou chuťou, krehkosťou a šťavnatosťou.
Často označované ako mäso nižšej kvality, pretože je prerastané šľachami a tukom, a tiež sa vyznačuje svojou tuhosťou. Pri správnom varení nás však odmení výraznou chuťou a šťavnatosťou.
Hovädzie plece je veľký svalový systém, s obsahom tuku, ktorý pokrýva svaly. Z fyziologického hľadiska ide o skutočne komplikovaný kus mäsa, ktorý tvorí množstvo rôznych svalov rôznych tvarov a veľkostí. Tieto svaly sú súčasťou pohybového ústrojenstvai zvieraťa.
Hovädzie stehno je tzv. hovädzie zadné mäso, považované za jedno z najhodnotnejších častí hovädzieho.Stehno delíme na niekoľko častí: orech, vrchný a spodný šál a kvetovú špičku. Jednotlivé svaly obsahujú veľmi málo tuku a väziva. Jedná sa tak o veľmi chudé časti mäsa.
Citrón Primofiori 500g kal. 5-6, I.trieda Praktické, polkilové balenie. Odroda Primafori má stredne veľké žlté plody vajcového tvaru s množstvom šťavy, ktorá je všeobecne známou vitamínovou bombou.
Svetlo žltá farba so zlatistými odleskami, príjemná ovocná vôňa s tónmi zrelých jabĺk, chuť svieža s vyváženou kyselinou s jemným mandľovým záverom. Odporúčame k studeným mäsám a listovým šalátom. Podáva sa pri teplote 10 – 12 °C.
Svetlo žltá farba so zlatistými odleskami, príjemná ovocná vôňa s tónmi zrelých jabĺk, chuť svieža s vyváženou kyselinou s jemným mandľovým záverom. Odporúčame k studeným mäsám a listovým šalátom. Podáva sa pri teplote 10 – 12 °C.
**Špaldové placky 100g** Objavte lahodné a zdravé špaldové placky, ktoré sú ideálnym doplnkom do vašej kuchyne! Naše extra jemné celozrnné špaldové placky sú vyrobené z kvalitnej špaldovej múky, ktorá je známa svojimi výnimočnými nutričnými vlastnosťami. Vďaka vysokému obsahu vlákniny sú tieto placky skvelým zdrojom energie a prispievajú k vášmu zdraviu. Tieto placky sú vhodné ako rýchly a chutný snack — môžete ich jesť bez akejkoľvek prípravy. Ich neutrálnu chuť si môžete vychutnať spolu so svojimi obľ