Online potraviny | Čerstvé a chutné každý deň | Skvelé lokálne potraviny na klik od vás | Doručenie zadarmo | Farmárske potraviny a výrobky
Bravčové pliecko je svalovina tvorená lopatkovými svalmi, svalmi paže a predlaktia. Obsahuje väčšie množstvo tukov, cholesterolu ale aj minerálne látky a bielkoviny. Práve väčšie množstvo tuku dáva pliecku takú lahodnú chuť.
Popis produktu Mliečna čokoláda z alpského mlieka s mliečnou náplňou s karamelovou príchuťou (32 %) a karamelovou náplňou (10 %) a celými lieskovými orechmi (8 %).
Popis produktu Oblátka (4 %) s lieskovoorieškovo - krémovou náplňou (40 %) a kúskami jadier lieskových orechov (2 %) v mliečnej čokoláde z alpského mlieka.
Popis produktu Mliečna čokoláda z alpského mlieka s náplňou s arašidmi (11%) v karamelovom kréme (10%), a arašidovou náplňou (22%) s kúskami arašidov (1%) a ryžovými chrumkami (0,4%).
Viete si predstaviť rodinnú oslavu či nedeľný obed, na ktorom by chýbali kuracie rezne? Chrumkavosť, šťavnatosť a krehkosť kuracieho mäsa, ktorého vôňa sa rozlieha široko-ďaleko, povyšuje kuracie rezne na skutočnú delikatesu slovenských domácností.
Krkovička sa nachádza v hornej časti krku zvieraťa. Toto chuťovo výrazné, šťavnaté a chutné mäsko nemá mastnú blanu po obvode, ale vo vnútri je z časti prerastené tukom. Tento tuk udržuje vďaka mramorovému efektu šťavu vo vnútri, a mäso preto ostane šťavnaté počas jeho prípravy. Krkovička je na rozdiel od ostatnej bravčoviny tmavšia a tak ako aj u iných druhov mäsa, aj pri tomto platí, že čím tmavšie tým výraznejšie osloví váš jazyk.
Bravčové karé je jeden z najkvalitnejších druhov bravčového mäsa. Nachádza sa medzi stehnom a a plecom pozdĺž vrchnej časti rebier. Jeho úprava je možná s kosťou a bez kosti. Pre nízky obsah tukov je využiteľné na prípravu diétnejších mäsitých pokrmov. Mnohí toto chudé mäso porovnávajú s kuracími prsiami v zmysle obsahu tukov.
Mleté mäso (zmes bravčového a hovädzieho mäsa)sa vyrába zo svaloviny mletej nahrubo i najemno a pritom obsahuje maximálne jedno percento soli. Pôvodný pojem sekané mäso pritom pochádza z čias, keď sa mäso ešte nespracovávalo strojovo, ale sekalo sa nožom na drobné kúsky.