Kvalitné sypané a bylinné čaje, pu erh, rooibos, ginko, maté, káva, korenie, dózy, príslušenstvo. Nakupujte zdravie za najlepšie ceny. Ďakujeme. Caje.sk
Bylinková školaBylinková škola, dielo známej slovenskej bylinkárky, liečiteľky a učiteľky, Ivety Henzelyovej, nie je obyčajnou knihou o liečivých bylinkách. To, čo z nej robí jedinečnú publikáciu, je spojenie klasickej fytoterapie a tradičného liečiteľstva s čínskou medicínou.Bylinková škola na jednej strane prináša rozsiahle informácie o rastlinnej ríši, prírodnej medicíne i o fungovaní ľudského tela, takže sa naučíte rastliny nielen poznať, ale aj pripravovať z nich liečivé prostriedky a aplikovať ich p
Encyklopédia bylínIch rozpoznávanie a využitie liečivých, výživových, vonných a kozmetických vlastnostíKniha prináša opisy jednotlivých rastlín a ich obrázky. Pri každej rastline sú uvedené aktívne zložky a možnosti jej využitia na liečebné, kozmetické a gastronomické účely.Nechýba ani zoznam zdravotných problémov a porúch, pri ktorých pomáhajú prípravky z bylín, návody na ich prípravu a dobré recepty.Autor: Kolektív autorovVydavateľstvo: Foni BookRok vydania: 2015 Jazyk: SlovenskýPočet strán: 255 Rozmer
Bylinky pro ženyKniha Bylinková lekáreň patrí do edície Babičkin receptár. Táto edícia predstavuje život našich predkov spojený s bylinkami, znovuobjavené aj novšie recepty a návody na ich využitie v súčasnosti. Túžite po pokojnom spánku, uvoľnení, zbavení sa stresu? Trápia vás mesiac čo mesiac bolesti? Odpoveď na mnohé problémy nájdete v prírode. Vyskúšajte rokmi overené recepty našich babičiek, ktoré sú zamerané špeciálne na zdravotné problémy žien.35 významných liečivých rastlín a ich účinok na organiz
Malý atlas liečivých rastlínPredchádzajúce vydanie Malého atlasu liečivých rastlín, okrem desiatok zahraničných vydaní, bolo roku 1983. Základ tohto záslužného diela ostal nezmenený. V biochemickom a vo farmakodynamickom výskume sa však za posledné roky udiali závažné zmeny, ktoré skorigovali niektoré zaužívané dogmy.Tieto zmeny bolo treba rešpektovať vo fytoterapeutickej aplikácii. V minulosti veľmi populárna a obľúbená publikácia chce opäť poskytnúť užitočné vedomosti všetkým, ktorí sa zaujímajú o fytot
Čaje z liečivých rastlínVšetko o liečivých bylinných čajoch. Liečivé bylinné čaje so svojimi cennými zložkami dokážu liečiť alebo zmierniť celý rad ťažkostí a chorôb. Prírodná liečiteľka a expertka Michaela Girschová vám presne vysvetlí, ako rastliny účinkujú, ako si môžete sami veľmi jednoducho zostaviť, optimálne pripraviť a používať ideálne čajové zmesi.Srdcom knihy je podrobná časť s receptami, ktorá obsahuje viac ako 90 bylinkových čajových zmesí proti najdôležitejším každodenným ťažkostiam: na žalúd
Čaje a přírodní léčivé prostředkyPrečo brať lieky, keď pri liečbe každodenných ťažkostí môžu pomôcť bylinky?Bylinné čaje a odvary proti nespavosti, úzkosti, nervozite, ochoreniu dýchacích ciest a pečene, na podporu trávenia a metabolizmu, na srdce, krvný a lymfatický obeh, pri poruchách obličiek a sexuálnych poruchách, pri problémoch s pokožkou, vlasmi a očami, na kosti, svaly a kĺby… A ďalej: masti a vodičky, esenčné oleje a prírodné liečivé prostriedky…V knihe nájdete zoznam bylín a rastlín s upresnením
Lexikon dobrých čajůTáto knižka je určená začínajúcim až stredne pokročilým milovníkom čaju, ktorým ponúka výber dobrých typových čajov prevažne z českého trhu. Popisuje odporúčané spôsoby ich prípravy. Možno v nej nájsť aj jedinečné údaje týkajúce sa správania čajov k rôznym druhom vody, ktoré určite zaujmú aj skúsených čajomilov.Svet čaju je netušene rozsiahly a neustále sa vyvíja. Vyskytuje sa v ňom množstvo pozoruhodných skvostov, ktoré zvedavý milovník čaju chce ochutnať a preskúmať. Tento lexikón sa
Zázračné čajeKnižka obsahuje návody na prípravu bylinných aj iných čajov, ktoré pomáhajú pri rôznych bežných ťažkostiach a prispievajú k zlepšeniu zdravotného stavu a zlepšeniu nálady.Recepty sú väčšinou zostavené zo známych a bežne dostupných byliniek. Použité koláže zo starých pohľadníc a herbárov navodzujú dobrú pohodu.Autor: Klára TrnkováVydavateľstvo: Studio TrnkaRok vydania: 2019 (2. vydanie) Jazyk: ČeskýPočet strán: 88 Rozmer: 140x115 mmHmotnosť: 138 g Väzba: pevná väzbaISBN: 978-80-87678-76-3
Zelený čaj - uzdravující požitekUž budhistickí a taoistickí mnísi v starej Číne pili čaj každodenne a dnes ho znovu objavujú nespočetní labužníci, ktorí si cenia svoje zdravie. Užívajú ho ako blahodarný liek pre telo, myseľ i dušu. V tejto knihe sú zhrnuté výsledky najnovších výskumov, prastaré skúsenosti aj najstaršie recepty na prípravu zeleného čaju.Okrem milých historiek a anekdot spájaných s objavom zeleného čaju sa dozviete aj všetko, čo by ste mali poznať pri užívaní tohto lahodného a zdraviu prosp
Guarana - elixír dlouhověkostiJezuitskí misionári v Amazonskom pralese neváhali guaranu označiť za „Bohom prepožičané požehnanie divochom“. Niet divu; táto juhoamerická liečivá plodina, ktorej sláva sa ako lavína začína šíriť po západnej pologuli, je hotovým zázrakom pre ľudské zdravie.Intenzívne lekárske výskumy posledných desaťročí preukázali, že komplexne pôsobí na celý organizmus, upravuje krvný tlak, detoxikuje a prečisťuje telesné tkanivá, stimuluje mozgové funkcie, pôsobí kladne na potenciu, spaľuj
Povídání o čajiČajovníkový list (Camellia sinensis L.), ako potravinárska pochutina, liečebný, mystický nápoj a iné tonizujúce nápoje sveta.Nesmierne podrobná a pôvabná publikácia o čaji. Začína botanickými a geografickými informáciami, pokračuje pestovaním a technológiou spracovania, špecifikami prípravy v rôznych oblastiach sveta, chemickými a farmakologickými informáciami, balením, skladovaním a obchodom, a končí zaujímavým receptárom.Naviac sa môžete dozvedieť čo hovoria o čaji známe osobnosti ako nap
77 čajů pro laiky i labužníkyČaj je hneď po vode druhý najrozšírenejší nápoj vôbec. Zo svojej kolísky v starovekej Číne sa rozšíril do celého sveta a dnes sa pestuje v desiatkach krajín na piatich kontinentoch. Existujú stovky druhov a variant čaju, ktoré sa líšia vzhľadom a farbou lístkov, chuťou nálevu aj správnym spôsobom prípravy a pitia.Kniha 77 čajů pro laiky i labužníky vám predstaví tie najlepšie čierne, zelené, polozelené aj biele čaje z Číny, Japonska, Indie, zo Srí Lanky a ďalších krajín. Dozvi
Vše o čaji pro čajomilyTáto kniha vyšla od roku 2000 už v deviatich vydaniach. Rovnako ako predchádzajúce, má aj toto vydanie pomôcť vybrať dobrý čaj z nepreberného množstva ponuky na trhu, dobre ho uchovávať, pripraviť a konečne aj s potešením vypiť. Čitateľ tu nájde takmer 300 farebných fotografií jednotlivých typických čajov a ich porovnanie v prehľadnom usporiadaní.Karel Valter vyštudoval VŠCHT v Pardubiciach, Ing. CSc. v odbore organická chémia. Pracoval ako toxikológ v Ústave súdneho lekárstva UK v
Všechny čaje ČínyVysoko informatívna a bohato ilustrovaná kniha o pôvode a histórii čaju v Číne, Japonsku a na Západe, o jeho pestovaní a spracovaní, o estetických stránkach jeho prípravy v čajovom obrade, o čajovej keramike, o chemickom zložení aj jeho liečebných účinkoch. Praktické rady, glosár, index, bibliografia a kapitolky o päťdesiatich najslávnejších čínskych čajoch. Prvá šálka láska moje suché pery a hrdlo, druhý triešti steny osamelého smútku, tretí hľadá vyschnuté pramene riečok v duši, aby naš
Tablety - bylinný extraktChlorellaChlorella vulgaris (lat.)Zdroj vitamínov, chlorofylu, minerálov a aminokyselín.Chlorella je mikroskopická jednobunková riasa s veľkosťou 2 až 12 mikrónov. Chlorella, tak ako aj ostatné zelené potraviny, je vysoko výživná. Zaisťuje telu toľko vhodnej výživy , aby sa telo mohlo samo brániť infekciám. Fosílie z predkambrijskej éry dokazujú, že chlorella už existuje viac ako 2500 miliónov rokov.Chlorella je najbohatším známym zdrojom chlorofylu. Obsahuje vitamíny skupiny B,