Sezam môžete opražiť na panvici a posypať s ním šaláty, uvarené hlavné jedlo, polievky, pečivo, ozdobiť nátierky, dezerty, guličky, krémy, použiť do cestíčok na rezne alebo tempeh, môžete ho tiež variť s obilninami, použiť do pečiva, buchiet, a fašírok.
Čierny sezam prospieva pleti a pomôže pri strese, upokojuje a pôsobí proti úzkosti, reguluje krvný tlak. Pravidelným pojedaním čierneho sezamu si vylepšíte mnohé zdravotné problémy. Denná odporúčaná dávka sezamových semienok je 1 lyžička.
Ovsená múka je skvelou voľbou, ak potrebujete bezlepkovú múku a zároveň chcete produkt s kvalitnými výživovými hodnotami. Vyznačuje sa vysokým obsahom bielkovín. Pečivo z ovsenej múky Vám dodá dostatok energie na celý deň.
Cícerová múka obsahuje vysoké množstvo vlákniny. Dá sa použiť na pečenie, varenie polievok, prípravu lievancov, špecialít ako je guláš, omáčky alebo ako prísada do mletého mäsa či šalátov.
Mandľovú múku používame hlavne pri pečení, do tort a cukroviniek, do krémov, dezertov. Môžete z nej vyrábať aj mandľové mlieko a domáci marcipán, makróny. Múka je vhodná na sladké pečenie a cukrársku výrobu, rovnako tak s ňou možno nahradiť čiastočne bežnú múku.
Para orechy pôsobia proti starnutiu a sú prevenciou proti vzniku vrások (eliminujú voľné radikály) pomáhajú proti akné (zinok) - para olej. stimulujú hladinu glutatiónu - enzymatický antioxidant, ktorý eliminuje voľné radikály vo všetkých častiach tela, ktoré spôsobujú rakovinu.
Na těchto 200 g bylo zpracováno 260 g čerstvých jablek, hrušek a rakytníku, plných vitamínů a minerálů. Ošetřeno pouze pasterací, bez jakékoliv chemie, přidaného cukru či konzervantů. Rakyník je považován za rakytník severu, má velmi vysoký obsah vitamínu C a jako jediný zástupce flóry má kompletní obsah aminokyselin. Řadí se mezi super potraviny a je výborný na podporu imunity. Naproti tomu hruška, je pomáhá doplnit energii a vodu do našeho organismu. Zahání pocit žízně a díky převládající fruktóze ji ve
Ručně sklízený Rakytník řešetlákový je bohaty na vitamíny, antioxidanty, stopové prvky, oleje, nenasycené mastné kyseliny a biologicky aktivní látky. Šťáva je zdrojem vitamínu C, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Složení: Rakytníková šťáva s dužinou (90%), fruktóza (10%). Parametry produktu Země původu Česká republika Objem 500 ml Doba dodání 5 dnů
Popis Výborné do buchet a vařeného červeného zelí. Hmotnost 350 g Země původuČesko Složení švestky 100%, bez přidaného cukru. Nutriční hodnoty Energetická hodnota 1050kJ/251kcal Tuky 0,25g z toho nasycené mastné kyseliny 0,10g Sacharidy 59,50g z toho cukry 49,00g Vláknina Bílkoviny 0,70g Sůl 0,01g
Zloženie: múka z červenej šošovice Výživové údaje v 100 g výrobku:energetická hodnota: 1434 kJ / 341 kcal;tuky: 0,70 g;nasýtené mastné kyseliny: 0 g;sacharidy: 74,90 g;cukry: 0 g;vláknina: 0 g;bielkoviny: 24,70 g;soľ: 0 g. Krajina pôvodu: Česká republika. Hmotnosť: 230g Skladovanie: Skladujte v suchu. Použitie: Varte v mierne osolenej vode 5-7 min.
Kukuričné cestoviny sú známe vysokým podielom živín a nízkym obsahom tuku. Vynikajú prítomnosťou vitamínov A, B1, B3, E, ale aj kyseliny listovej, niacínu, minerálnych látok fosforu, horčíka, mangánu, zinku, železa, medi, ba i stopových prvkov selénu. Výhodou je, že sú lepšie stráviteľné a nelepia sa , držia svoj tvar a štruktúru.Neobsahujú lepok, pšenicu, mlieko, vajcia, sóju ani cholesterol, preto sú vhodné aj pre tých, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú, alebo bezlaktózovú diétu . Prečo sú kukuričné c
Vynikajúce plnené taštičky bez lepku, mlieka a vajec. Zloženie: Kukuričný škrob, čiroková múka, guarová guma, ryžový situp 8%, nestužený kokosový olej, bambucké maslo, aróma, pšenová múka 10%, ryžová múka, emulgátor – lecitín slnečnicový, višňová náplň (fruktóza, višne 25%, kuk. škrob, stabilizátor – guma gellan) Výživové údaje v 100 g výrobku:energetická hodnota: 1426 kJ / 341 kcal;tuky: 7,72 g;nasýtené mastné kyseliny: 6,50 g;sacharidy: 77,40 g;cukry: 30,30 g;bielkoviny: 3,96 g;soľ: 0 g. Krajina pôvo
Mandľový panenský olej lisovaný za studena z mandlí. Má výraznú chuť mandlí, bežne sa pridáva do všetkých liekov určených na rekonvalescenciu po chorobách. Obsahuje vitamíny A, E, minerály (draslík, vápnik, kremík, horčík, fosfor, síru, nikel, zinok, selén), glyceridy (kyselina olejová - 80%, linolová - 15%, palmitová a myristová), sacharózu a asparagín. Má výraznú mandľovú chuť, hodí sa do sladkých pokrmov, nátierok, ale aj dresingov a najmä do ovocných šalátov. je vynikajúci na tráviaci systém - preky
Jedlý rastlinný olej jednodruhový. Posilňuje obranyschopnosť organizmu aktiváciou syntézy bielych krviniek, má priame antimikrobiálne a dezinfekčné účinky. Má regulačný a posilňujúci účinok na imunitný systém vďaka množstvu nenasýtených mastných kyselín a preto sa hodí ako výborný podporný prostriedok v liečbe mnohých ochorení. Zloženie Olej z čiernej rasce Nigella sativa. Nutričné hodnoty Energetická hodnota 3700 kJ /900 kcal Tuky 99,90 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 0,30 g
Zloženie šípková šťava a dužina 85%, fruktóza 10%, pitná voda. Nutričné hodnoty Energetická hodnota 233kJ/55kcal Tuky 0,06 g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,10g Sacharidy 14,31 g z toho cukry 11,25g Bielkoviny 0,65g Soľ 0g Krajina pôvodu: Česká republika Objem: 500ml