Dosky na krájanie MIYABI sú nevyhnutným pomocníkom pri práci s nožom. Japonský prémiový výrobca nožov navrhol dosky na krájanie presne tak, aby bol potenciál nožov MIYABI využitý na maximum. Dosky z dreva Hinoki sú vyrobené z jedného kusa dreva, pri ich výrobe teda neboli použité žiadne lepidlá. Obidve strany dosky môžete použiť na krájanie: ovocia a zeleniny, mäsa, rýb alebo pečiva. Starostlivo zvolený materiál chráni jemné ostrie japonských nožov a uchováva ostrosť nožov na dlhý čas.
Brúska MIYABI s keramickými kotúčikmi poskytne vašim nožom jednoduché a efektívne naostrenie. Vďaka prednastavenému uhlu si môžete byť istí, že nôž brúsite v ideálnej polohe. Ostrenie prebieha v dvoch krokoch. Najprv sa nôž preťahuje medzi kotúčikmi s diamantovým povrchom, aby získal dokonalú ostrosť. Honovanie dokončíte niekoľkými ťahmi medzi keramickými kotúčikmi, ktoré celý proces dokončia. Aj týmto jednoduchým a efektívnym spôsobom dosiahnete extrémnu ostrosť. Váš nôž bude ľahko prenikať všetkými druh
Nože z rady MIYABI Hibana majú na čepeli 49 vrstiev damaškovej ocele, ktoré vytvárajú jedinečný a neopakovateľný vzor nazývaný Jiskra . Jadro je vyrobené z ocele FC61 Friodur s tvrdosťou 61 stupňov Rockwella (HRC). Trojitá nitovaná rukoväť má ergonomický tvar, ktorý je maximálne pohodlný na uchopenie a vedenie noža počas rezu. Elegantné čierne a mosadzné distančné prvky na rukoväti zvýrazňujú krásu noža, jeho pevný úchop a dobrú ovládateľnosť na špičke. Súčasťou sortimentu je aj tento nôž