Cassis alebo čierna ríbezľa je už od 18. storočia označovaná ako „elixír života“. Likér sa už desaťročia vyrába vo viacerých regiónoch Francúzska. Niektoré z najlepších bobúľ čiernych ríbezlí sa nachádzajú v Burgundsku a nazývajú sa Noir de Bourgogne a sú používané podobne ako aj bobule z údolia Loiry, nazývané Royal de Neapol. Čierne ríbezle majú vynikajúce aromatické vlastnosti a sú považované za najchutnejšie čierne ríbezle na jedenie. Používané sú aj Royal de Naples, ktoré majú jemnú, sladkú chuť. Pre
Na výrobu Mathilde Framboise sa používajú až tri odrody malín. Prvá, nazývaná Lloyd George, pochádza zo Škótska a je obzvlášť známa pre svoje bobuľové ovocie. Ďalšie dve odrody, obe z Burgundska, sú Rose de Plombieres a Violette de Boux. Maliny sa vylisujú na kašu a potom sa pridajú do alkoholového základu na maceráciu. Maliny Lloyd George sa používajú predovšetkým pre svoju žiarivú farbu, zatiaľ čo intenzívna aróma pochádza hlavne z bobúľ z Burgundska. Práve táto zmes troch odrôd vytvára dokonalú chuť li
Na výrobu Mathilde Poire sa používa hruška Bon-Chretien Williams, nazývaná aj Bartlett. Po dozretí sa môže pochváliť zlatistou šupkou a veľmi chutnou a šťavnatou dužinou. Aby sa z hrušiek vyťažilo čo najviac, plody sú lisované do šťavy, ktorá sa pred finálnou destiláciou nechá vykvasiť. Hruškový destilát je následne zvýraznený nádychom duly, hruškovitého ovocia s intenzívnou vôňou. Tento konkrétny krok zintenzívni chuť hrušiek. Týždenný proces macerácie zaisťuje, že následne vzniká čerstvý a šťavnatý hruš
Viničné broskyne používané na výrobu Mathilde Péche sú malé broskyne s tvrdou šupkou a stredne jemnou bielou dužinou s obzvlášť bohatou arómou. Sú považované za najchutnejšiu odrodu broskýň. Viničné broskyne sú neuveriteľne šťavnaté, napriek svojej malej veľkosti, s intenzívnou zvodnou chuťou. Pri výrobe Mathilde Péche sú využívané iba viničné broskyne pestované vo Francúzsku, ktoré sú ručne vyberané, aby sa zabezpečila ich čerstvosť. Šupka, dužina a kôstka broskýň sa macerujú v alkohole. Celá broskyňa sa