MATHILDE

Mathilde Liqueur Cassis, 16%, 0.7 L (čistá fľaša)

Mathilde Liqueur Cassis, 16%, 0.7 L (čistá fľaša)

Cassis alebo čierna ríbezľa je už od 18. storočia označovaná ako „elixír života“. Likér sa už desaťročia vyrába vo viacerých regiónoch Francúzska. Niektoré z najlepších bobúľ čiernych ríbezlí sa nachádzajú v Burgundsku a nazývajú sa Noir de Bourgogne a sú používané podobne ako aj bobule z údolia Loiry, nazývané Royal de Neapol. Čierne ríbezle majú vynikajúce aromatické vlastnosti a sú považované za najchutnejšie čierne ríbezle na jedenie. Používané sú aj Royal de Naples, ktoré majú jemnú, sladkú chuť. Pre

kúpiť
Mathilde Liqueur Framboise, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Mathilde Liqueur Framboise, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Na výrobu Mathilde Framboise sa používajú až tri odrody malín. Prvá, nazývaná Lloyd George, pochádza zo Škótska a je obzvlášť známa pre svoje bobuľové ovocie. Ďalšie dve odrody, obe z Burgundska, sú Rose de Plombieres a Violette de Boux. Maliny sa vylisujú na kašu a potom sa pridajú do alkoholového základu na maceráciu. Maliny Lloyd George sa používajú predovšetkým pre svoju žiarivú farbu, zatiaľ čo intenzívna aróma pochádza hlavne z bobúľ z Burgundska. Práve táto zmes troch odrôd vytvára dokonalú chuť li

kúpiť
Mathilde Liqueur Poire, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Mathilde Liqueur Poire, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Na výrobu Mathilde Poire sa používa hruška Bon-Chretien Williams, nazývaná aj Bartlett. Po dozretí sa môže pochváliť zlatistou šupkou a veľmi chutnou a šťavnatou dužinou. Aby sa z hrušiek vyťažilo čo najviac, plody sú lisované do šťavy, ktorá sa pred finálnou destiláciou nechá vykvasiť. Hruškový destilát je následne zvýraznený nádychom duly, hruškovitého ovocia s intenzívnou vôňou. Tento konkrétny krok zintenzívni chuť hrušiek. Týždenný proces macerácie zaisťuje, že následne vzniká čerstvý a šťavnatý hruš

kúpiť
Mathilde Liqueur Péche, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Mathilde Liqueur Péche, 18%, 0.7 L (čistá fľaša)

Viničné broskyne používané na výrobu Mathilde Péche sú malé broskyne s tvrdou šupkou a stredne jemnou bielou dužinou s obzvlášť bohatou arómou. Sú považované za najchutnejšiu odrodu broskýň. Viničné broskyne sú neuveriteľne šťavnaté, napriek svojej malej veľkosti, s intenzívnou zvodnou chuťou. Pri výrobe Mathilde Péche sú využívané iba viničné broskyne pestované vo Francúzsku, ktoré sú ručne vyberané, aby sa zabezpečila ich čerstvosť. Šupka, dužina a kôstka broskýň sa macerujú v alkohole. Celá broskyňa sa

kúpiť