Slová sládka Petra Hauskrechta: „Dal som si za cieľ uvariť poctivú jedenástku, ktorá osloví a urobí radosť. Varím ju klasicky na dva rmuty, pridávam žatecký chmeľ, slady odoberám z domácich sladovní. Pivo kvasí sedem dní a následne leží (dozrieva) až 4 týždne pri teplote 1 – 2 °C, čím sa chuťovo zaguľatí, získa ten správny buket a postupne sa nasýti prírodným kysličníkom uhličitým. Špecifickú chuť získava vďaka vyššiemu obsahu bielkovín a polyfenolov (prírodných látok zo sladu a chmeľu), kvôli ktorým môže
Slová sládka Petra Hauskrechta: „Povedal by som kráľovná medzi pivami. Uvariť dobrú dvanástku, to je malá maturita pre každého sládka. Cieľom Brnenskej 12 nie je udiviť ani prekvapiť, len potešiť. Podobne ako ostatné naše pivá je varená s láskou a remeselným umom, bez následnej filtrácie a pasterizácie. Vďaka výraznejšiemu podielu neprekvaseného extraktu, ktorý dodáva pivu vyššiu plnosť (chlebnatosť) a pivovarským kvasinkám, dodávajúcim telu tak potrebné vitamíny a minerály, je Brnenská 12 hustá tak akurá