Malé tmavo červené fazuľky, ktoré sa hodia predovšetkým na naklíčenie. Majú jemnú orieškovú chuť a hodia sa ako do polievok tak aj do studených šalátov.
Strakaté fazule majú originálny vzhľad a skvele obohatia vaše polievky, šaláty alebo mexické pokrmy. Chuťovo sú skôr neutrálne, takže chuťovo výrazné pokrmy im sadnú najlepšie.
Farebné fazule Pinto majú vynikajúcu ľahko pikantnú chuť. Svojou konzistenciou sa hodia na zahusťovanie polievok alebo ako pyré. Perfektne ale vyniknú aj v recepte na Chilli con carne.
Navy fazule majú vyvážený pomer sodíka a draslíka a rovnako ako ostatné druhy strukovín obsahujú aj veľké množstvo bielkovín a vlákniny. Sú vynikajúce do polievok, šalátov ale môžete z nich ľahko pripraviť aj strukovinovú nátierku.
Týmto fazuliam sa vďaka ich chuti hovorí aj maslové. Sú skvelým zdrojom bielkovín, vlákniny a podporujú krvotvorbu. Sú výborné do polievok, šalátov či nátierok.
Čierne fazuľky vynikajú nielen svojou farbou, ale aj chuťou. Čím sú tmavšie, tým je ich chuť výraznejšia. Skvele sa hodia do mexickej kuchyne, ale parádu urobia aj vo vašom obľúbenom šaláte.
Okaté fazuľky sa zvládnu dobre uvariť aj bez namáčania. Majú jemnú chuť a hodia sa do chuťovo výraznejších receptov alebo k bylinkám.
Tieto červené krásky sú najobľúbenejším druhom fazule. Majú jemne sladkastú chuť a skvele si rozumejú s pálivými papričkami alebo cayenským korením. Chilli con carne je s týmito fazuľkami jednoducho dokonalé.
Mungo fazuľky sú známe predovšetkým naklíčené. Aj uvarené sú ale vynikajúce a výborne nahradia kadejakú prílohu alebo doplnia polievku či šalát. Navyše sú veľmi dobre stráviteľné.
Veľmi chutná a výdatná strukovina, ktorá telu výborne doplní bielkoviny, dobre zasýti a je prirodzene bezlepková. Pripravte na obed hrachovú kašu a budete milo prekvapení jeho vynikajúcou chuťou.
Veľmi chutná a výdatná strukovina, ktorá telu výborne doplní bielkoviny, dobre zasýti a je prirodzene bezlepková. Lúpaný hrach sa navyše nemusí predmáčať a uvarený je za chvíľočku.
Žltý hrach je u nás síce menej známy, ale čo do obsahu bielkovín a chuti sa svojmu zelenému bratovi ľahko vyrovná. Hrachová kaša zo žltého hrachu jednoducho nemá chybu, vyskúšajte ju.
Žltý hrach je bohatý na bielkoviny, vitamíny a minerálne látky a skvele chutí v kaši alebo polievke. Lúpaný hrach sa navyše nemusí predmáčať a uvarený je za chvíľočku.
Pasta z kešu orechov 100% je vynikajúcou zásobárňou horčíka a ďalších dôležitých látok, ktoré sú dôležité pre naše svaly a nervovú sústavu. Aj preto je obľúbená medzi priaznivcami zdravej výživy. Dajte si po každej väčšej fyzickej aktivite lyžicu orieškového masla a uvidíte, že regenerácia pôjde ako po masle, a to doslova. Navyše neobsahuje žiadny pridaný cukor ani palmový olej.
Pasta z kešu orechov 100% je vynikajúcou zásobárňou horčíka a ďalších dôležitých látok, ktoré sú dôležité pre naše svaly a nervovú sústavu. Aj preto je obľúbená medzi priaznivcami zdravej výživy. Dajte si po každej väčšej fyzickej aktivite lyžicu orieškového masla a uvidíte, že regenerácia pôjde ako po masle, a to doslova. Navyše neobsahuje žiadny pridaný cukor ani palmový olej.