Shiitake je úžasná japonská huba, ktorá obsahuje množstvo prospešných látok. Pripravte si doma hubovú polievku v japonskom štýle. Nájdete ju u nás vo forme sušených plátkov.
Shiitake je úžasná japonská huba, ktorá obsahuje množstvo prospešných látok. Pripravte si doma hubovú polievku v japonskom štýle. Nájdete ju u nás vo forme sušených klobúčikov.
Nestihli ste zájsť do lesa na huby? Nevadí. Práve pre tieto prípady máme pre vás voňavé sušené huby k dispozícii po celý rok. Vynikajúce hríby smrekové patria k najobľúbenejším zástupcom pravých hríbov.
V tejto zmesi nájdete huby, na ktoré môžete bežne naraziť pri prechádzke po našich lesoch. Všetkých päť druhov húb patrí v našich lesoch k tým najobľúbenejším a okrem vynikajúcej chuti v sebe skrývajú aj množstvo cenných živín.
Šampiňóny sú v gastronómii veľmi obľúbené pre svoju vynikajúcu chuť a vôňu, ktorá je vďaka sušeniu ešte intenzívnejšia. Navyše majú množstvo zdravotných benefitov. Vyskúšajte sušené huby a doprajte si hubovú polievku kedykoľvek na ňu dostane chuť.
Najčastejšie sa s Judášovým uchom stretnete v ázijskej kuchyni, ale možnosti použitia tejto chutnej huby sú naozaj široké. Vďaka sušeniu je chuť a vôňa o to intenzívnejšia, a to všetko bez použitia konzervačných látok.
Arašidové maslo je zo všetkých orechových masiel najznámejšie. Toto jemné arašidové maslo sa bude rozplývať na jazyku. Je nabité bielkovinami, antioxidantmi a množstvom ďalších dôležitých látok od dna až po viečko. Nesmie chýbať v žiadnej kuchyni, pretože má nielen luxusnú chuť, ale aj veľmi variabilné použitie. Neobsahuje žiadny palmový tuk ani pridaný cukor, iba oriešky.
Arašidové maslo je zo všetkých orechových masiel najznámejšie. Toto vynikajúce arašidové maslo s kúskami arašidov je nabité bielkovinami, antioxidantmi a množstvom ďalších dôležitých látok od dna až po viečko. Nesmie chýbať v žiadnej kuchyni, pretože má nielen luxusnú chuť, ale aj veľmi variabilné použitie. Navyše neobsahuje žiadny palmový tuk ani pridaný cukor, iba oriešky.
Milujete chipsy, ale vadí vám to obrovské množstvo tuku? Vyskúšajte tie naše zeleninové, ktoré sú vyprážané vákuovo a vďaka tomu obsahujú o polovicu menej tuku, než pri bežnom vyprážaní. Navyše sme na vyprážanie použili iba olej z ekologicky šetrného poľnohospodárstva.
Čierna šošovica ich svojimi drobnými čiernymi zrnkami pripomína kaviár a podľa neho dostala aj svoje meno. Má jemnú orieškovú chuť a najlepšie vynikne v šalátoch a rizote. Nie je ju potrebné namáčať.
Nelúpanú verziu červenej šošovicesi určite obľúbite rovnako rýchlo ako tú lúpanú. Výborne sa hodí do indických pokrmov a navyše aj po varení zostane krásne pevná.
Červená šošovica je obľúbenou súčasťou indických pokrmov. V kombinácii s kurkumou a indickým korením chutí doslova neodolateľne. Je veľmi rýchlo uvarená a navyše nie je potrebné ju namáčať.
Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice vďaka svojej lahodne orieškovej a korenistej chuti. Výborne sa hodí do šalátov alebo v kombinácii s chilli.
Veľké zrná obľúbenej hnedej šošovice sú plné bielkovín, vlákniny a minerálnych látok. Táto šošovica je vynikajúca do novoročnej polievky, ale aj klasicky na kyslo s párkom alebo vajcom.
Žltá šošovica je veľmi dobre stráviteľná a má jemnú krémovú chuť. Výborne sa kombinuje s ryžou a karí korením, má mäkkú konzistenciu a navyše nie je potrebné ju vopred namáčať.