Gyros bez mäsa? Náš veggie gyros vyrobený z hrášku a fazule, opečený dochrumkava s čerstvou cibuľkou a ochutený korením, to umožňuje! V pita vrecku, cez šalát alebo priamo z panvice – ako začnete svoje nové vegetariánske dobrodružstvo?
Vegetarián! Čo ešte povedať o týchto pikantných kúskoch zeleniny v štýle kuracieho kari z hrášku a fazule? Či už v zábale, kari alebo jednoducho priamo z panvice – naše kúsky sú neuveriteľne všestranné a 100% vegetariánske. Skús to!
Weißer Quinoa zeichnet sich durch seinen milden, leicht nussigen Geschmack aus. Er passt zu Gemüse, frischen Kräutern und nimmt Gewürze gut auf.
Ďalšou pochúťkou z radu malej a mimoriadne aromatickej šošovice je čierna šošovica Beluga. Svojou neporovnateľnou chuťou sa ideálne hodí ako doplnok k obilným produktom a tvorí atraktívny dekoratívny kontrast k svetlým pokrmom. Príprava: Ako prílohu pre 2 osoby uvaríme 150g celej červenej šošovice v dvojnásobnom množstve vody a dusíme 20-30 minút. Soľ pridávajte až na konci doby varenia. Ako ku všetkým strukavinám, pri varení odporúčame pridať Asafoetidu, ktorá znižuje nafukovanie po konzumácii strukovín
Aromatická celozrnná fazuľa s jemnou, sladkou a orieškovou chuťou a pevnou, zrnitou textúrou. Vďaka svojej sladkej chuti sú fazule azuki obľúbené najmä na pyré a dusené jedlá. Použitie:Na fazuľové pyré, prívarky, šaláty, polievky, ryže a ako prílohu.Návod:Azuki opláchnite a namočte na 8 až 12 hodín do studenej vody. Opláchnite pod tečúcou vodou. Priveďte 1 šálku fazule s 3 šálkami vody do varu. Prikryjeme a necháme dusiť cca. 40 až 50 minút pri nízkej teplote. Po uvarení osolíme. Ajurvéda odporúča pri var