Od skvostov zo Speyside, Benromach, je to prvá várka z ročníka 2013, plnená do fliaš v rámci série Cask Strength. Po 10-ročnom zrení v sudoch po bourbone a sherry s prvým plnením bola dekantovaná na odvážnych 59,7 % obsahu alkoholu.
V tejto single malt škótskej Speyside whisky z liehovaru Benromach z ročníka 2014 sa spájajú mocné sily dymu a sherry. Jačmeň pre túto whisky bol peatovaný na 57 ppm a potom dozrieval 8 rokov v dubových sudoch s prvou náplňou, pričom až do plnenia do fliaš v roku 2023 dozrievala v sudoch s prvou náplňou zo sherry.
Toto vydanie z limitovanej edície zrelo v sudoch z Virgin Oak sušených v peci. Výsledkom je sladká aróma sušienok s citrónom a jablkom. Po smotanovej a ovocnej chuti nasleduje jačmenný cukor a miešané tropické ovocie. Jemný dym a mentol v závere.
Zreje vo vzduchom sušených sudoch Virgin Oak. Výsledkom je sladká vanilková aróma s praženými cereáliami a citrusovými kvetmi. Nasledujú jemné, ale korenisté tóny s príchuťou vanilky, čerstvej mäty a dubu. V závere zostáva jemný dym.
Novo edícia 10-ročnej whisky z liehovaru Gordon and MacPhail’s Benromach. Prvých deväť rokov zrela v 4/5 burbonových súdkoch a 1/5 súdoch zo sherry a potom rok v súdoch po sherry.
Benromach TEN YEAR OLD single malt, ktorý dozrieval len v tých najlepších dubových sudoch, prináša jemné lesné ovocie a krémový slad, nádych dymu a bohaté, trvalé tóny sherry. Farba: zlatý jantár Vôňa: Sladké zelené jablko a hrušku dopĺňajú krémovo tmavý med. Nežná vanilka sa rozvíja spolu s jemným dymom. Záver: Výrazná chuť so sladovými obilninami a jemným dymom. Destiléria BENROMACH Benromach tradičnou pálenicou v Speyside, ktorú vlastní rodina milovníkov whisky, ktorí jú chcú vyrábať správnym spôsobom
Benromach FIFTEEN YEAR OLD (15 ročná) single malt whisky, ktorá dozrievala len v dubových sudoch najvyššej kvality, dodáva korenistu aromu, spálený dub, jablká, tmavú čokoládu a lesné ovocie s bohatými tónmi sherry a nádychom dymu. Farba: Tmavý jantár Aróma: Vôňa sladkej karamelky vedúca k tónom mletého čierneho korenia a rašelinového dymu. Bohaté lesné ovocie sa rozvíja s tmavou čokoládou a sušeným banánom. Podnebie: Krémová a sladká so zrelými jablkami a podtónom zuhoľnateného duba. Horká čokoláda sa r