Internetový obchod s vínom a kvalitnou kávou za super ceny. V ponuke čaje, čokolády, kávovary a mlynčeky na kávu. Poradenstvo a someliérske služby.
Ľahké, svieže Prosecco. V aróme dominujú zrelé jablká a biele kvietky. Chuť je podporená energickým perlením s citrusovými kyselinkami. Príjemné Prosecco svetložltej farby s jemnými bublinkami a vytrvalým perlením. Má lahodnú ovocnú chuť s dlhým mierne mäkkým, harmonickým záverom. Alkohol: 11,5 % Obsah kyselín: 6,0 g/l Obsah cukru: 11,0 g/l Pôvod hrozna: Taliansko, Veneto Teplota pre servírovanie: 6 - 8 °C
Biele suché víno slamovo-žltej farby s jemným, trvalým perlením. Aróma: svieže ovocné tóny typické pre Prosecco, ktoré sa skvele spájajú s charakteristickými nuansami chlebovej kôrky, ktoré majú na starosti kvasinky.Chuť: svieža a zamatová, suchá v závere cítiť jemnú mineralitu. Hrozno na toto víno sa zbiera výlučne ručne. Druhotná fermentácia prebieha vo fľašiach 2-3 mesiace, potom sa kvasinky usadia na dne fľaše. Pri podávaní sa môže víno opatrne preliať do karafy, alebo sa môže piť aj s kalom, ktorý ni
Biele suché víno Aróma je korenisto-minerálna s tónmi vyzretých broskýň a citrusového ovocia. V ústach šťavnaté s peknými kyselinkami a intenzívnou minerálnou dochuťou.
Biele suché víno Vo vôni šťavnaté, žlté jablko, marhule, lipový kvet s korenisto minerálnym tónom. Chuť je šťavnatá, svieža s peknou kyselinkou a zeleným jablkom. Hrozno pochádza zo starého viniča.
Špeciálne pražená káva z Mexika, z ktorej bol kofeín odstránený prírodnou vodnou cestou. Kávovník bol dovezený do Mexika koncom 18.storočia. V Mexiku sa pestujú prevažne kávovníkové zrná Coffea arabica. Väčšína produkcie pochádza od malofarmárov, a kedysi dominantné veľké plantáže sú dnes už veľkou zriedkavosťou. Mexiko sa svojou produkciou radí na štvrté miesto medzi producentmi Strednej a Južnej Ameriky. Treba zdôrazniť, že v Mexiku sa už celé desaťročia pestujú kávovníkové zrná biologickým spôsobom! Vä
Špeciálne pražená káva z Mexika, z ktorej bol kofeín odstránený prírodnou vodnou cestou. Kávovník bol dovezený do Mexika koncom 18.storočia. V Mexiku sa pestujú prevažne kávovníkové zrná Coffea arabica. Väčšína produkcie pochádza od malofarmárov, a kedysi dominantné veľké plantáže sú dnes už veľkou zriedkavosťou. Mexiko sa svojou produkciou radí na štvrté miesto medzi producentmi Strednej a Južnej Ameriky. Treba zdôrazniť, že v Mexiku sa už celé desaťročia pestujú kávovníkové zrná biologickým spôsobom! Vä
Špeciálne pražená káva z Mexika, z ktorej bol kofeín odstránený prírodnou vodnou cestou. Kávovník bol dovezený do Mexika koncom 18.storočia. V Mexiku sa pestujú prevažne kávovníkové zrná Coffea arabica. Väčšína produkcie pochádza od malofarmárov, a kedysi dominantné veľké plantáže sú dnes už veľkou zriedkavosťou. Mexiko sa svojou produkciou radí na štvrté miesto medzi producentmi Strednej a Južnej Ameriky. Treba zdôrazniť, že v Mexiku sa už celé desaťročia pestujú kávovníkové zrná biologickým spôsobom! Vä
Víno sýtejšej zlato zelenkavej farby. Vôňa má ovocno minerálny charakter, a to najmä tropického ovocia v podobe ananásu a manga. Chuťový profil kopíruje aromatický. Okrem ovocnej zložky v nej možno nájsť aj jemnú krémovosť, ktorá je umocnená v pevnej minerálnej koncovke. Teplota skladovania: 15 °C
Víno má zelenožltú farbu s výraznou arómou tropického ovocia a medových tónov. V chuti je šťavnato ovocné s harmonicky zladenými kyselinkami a zvyškovým cukrom. Víno sa vyrába z odrody Rulandské biele (Pinot blanc), pochádzajúcej z Francúzska. Hrozno pochádza z tridsaťročného vinohradu z vinohradníckej obce Čebovce z honu Hecko, čo zvýrazňuje jeho minerálny charakter. Teplota podávania 9-10 °C.
Víno je žltozelenej farby s plnou vôňou exotického ovocia ako je litchi alebo mango. Víno je v chuti bohato štrukturované s príjemnými kyselinami. Burgundské odrody v našich vinohradoch dávajú vždy kvalitu a nezaprú v sebe stálosť získanú stáročným vývojom a selekciou. Hrozno na výrobu vína bolo dopestované v integrovanej produkcii. Na dosiahnutie vysokej extraktívnosti a kvality hrozna sa uskutočnila redukcia úrody, tzv. zelený zber. Hrozno pochádza z vinohradníckej obce Príbelce z honu Záhumnie. Víno le
Víno sýtej žltozelenej farby s vyššou viskozitou. Vôňou pripomína zrelé vinohradnícke broskyne a hrušky s nežnou stopou kvitnúcej ruže. Chuť je lahodná, ovocno-medová a expresívne korenistá s vyváženým obsahom kyselín a zvyškového cukru. Odporúčanie k jedlu:Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom, krémová cícerová polievka s tlačeným zemiakom, jemná terina z jahňacieho mäsa, zrejúce mäkké kravské syry s modrou plesňou. Z denníka vinára:Zdravé hrozno odrody Pálava po čiastočnej redukcii úrody bolo zberané 16.1
Čerstvo pražená zrnková káva. Brazília je jednou z najdôležitejších pestovateľov kávovníka na svete. Právom sa označuje ako „kráľovná“ trhu. Vďaka trom klimatickým pásmam sú v Brazílii mimoriadne priaznivé pestovateľské podmienky. Až 75% produkcie pochádza od drobných farmárov. Ľúbezná Brazília Fazenda Bananal je vypestovaná ambicióznou farmárkou Carolina Tiney Atalla v nadmorskej výške 1000-1200 m.n.m.. Jej osobitý prístup k prírodnému naturálnemu pestovaniu a spracovaniu kávy potvrdzuje aj oficiálne cup
Akostné značkové víno, biele suché. Hrozno na výrobu vína pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti. Odroda Sauvignon Semillon vznikla zcelením dvoch úžasných odrôd Sauvignon blanc a Semillon. Farba vína je žlto-zelenkavá. Vo sviežej vôni dominujú citrusové tóy s herbálnym podtónom čerstvo pokosenej trávy. Chuť je intenzívna, so sviežou kyselinkou, výraznou mineralitou a príjemným grepovým dojazdom. Odporúčame podávať k teľaciemu mäsu, morským rybám a mäkkým syrom a bielou plesňou.
Akostné značkové víno, biele polosuché. Hrozno na výrobu vína pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti. Muškát vznikol kupážou odrôd Muškát moravský a Veltlínske zelené. Výsledkom scelenia týchto dvoch odrôd je víno s príjemnou muškátovou arómou, plnšou a zároveň sviežou chuťou, ktorú vínu dodáva Veltlín. Farba vína je svetlo žltozelená. Vo vôni dominuje príjemná muškátová aróma. V chuti je víno príjemne harmonické, prevláda buket muškátu podporený sviežosťou odrody Veltlínske zelené. Muškátový
Akostné odrodové víno, biele suché. Hrozno na výrobu vína pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti. Celosvetovo je Chardonnay najpestovanejšou bielou muštovou odrodou na svete. Farba vína je svetložltá. Vo vôni prevládajú príjemné tóny jablka a citrusov. Chuť je výrazná, plná, extraktívna s dlhšou perzistenciou. Odporúčame podávať k rôznym úpravám morských rýb, stredomorských špecialít a k syrom.