Nakládané Jalapeño chilli papričky-Chrumkavé nakladané krájané kolieska Jalapeno papričiek v slanom náleve s vínnym octom sa skvele hodí na akejkoľvek jedla
Chipotle granule Scovilliho stupnica 10 000 - 20 000 SHU Zloženie: 100% Chipotle (údené Jalapeno) chilli Krajina pôvodu: Mexico Chilli paprička Chipotle Chipotle alebo tiež chilpotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená chilli paprička. Sušená a 72 hodín údená paprička Jalapeno, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré s ňou sú inšpirované, ako je napríklad Tex-Mex. V ich chuti sa pálivosť pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu. Až donedávn
Naga Bhut Jolokia vločky Scovilliho stupnia cca 1 000 000 SHU Zloženie: 100% Naga Jolokia papričky Krajina pôvodu: Taiwan Chilli paprička Naga Bhut Jolokia Naga Bhut Jolokia je bývalý držiteľ titulu najštipľavejšej papričky sveta. Bola prvá, ktorej štipľavosť sa dostala nad 1 milión SHU. Jej charakteristickou črtou je veľmi príjemná a silná ovocná chuť a vôňa. Jej rodisko je indický okres Nagaland, odkiaľ sa dostala do sveta a získala si svoju slávu. Odporúčame ju ako vstupnú bránu do sveta extrémn
Naga Bhut Jolokia celé sušené Scoviliho stupnica cca 1 000 000 SHU Zloženie: 100% Naga Jolokia papričky Chilli paprička Naga Bhut Jolokia Naga Bhut Jolokia je bývalý držiteľ titulu najštipľavejšej papričky sveta. Bola prvá, ktorej štipľavosť sa dostala nad 1 milión SHU. Jej charakteristickou črtou je veľmi príjemná a silná ovocná chuť a vôňa. Jej rodisko je indický okres Nagaland, odkiaľ sa dostala do sveta a získala si svoju slávu. Odporúčame ju ako vstupnú bránu do sveta extrémne pálivých odrôd.
Habenaro celé sušené Scoviliho stupnica 100 000 - 350 000 SHU Zloženie: 100% Habanero chilli papričky Krajina pôvodu: Mexico Chilli paprička Habanero Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a jednou z viacerých pálivejších papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené, ale aj biele, hnedé a ružové. Habanero dosahuje pálivosť 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Pôvod papričiek je pravd
Birds Eye chilli prášok Scovilliho stupnica 50 000 - 100 000 SHU Zloženie: 100% Birds Eye papričky Krajina pôvodu: Malawi Chilli paprička Birds Eye Birds Eye chilli papričky sú veľmi ostré, veľké asi 1-2 cm, plody sú svetlo červené a pálivosť je 50 000 - 100 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Pôvod týchto papričiek je v okolí Kambodži, Laose, na Filipínach a Singapure. Pre svoju pálivosť si vyslúžila tiež prezývku africký diabol . Papričky sú vhodné ako v surovom, tak v sušenom stave ako
Trinidad Scorpion Moruga prašok Scovilliho stupnica so 2 000 000 SHU Zloženie: 100% Trinidad Scorpion Moruga papričky Krajina pôvodu: Taiwan Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga Toto pekelne pálivé, ale pre skúsených pekelníkov lahodné chilli pochádza z časti Moruga. ostrova Trinidad a Tobago v Karibiku. Pôvodným šlachiteľom je Sara Ragoonanan v roku 2007. Odroda bola pomerne neznáma až do roku 2012, kedy ju Chilli Pepper Institute vyhlásil za najpálivejšiu odrodu sveta. V Guinessovej knihe sa
Carolina Reaper prášok Scovilliho stupnica do 2 200 000 SHU Zloženie: 100% Carolina Reaper papričky Krajina pôvodu: Taiwan Chilli paprička Carolina Reaper Carolina Reaper je hybridná čili paprička, ktorá bola vypestovaná pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera. Okrem extrémnej pálivosti má Carolina Reaper sladkú ovocnú chuť s tónmi čokolády a škorice. Svoje meno odroda získala podľa Južnej Karolíny v USA, kde ju vypestoval Ed Curri
Trinidad Scorpion Moruga mash so semiačkami Scovilleho stupnica do 2 000 000 SHU Zloženie: 85% Trinidad Scorpion Moruga papričky, soľ: 12-16% Chilli paprička Trinidad Scorpion Moruga Toto pekelne pálivé, ale pre skúsených pekelníkov lahodné chilli pochádza z časti Moruga. ostrova Trinidad a Tobago v Karibiku. Pôvodným šlachiteľom je Sara Ragoonanan v roku 2007. Odroda bola pomerne neznáma až do roku 2012, kedy ju Chilli Pepper Institute vyhlásil za najpálivejšiu odrodu sveta. V Guinessovej knihe sa v