Bambus je v ázijskej kuchyni považovaný za exotického hrdinu. Ide o jednu z najobľúbenejších surovín. Táto rastlinka veľmi rýchlo rastie a má vysoký obsah zdravých prospešných látok. Okrem kyseliny kremičitej, obsahuje v menšej miere aj vitamíny C a B. V kulinárskych pochúťkach sa používajú iba mladé výhonky, ktoré sú mäkké a sladké. Tieto bambusové výhonky naložené vo vode sú používané ako doplnok k ázijským špecialitám. Bežne ich nájdete v bistroch v vyprážaných rezancoch, ale aj v jarných závitkoch. N
Vynikajúce bambusové pásiky majú široké využitie vo vašej kuchyni
Nezameniteľná chuť dokonalej omáčky Pad thai konečne aj u nás.
Thai Pride ustrícová omáčka urobí z vášho jedla božskú manu. Na výrobu bol použitý extrakt z ustríc, čo je známkou kvality a omáčka tak v sebe nesie plnú umami chuť.
Thajská rybia omáčka, ktorá dodá vašim jedlám skvelú pikantnú chuť. Skvele sa hodí na dochutenie ázijských jedál, napr. k vyprážaným rybím guliam, vyprážaným rezancom a do polievok. Pridáva sa tiež k červenému mäsu, hydine, rybám, morským plodom, do mletého mäsa, k ryži, do dusených jedál, omáčok alebo do vegetariánskej kuchyne. Môžete ju tiež pridať na steaky a ugrilovať priateľom nevšednú šťavnatú, ostrú pochúťku, s ktorou zažiarite.