Tekvicový olej v raw kvalite je skvelým pomocníkom v kuchyni. Tekvicový olej má tmavšiu farbu a orieškovú chuť, vďaka ktorej je vhodný na konzumáciu samotný alebo na dochutenie šalátov, polievok, syrov či mäsa, ktorým dodáva nezameniteľnú chuť. Neodporúča sa však na vyprážanie. Používa sa však aj v kozmetike, najmä na podporu hydratácie a regenerácie pokožky, vlasov a nechtov. Okrem toho je tekvicový olej zdraviu prospešný, pretože obsahuje významný podiel zdraviu prospešných nenasýtených mastných kyselí
Tekvicový olej v raw kvalite je skvelým pomocníkom v kuchyni. Tekvicový olej má tmavšiu farbu a orieškovú chuť, vďaka ktorej je vhodný na konzumáciu samotný alebo na dochutenie šalátov, polievok, syrov či mäsa, ktorým dodáva nezameniteľnú chuť. Neodporúča sa však na vyprážanie. Používa sa však aj v kozmetike, najmä na podporu hydratácie a regenerácie pokožky, vlasov a nechtov. Okrem toho je tekvicový olej zdraviu prospešný, pretože obsahuje významný podiel zdraviu prospešných nenasýtených mastných kyselí