Zemiakové vločky sa získavajú z varených zemiakov, ktoré sa rozmačkajú a následne sušia vo valcovej sušiarni. Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde je dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob. Zemiaky: odvodňujú a prečisťujú telo – vynikajúce pre obličky pozitívny vplyv na srdce posilňujúci účinok na nervy podporujú trávenie posilňujú imunitný systém odkysľujú organizmus pomáh
Zloženie: pektín citrusový. Krajina pôvodu: Taliansko. Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Použitie: Citrusový pektín je využívaný vďaka svojim želírujúcim vlastnostiam a zachovanie prirodzenej chuti ovocia pri príprave domácich marmelád, sirupov alebo želé.Vyskúšajte si doma vyrobiť domací gumové cukríky. Príprava marmelády: Pektín zmiešajte s cukrom v pomere 1: 4 a nechajte dôkladne rozpustiť v horúcej vode. Túto zmes vlejte do už povareného ovocie. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú
Zloženie: semená ľanu zlatého Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 2234 kJ / 534 kcal; tuky 42,2 g; nasýtené mastné kyseliny3,7 g; sacharidy 28,9 g; cukry 1,6 g; bielkoviny 18,3 g; soľ 0,07 g Alergény: môže obsahovať stopy lepku Krajina pôvodu: Rusko
Prírodný cukor, ktorý chuťou, sladkosťou ako aj použitím sa takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru, je rovnako použiteľný, avšak má NULOVÚ kalorickú hodnotu. Glykemický index je O !!! Erythritol je asi najzaujímavejšia varianta náhradného sladidla. Rovnako ako xylitol je aj erythritol alkoholový cukor, ale na rozdiel od xylitolu nemá laxatívne účinky ani pri konzumácii väčšieho množstva. Vyskytuje sa prirodzene v niektorom ovocí a vo fermentovaných potravinách. Sladí veľmi podobn
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky, kde ju pestovali a ako posvätnú plodinu uznávali už Inkovia. Táto plodina je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov.Je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. Má nízky glykemický index, ale zasýti na dlhú dobu bez zaťaženia a je prirodzene bezlepková. Hodí sa na akékoľvek použitie: na slano, na sladko, do kaší, nákypov, koláčov, na pečenie, na zapekanie so zeleninou, mäsom, syrom, ale používa sa aj ako samostatn
Pridáva sa do polievok a rôznych zmesí, podáva sa ako príloha a je možné ju pripravovať aj na sladko.
Xanthanová guma je jemný prášok získaný kvasením cukru. Prírodný stabilizátor a emulgátor do pečiva, ktorý napomáha predlžovať trvanlivosť pečiva. U bezlepkových zmesí nahrádza funkciu lepku. Vhodný do všetkých druhov ciest. Zloženie: xantánová guma (E415), prírodná aditívna látka. Hmotnosť: 30g Krajina pôvodu: Čína
Rajčinovo-papriková nátierka pre všetkých, ktorí ocenia jemnú chuť a netradičné zloženie. Základom sú slnečnicové semienka, ktoré robia nátierku výnimočnú. 100% rastlinný výrobok.Zloženie: slnečnica lúpaná, repkový olej, cibuľa, rajčiny, paprika, cesnak, neaktívne droždie, morská soľ, zmes prírodných korenín (muškátový oriešok, biele korenie, chilli), glukóza, guma guarVýživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1258 kJ / 309 kcal, tuky: 27 g, nasýtené mastné kyseliny: 2 g, sacharidy: 7 g, cukry
Jemná žltá múka z cíceru. Cícerová múka je základom tradičnej indickej kuchyne. Vďaka výborným nutričným vlastnostiam je vhodná pre deti a tehotné ženy, diabetikov aj celiatikov. Mletá na kamennom mlyne len pre bezlepkové potraviny. Cícerová múka je prirodzene bezlepková potravina, ktorej chuť pripomína oriešok. Niekedy sa jej hovorí besan. Má široké využitie vo vegetariánskej alebo indickej kuchyni. Je bohatá na proteín. Používa sa ako základ na nátierky, do polievok, omáčok, do zemiakových výrobkov, do
Cícer – známy ako rímsky hrach patrí medzi najzdravšie strukoviny. Obsahuje veľa sacharidov, bielkovín i vlákniny. Z minerálnych látok draslík, vápnik, horčík, mangán, železo a fosfor. Nájdeme v ňom najmä vitamín E, karotén a kyselinu listovú. Je bohatým zdrojom kyseliny pangamovej, ktorá je vynikajúcim antioxidantom. Zloženie: hrach rímsky cícer Výživové hodnoty na 100g výrobku: energia: 1508kJ/357kcal; tuky 5,1g, z toho NMK 0,7g; sacharidy 57g, z toho cukry 4,3g; bielkoviny 20g; soľ 0,03g Skladujte v su