Klasický koktejl obľúbený medzi legendárnymi barmanmi 20. storočia – vylepšený vodkou Ketel One Vodka. Cosmopolitan je moderná klasika. Mnohí veria, že ho vytvorila Cheryl Cook v 80. rokoch. Takzvaná kráľovná Martini zo South Beach chcela dať svojmu charakteristickému nápoju jedinečný nádych a farbu – pridaním trošky Cointreau, štipky ružovej limetkovej šťavy a podľa jej vlastných slov ,,len toľko brusníc, aby vnikla pekná ružová“ do jej vodky. Fungovalo to a Cosmo si našiel slávu. Po tom všetkom sa podob
NIO Cocktails Espresso MartiniToto Espresso Martini spája dve skvelé veci – Ketel One Vodka a Fair Café Liqueur. Koktejl mnohých názvov počas svojej doterajšej histórie, pôvod Espresso Martini však zostane tradíciou. Mladá modelka v bare Dicka Bradsella v Soho Brasserie požiadala o koktejl s kávou... hoci neslávne známy citát bol trochu iný. Zmiešaním vodky, cukru, kávového likéru a espressa vzniklo Espresso Martini. Názov koktejlu sa menil v priebehu Dickovej barmanskej histórie (obľúbený je „Farmaceutic
Z kolísky svetlého rumu, kde sa stretáva more, zem a nebo. Rum Santiago de Cuba oslavuje skutočného obľúbenca barmanov. Bol koniec 19. storočia, americké plavidlo Maine sa potopilo pri Kube. Jeden z tých, ktorí prežili sa dostal na breh. Vďaka bohu, pretože sa umyl v dedine neďaleko Santiago de Cuba, ktorá sa volá... Daiquiri. Vysmädnutý po stroskotaní zamieril po vodu do miestneho baru. Rum bol v tej chvíli trochu silný. Pridal preto do rumu limetkovú šťavu – to bolo príliš kyslé. Pridal cukor – a to už
Moderný nádych starého klasického koktejlu. Všetci poznáme klasickú Margaritu, ale kto je Tommy? A čím je jeho drink taký odlišný? V skutočnosti ho vytvoril Julio Bermejo. Pomenoval ho po mexickom bare a reštaurácii svojej rodiny v San Franciscu – samozvanom poprednom tequila bare, ktorý je teraz cieľom mnohých popredných svetových barmanov. Tommy's dodáva mexický nádych nahradením ,,triple sec“ klasickej Margarity agávovým sirupom. Stále sa podáva v Tommyho mexickej reštaurácii. A teraz už aj u vás. Kokt
Z teplých brehov Mexika prichádza skutočná legenda sveta mixológie: ikonická Margarita. Existuje mnoho príbehov o pôvode Margarity, ale ,,Master Mixologist“ Patrick Pistolesi obľubuje jeden konkrétny. Slávny koktejl bol vynájdený v roku 1938 na počesť mexickej showgirl Rita de la Rosa a jeho popularita vzrástla v štyridsiatych rokoch minulého storočia prostredníctvom reklamnej kampane ,,Margarita, vyrobená zo 100% agáve tequily, vás prenesie do kúzla zlatého veku Mexika, medzi celebrity a tanečníkov užíva
Dokonalý dvojzložkový koktejl prichádza ostro a vyvážene s Tanqueray London Dry Gin.Gimlet sa vracia do The Savoy Cocktail Book z roku 1930. Raymond Chandlers ho opísal vo svojom klasickom románe „The Long Goodbay“ ako napoly gin, napoly Rose's Lime Cordial a... „nič iné“. Čo sa týka názvu, zabudnite na svetoznámych barmanov. Názov legenda pripisuje chirurgovi admirálovi Sirovi Thomasovi Gimlettovi z Kráľovského námorníctva. Do každodenného pohárika ginu pridával svojim námorníkom počas dlhých zaoce
Tanqueray London Dry Gin prináša dokonalý kvetinový aperitív – Gin Proved.Je zima. Alpská chata a otvorený oheň. Hlavný mixológ NIO Cocktails Patrick Pistolesi má pred večerou náladu na ginový drink – niečo trochu iné, niečo nečakané. Inšpirovaný après-ski náladou vytvoril tento dokonale ,,parfumovaný“ koktejl pre milovníkov ginu. Kvetinové tóny Gin Proved sú ako doma na zasneženom svahu.Koktejl obsahuje:Tanqueray London Dry GinBols Parfait Amourkyselina citrónováToschi Sugar Cane Syrupvoda
Talianska klasika s Tanqueray London Dry Gin, tónmi pomarančovej kôry, klinčeka a drzým nádychom horkosti.INGREDIENCIETANQUERAY LONDON DRY GIN / COCCHI HISTORICKÝ VERMOUT Z TURÍNA / CAMPARI / ANGOSTURA AROMATIC BITTER / VODA / 100 ml | 22 % ABV
Bourbon Whisky s príchuťou aromatickej a pomarančovej horkosti. Ingredicenie:BULLEIT BOURBON WHISKY / ANGOSTURA BITTERS / ANGOSTURA ORANGE BITTERS / TOSCHI CUKROVÝ SIRUP / VODA / 100ML / 29,3% ABV