Lipový med je jedným z najaromatickejších druhov medu vôbec, má výraznú lipovú chuť a znalci medu si ho pre jeho vlastnosti veľmi vážia.
Lesný med má korenistú vôňu, jedinečnú harmonickú a lahodnú chuť a vysoký obsah minerálov. Lesný med je bohatý a komplexný med, ktorý vyrábajú včely zbierajúce nektár z rôznych kvetov a stromov v lese, medzi ktoré patrí napríklad maliník, ostružník, vrbovka alebo aj smrek, jedľa či javor. Tento med má veľmi výraznú chuť s korenistou vôňou. Je to ideálny druh na použitie do čajov, marinád alebo omáčok. Je vynikajúci aj na pečenie.
Lipový med je jedným z najaromatickejších druhov medu vôbec, má výraznú lipovú chuť a znalci medu si ho pre jeho vlastnosti veľmi vážia.
Pastový med, známy aj ako krémový alebo smotanový med, je druh medu, ktorý bol spracovaný tak, aby sa z neho odstránili všetky nečistoty a získal hladkú, krémovú štruktúru. Pastový med má jemnú chuť s ľahkými tónmi kvetinovej arómy a je ideálny na natieranie na chlieb, pridávanie do cereálií, smoothies alebo ako prísada na pečenie. Na rozdiel od surového medu má pasterizovaný med dlhšiu trvanlivosť a je veľmi málo náchylný na kryštalizáciu.
Kvetový med je jedným z najbežnejších druhov medu, ktorý včely zbierajú z rôznych druhov kvetov. Presná chuť a farba kvetového medu sa môže líšiť v závislosti od typu kvetov, ktoré včely navštevujú, pretože každý kvet má jedinečný chuťový profil. Vo všeobecnosti má kvetový med ľahkú a jemnú chuť, ktorá je ideálna na použitie pri pečení, ako prírodné sladidlo do nápojov alebo na natieranie na chlieb, toasty či sušienky.