Koriander je charakteristický svojou nasladlou a zároveň pikantnou arómou s orechovým podtónom. Koriander je hlavnou súčasťou kari korenia, ale používa sa aj k dusenému mäsu, do marinád alebo k nakladanej zelenine.
Guličky koriandru voňajú podobne ako rasca, aníz alebo kôpor. Chuť koriandru je nasladlá a zároveň pikantná s jemne orechovým podtónom. Sú hlavnou súčasťou kari korenia, ale používajú sa aj k dusenému mäsu alebo do marinád.
Škorica mletá je aromatická kôra stromu škoricovníka čínskeho alebo kasia, ktorej sladké aromatické zvitky sú pomleté na jemný prášok.
Kardamom zelený má silnú nezameniteľnú arómu a citrónovo-kvetinovú chuť s ľahkou prímesou gáfru a eukalyptu, ktorú nemožno nahradiť iným korením.
Rasca veľmi dobre podporuje trávenie, takže má pozitívne účinky na zdravie a skvele dochutí vaše jedlo. Chuťovo sa táto rasca líši od našej rasce.
Zmes kari korenia Madras. Jemnejšia, nie príliš pikantná zmes. Ideálne na prípravu indických a orientálnych pokrmov. Madras kari korenie je vhodné do polievok, ryže, omáčok či mäsa. Zmes kari korenia Madras sa skladá z korianderu, kurkumy, horčice, senovky gréckej, soľ, cayenského korenia, zeleru, klinčeku, kukuričnej múky, papriky, čierneho korenia, cibule, cesnaku, feniklu a bobkového listu.
Koriander je aromatické korenie. Je základnou zložkou kari zmesí. Má mierne pikantnú príchuť. Najčastejšie sa využíva na dochucovanie mäsa, rýb, ryže, rôznych druhov zeleniny či ako prísada do perníku. Okrem toho sa používa aj vo výrobe alkoholických nápojov vrátane vín.