Japan Bancha má nízky obsah kofeínu, chuť silnú, trávnatú, mierne zvieravú. Hodí sa pre celodenné popíjanie. Príprava: Jedna čajová lyžička čaju sa zaleje 200 ml horúcej (nie vriacej) vody, nechá sa 3 minúty odstáť a potom sa scedí. Zloženie: pravý zelený čaj Japan Bancha Balenie: 70g Krajina: ČR
Používa sa hlavne zvonku na zle hojace sa rany, vredy, na kŕčové žily, opuchy a preležaniny. Priaznivo pôsobí pri zápaloch hltana a ďasien, vredoch žalúdka, Crohnovej chorobe a zápale hrubého čreva.
Plody sa užívajú buď priamo alebo vo forme čaju. Čaj chutí teplý aj studený. Rakytník priaznivo pôsobí na prirodzenú obranyschopnosť organizmu.
Sypaná bylinná zmes s vôňou a chuťou citronelovej trávy. Lahodný čaj pre osvieženie, dobrú pohodu a chvíle oddychu. Ideálny na pitie počas celého dňa.
Aromatické, mierne pikantné karí, na prípravu polievok, omáčok, ryže, hydiny a rýb.
Pre dobrý stav kostí, kĺbov, vlasov a nechtov.
Lahodná sypaná bylinná zmes sa hodí ako čaj ku každej príležitosti, ideálna pre pitný režim. Príjemná chuť a vôňa potešia celú rodinu.
Zvyšuje vylučovanie žlče, tráviacich štiav a enzýmov, zlepšuje trávenie. Uvoľňuje kŕče žlčníka, používa sa pri chorobách pečene a žlčových kameňoch.
Čaj pôsobí protizápalovo, tlmí bolesti kĺbov a svalov, zlepšuje metabolizmus kĺbov. Je vhodný ako doplnok diéty pri ťažkostiach reumatického charakteru.
Sypaná bylinná zmes pre dojčiace ženy, obsiahnuté byliny podporujú tvorbu materského mlieka. Pije sa 3-krát denne počas celej doby kojenia.
Ostružina pôsobí mierne močopudne, čistí krv, dezinfikuje tráviace a močové orgány. Jemné pôsobenie a príjemná chuť ostružiny sa využíva v bylinkových čajoch, vhodná je napríklad kombinácia s jahodou a malinou. Pri bežnom užívaní je úplne neškodná.
Tento výborný zelený ochutený čaj v sebe ukrýva kombináciu pikantného zázvoru a sviežeho citrónu s kvalitným zeleným čajom. Táto zmes Vás nielen povzbudí, ale aj zahreje a osvieži.
Bylinná zmes vo forme tinktúry pôsobiaca na normálnu činnosť tráviacej sústavy.
Výnimočný oolong čaj z čínskeho regióna Fuijan. Lístky sa ponechajú zavädnúť v mliečnej pare, potom sú niekoľkokrát namáčané v mliečnej esencii a zrolované. Chuť je jemná, mliečne ľahká.
V minulosti bolo používané častejšie ako klasické čierne korenie. Má ostrosladkú chuť a vynikne najmä v ázijských omáčkach. Podporuje trávenie, pľúca a priedušky.