Ghí používame rovnako ako ostatné tuky - na pečenie, varenie, dusenie, k zjemneniu pokrmov, do polievok, omáčok, nátierok a sladkých múčnikov. Najmä je vhodné na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje. Dá sa natrieť aj na pečivo. Mnohí tvrdia, že Ghí je ďaleko chutnejšie než klasické maslo.Ghí (ghee) je vlastne maslo zbavené všetkých mliečnych súčastí a vody. Niekedy sa používa aj termín “vyčistené” maslo. Ak budeme vyčistené maslo ďalej zohrievať, necháme mliečne bielkoviny v ňom zkaramelizovať a následne ic
Koncentrovaná ovocná pasta sladkokyslej chuti. Dužina sa môže konzumovať čerstvá, varená, sušená alebo zavarená ako lekvár. Výborná na prípravu autentických indických a malajských pokrmov. VHODNÁ PRE VEGÁNOV A VEGETARIÁNOV. Hmotnosť: 200g Krajina pôvodu: India Recept: zmiešajte 3 lyžičky tamarindovej pasty, 4 lyžice trstinového cukru, lyžičky na sucho opražených a pomletých semienok rímskej rasce (semienka musia byť pred mletím ľahko hnedasté a uvoľniť silne aromatickú vôňu), lyžičky čerstvého namle