História: Počas posledných pár rokov sa môžeme s ghí stretnúť v súvislosti s ajurvédou, čo je 5 tisíc rokov stará indická medicína. Tá považuje ghí pre svoje účinky na zdravie za elixír života. Z ajurvédy vychádza čínska medicína, ale aj všetka západná medicína. Ghí je ideálna v spojení s liečivými bylinami, takto získa telo z ich účinkov najväčší prospech. Použitie: GHI možno použiť v teplej kuchyni všade tam, kde by ste použili akýkoľvek iný tuk. Miesto oleja, masla, masti ... má vysoký bod zápalu, ted
České ghíčko BIO ghíčko 340 ml História: Počas posledných pár rokov sa môžeme s ghí stretnúť v súvislosti s ajurvédou, čo je 5 tisíc rokov stará indická medicína. Tá považuje ghí pre svoje účinky na zdravie za elixír života. Z ajurvédy vychádza čínska medicína, ale aj všetka západná medicína. Ghí je ideálna v spojení s liečivými bylinami, takto získa telo z ich účinkov najväčší prospech. Použitie: GHI možno použiť v teplej kuchyni všade tam, kde by ste použili akýkoľvek iný tuk. Miesto oleja, masla, mas
Vynikajúce prepražené maslo - mslový tuk, ktorý má lahodnú maslovú chuť a príjemnú vôňu.
Prepustené maslo ghee je čistý maslový tuk, ktorý chutí a vonia intenzívne a presne ako maslo. Je výborným spoločníkom do bežných jedál aj na vyprážanie, nakoľko sa neprepaľuje. Nie je nutne skladovať v chladničke. (dlhá trvanlivosť - cca 1 rok)
Kráľovná Kleopatra sa údajne kúpala v kozom masle. A že to bola mačka! Vy môžete kozáčika používať pri príprave zdravých a dobrých jedál. Rovnako, ako čisté ghíčko. A uvidíte, kto vie?:) Kozie maslo nemáme bežne k dispozícii, tak je kozie Ghi vzácne. Kto ho milujete, odporúčame kúpiť do zásoby. V špajze vám vydrží aj viac ako rok.
Ghí je čistý maslový tuk na každodenné použitie v kuchyni. Ideálne sa hodí na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje, používa sa ako mastenec, pridáva do cesta pri pečení…
Ghí je čistý maslový tuk na každodenné použitie v kuchyni. Ideálne sa hodí na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje, používa sa ako mastenec, pridáva do cesta pri pečení…
Ghí je čistý maslový tuk na každodenné použitie v kuchyni. Ideálne sa hodí na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje, používa sa ako mastenec, pridáva do cesta pri pečení…
Ghí je čistý maslový tuk na každodenné použitie v kuchyni. Ideálne sa hodí na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje, používa sa ako mastenec, pridáva do cesta pri pečení…
Ghí je máslo zbavené vody (= přepuštěné máslo). Odstraněním vody se prodlužuje trvanlivost. Ghí je vhodné především na smažení, pečení, na přípravu polévek a omáček. Velkým přínosem je také vysoký kouřový bod 250 °C, tuk se tedy nepřepaluje. Pokrmy připravované na Ghíčku oceníte především díky skvělé a výraznější chuti a nulovému obsahu laktózy a mléčných bílkovin. Ghí neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů a výborný zdroj zdravých tuků. Navíc je také plné chu
Ghí je máslo zbavené vody (= přepuštěné máslo). Odstraněním vody se prodlužuje trvanlivost. Ghí je vhodné především na smažení, pečení, na přípravu polévek a omáček. Velkým přínosem je také vysoký kouřový bod 250 °C, tuk se tedy nepřepaluje. Pokrmy připravované na Ghíčku oceníte především díky skvělé a výraznější chuti a nulovému obsahu laktózy a mléčných bílkovin. Ghí neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů a výborný zdroj zdravých tuků. Navíc je také plné chu
Ghí je prečistené maslo, ktoré je dôležitou zložkou ajurvédskej kuchyne a ajurvédskej medicíny. Používa sa na varenie, vyprážanie, pečenie a dusenie. Ghí obsahuje koncentrovanejší tuk ako v masle, preto by sa malo používať šetrne. BIO ghíčko je od kráv, ktoré se chovajú v špeciálnom ekologickom režime. Podmienky ich života sú čo nejprirodzenejšie. Vetšinu roka sa pasú na tráve. A v tom je to kúzlo. Ich mlieko je omnoho kvalitnejšie než to z konvenčného chovu. Ghí je absolútne prírodné - nenachádzajú sa v