Na výrobu Benriach 12 sa necháva liehovina Benriach vyzrievať v troch sudoch najmenej dvanásť rokov, a to v sudoch po sherry, po bourbone a portských sudoch. Whisky z každého sudu sa potom odborne spojí a vytvorí hladkú, na sherry bohatú single malt, navrstvenú pečeným ovocím, javorovým medom a kakaom, dokonale vyváženú s pretrvávajúcou sultánkou a pikantným moka záverom. Táto whisky bola tiež vybraná ako #3 v Top 20 whisky 2020 od Whisky Advocate. Farba: Zlatý bronz Aróma: Bohatý javorový med, kakao a pe
Farba: Letné zlato Aróma: Bohaté ovocné sady, med a opečený dubák Chuť: Zrelá hruška, nektárinka a sladová sladkosť s dochuťou mandlí a korenistej vanilky RACHEL BARRIE master blender BenRiach:"Je to klasický, sladký, ovocím nabitý štýl Benriacha. Lahodné ovocné sady na základe krásneho vanilkového krému a pečiva, to je pre mňa The Original Des." Čo ďalej? Chceli by ste túto whisky ochutnať? Výborne! Pridajte si ju do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie whisky a whiskey v našej
Vôňa: Ovocie, med, orechy a dubové drevo. Chuť: Ovocie, med, vres a korenie. Záver: Dubové drevo. Benriach bola založená Johnom Duffom v roku 1898, v blízkosti liehovaru Longmorn, kde boli spojené súkromné železnice s vlastnou parnou lokomotívou, pre prepravu uhlia, jačmeňa, rašeliny a sudov medzi liehovarmi. V roku 1900 boli z dôvodu krízy pozastavená výroba škótskej whisky, iba BenRiach pokračoval s aktívnou výrobou sladu pre Longmorn. V roku 1978 liehovar zmenil majiteľa a v roku 2004 sa stal liehovar
Single malt whisky Benriach The Smoky Ten je vyrobená z kombinácie nerašelinového a rašelinového sladu. Zrela v troch druhoch sudov najmenej desať rokov. Konkrétne ide o sudy v kombinácii ex-bourbon, sudoch po jamajskom rume a vypálené panenské sudy z dubového dreva. Whisky sa následne odborne spojí a vytvorí vznešene hladké vrstvy zrelého ovocia, aromatického dymu a korenia z praženého dubu, ktoré doznievajú do dokonale vyváženého sladkého a dymového záveru. Farba: Svetlé zlato. Vôňa: Sirup zo zrelého ov
BenRiach 10 YO dozrieva v ex-bourbonových a ex-sherry sudoch typických pre Ben Riach, je ľahká, živá ovocne ladená whisky. Získala striebornú medailu za výnimočnosť 2015.