Ekoobchod za prijateľné ceny. Ponúkame ručne vyrábané bylinné sirupy, bylinné masti, tinktúry z bylín, tinktúry z púčikov, ekologické čistiace a pracie prostriedky, kvalitné čaje a mnoho ďalších prírodných produktov pre Vaše zdravie
Prírodný trstinový cukor vysokej kvality Hrubozrnný, tmavo jantárový prírodný trstinový cukor. Má bohatú, jemne sladkú prírodnú aromu a chuť vďaka vyššiemu obsahu trstinovej melasy. Vyrába sa kryštalizáciou z čerstvej trstinovej šťavy. Je vhodný najmä k príprave miešaných nápojov, sladeniu kávy, cereálií, čerstvého ovocia a na pečenie koláčov, múčnikov. Bez konzervačných látok aditív a aróm. Zloženie: Demerara nerafinovaný, hrubozrnný trstinový cukor, tmavý Balenie: 1 kg Krajina pôvodu: Maur
Prírodný trstinový cukor Nerafinovaný hrubozrnný prírodný trstinový cukor. Jemná horkosladká prírodná aróma Demerara cukru prepožičiava pokrmom zvláštnu chuť. Vyrába sa kryštalizáciou z čerstvej trstinovej šťavy. Je vhodný najmä k príprave koláčov, pečiva ale aj sladeniu kávy, čaju. Možno ho použiť aj do miešaných nápojov. Bez konzervačných látok aditív a aróm. Zloženie: Demerara nerafinovaný, hrubozrnný trstinový cukor Balenie: 1 kg Krajina pôvodu: Maurícius Dovozca, distribútor pre SR: VOG s.r
Jemne mletá himalájska soľ Himalájska soľ je podľa našich skúseností najzdravšia soľ vhodná do jedál i očistného kúpeľa. Jedlu dodáva nielen energiu, ale aj dôležité minerály potrebné pre organizmus. Minerály sú v koloidnej forme, preto ich naše telo dokáže lepšie prijať. Ako kúpeľ revitalizuje naše telo a zjemňuje pokožku. Himalájska kryštalická soľ vznikla vyschnutím pramora, spôsobenými klimatickými zmenami pred vyše 220 miliónmi rokov. Dnes je uložená v hĺbke približne 400 - 600 metrov, chránená pre
Prírodné sladidlo rastlinného pôvodu. Brezový cukor je známy aj ako xillit, xylitol, alebo Xukor. Je to cukru podobné 100 % prírodné sladidlo vyrobené z vlákien brezovej kôry, ktoré môžu bezpečne užívať aj diabetici. Má nízku energetickú hodnotu, znižuje chuť do jedla a odďaľuje pocit hladu. Používa sa na varenie i pečenie podobne ako bežný cukor. Je nevhodný na prípravu kysnutého cesta. Nadmerné používanie môže spôsobiť hnačku. Glykemický index: 7 Obsahuje o 40% menej kalórii a o 70% menej uhľohydrá
100 % Prírodný cukor z kokosových kvetov Hnedý kokosový cukor je vyrobený zo sladkého nektáru kvetov kokosovej palmy. 100% organické, nerafinované, nefiltrované, nebielené prírodné sladidlo, ktoré neobsahuje konzervačné látky. Má nižší glykemický index GI 35, ako trstinový cukor a sirup z agáve. Má príjemnú karamelovú chuť. Poskytuje energiu a výživu v rámci zdravého životného štýlu. Je bohatý na minerály ako draslík (K), horčík (Mg),zinok (Zn), železo (Fe) i vitamíny B1, B2, B3, B6, C. Obsahuje 14
Saturejka Dobré korenie Grešík Jednodruhové korenie. Korenie známe aj pod názvom "fazuľová bylina". Nedráždi žalúdok, môže sa použiť aj ako náhrada za čierne korenie. Vhodná k fazuľovým jedlám, do strukovín, kapusty či kelu. Zabraňuje prípadnému nadúvaniu, podporuje ich strávenie. Používa sa do strukovinových, hydinových, zeleninových jedál, duseného kelu, do nátierok, šalátov. Silne aromatické krenie, väčšie množstvo môže spôsobiť horkosť jedál. Pridáva sa po dovarení. Zloženie: saturejka záhradná
Prírodné sladidlo rastlinného pôvodu. Brezový cukor je známy aj ako xillit, xylitol, alebo Xukor. Je to cukru podobné 100 % prírodné sladidlo vyrobené z vlákien brezovej kôry, ktoré môžu bezpečne užívať aj diabetici. Má nízku energetickú hodnotu, znižuje chuť do jedla a odďaľuje pocit hladu. Používa sa na varenie i pečenie podobne ako bežný cukor. Je nevhodný na prípravu kysnutého cesta. Nadmerné používanie môže spôsobiť hnačku. Glykemický index: 7 Obsahuje o 40% menej kalórii a o 70% menej uhľohydrá
Provensálske korenie Dobré korenie Grešík Zmes korenia pochádzajúca z oblasti Provensálsko v južnom Francúzsku. Koreninová zmes sa používa na ochutenie špecialít francúzskej kuchyne. Obsahuje zmes aromatických byliniek s výraznou chuťou. Odporúča sa dávkovať opatrne. Vhodné do šalátov, na hydinu, do bylinkových omáčok. Zloženie: oregáno, saturejka, bazalka, majorán, levanduľa, fenikel, tymián, rozmarín, anýz, koriander Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi pri
Peperoncino Dobré korenie Grešík Zmes korenia. Používa sa na ochutenie omáčok, zmesí na cestoviny. Na cestoviny, omáčky. Zloženie: cesnak, chilli, petržlen Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamánu sodného. Balenie: 40 g Výrobca: Valdemar Grešík - Natura s.r.o. Děčín, ČR
Oregáno Dobré korenie Grešík Jednodruhové korenie. Korenie talianskej i gréckej kuchyne. Pamajorán, v Stredomori známy pod názvom Oregáno. Používa sa ako korenie na pizzu, do omáčok, vhodný k paradajkám, syru, fazuli, na šaláty, ryby i do mäsa, rizota a vaječných pokrmov. Talianská a grécka kuchyňa, na pizzu, cestoviny, ryby a hydinu. Zloženie: Oregáno (Pamajorán obyčajný, Origanum vulgare) Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnost
Na špagety Dobré korenie Grešík Zmes korenia na prípravu talianskych jedál aku sú špagety. Používa sa na ochutenie omáčok, mäsových zmesí na špagety, na makaróny a iných cestovín i pizzu. Na cestoviny a pizzu. Zloženie: cibuľa, paprika, paradajkový pretlak, oregáno, bazalka, petržlen, cesnak Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamánu sodného. Balenie: 30 g Výrobca: Valdemar Grešík - Natura s.r.o. Dě
Ochutnávka korení Dobré korenie Grešík Spoznajte rozmanitosť nášho korenia bez glutamánu sodného. Obsahuje šesť druhov korenia: Bylinky do polievky 10 g Do polievok, šalátov a na omáčky, tiež pod sviečkovú. Zloženie: karotka, paštrňák, petržlen, pažitka, zeler, pór, ligurček list, rasca Grilovacie byliny 10 g Použitie je vhodné na všetky druhy grilovaného mäsa, hydinu i ryby. Zloženie: paprika, čierne korenie, cibuľa, petržlen list, rasca, koriander, oregáno, horčica semeno Maďarské korenie 10 g Vhod
Maďarské korenie Dobré korenie Grešík Maďarská zmes korenia. Vhodná na steaky, pečené mäsá a pikantné omáčky. Zloženie: paprikové vločky, paradajkové vločky, čierne korenie drvené, restovaná cibuľa Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamánu sodného. Balenie: 40 g Výrobca: Valdemar Grešík - Natura s.r.o. Děčín, ČR
Majorán Dobré korenie Grešík Jednodruhové korenie. Korenie slovenskej kuchyne. Dodáva jedlám intenzívnu, aromatickú príchuť. Zlepšuje i zjemňuje fazuľovú, zemiakovú polievku, guláš, plnku do hydiny, pečeňové jedlá, hydinu. Vhodný do polievok, gulášov, zemiakových placiek a fašírok, mletého i pečeného mäsa. Zloženie: majorán záhradný Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez glutamánu sodného. Balenie: 20 g Výrobca
Kurkuma mletá Dobré korenie Grešík Jednodruhové korenie. Kurkuma je známa aj ako indický šafrán. Obsahuje žlté farbivo kurkumi a je súčasťou zmesi KARI. Pomáha pri poruchách tráviacej sústavy. Má jemnú, korenistú chuť a vôňu. Používa sa v ázijskej, indickej kuchyni do omáčok, strukovín a varenej ryže, ktorú sfarbí krásne do žlta. Zloženie: jemne zomletý koreň kurkumy dlhej Táto séria sa vyznačuje mimoriadnou kvalitou jednotlivých korenín a veľmi prianzivou cenou v pomere k hmotnosti. Korenie je bez g