Internetový obchod s vínom a kvalitnou kávou za super ceny. V ponuke čaje, čokolády, kávovary a mlynčeky na kávu. Poradenstvo a someliérske služby.
Dolina pôsobí hlbokým, dychvyrážajúcim dojmom, čo prezrádza aj jej charakter. Víno vzniklo kupážou odrôd Dunaj a Merlot z ročníka 2021. Farba vína je intenzívna, tmavá rubínovo-červená. Vo vôni prevládajú tóny prezretých višní, bobuľového ovocia a horkej čokolády. Chuť je plná, ovocná s dominanciou bobuľového ovocia, a horkej čokolády a kávy. Charakter vína podporuje aj príjemný zvyškový cukor z odrody Dunaj s cukornatosťou 26 kg/hl. Odporúčame podávať k divine, hovädzine a baranine. Obsahuje siričitany.
Bystrina je ľahké svieže víno ako horský potôčik. Vznikla kupážou odrôd Rulandské biele, Rulandské šedé a Chardonnay z ročníka 2021. Farba vína je žltozelená. Vo vôni prevládajú tóny tropického ovocia a zrelých jabĺk s príjemnými minerálnymi a medovými tónmi. V chuti je plné, s výrazným ovocným buketom, so sviežimi kyselinkami a decentnou burgundskou dochuťou. Odporúčame podávať k jemným úpravám hydinového a bravčového mäsa, zelenine a rôznym úpravám rýb. Obsahuje siričitany. Ľúbezná zmes Bystrina, je
V slovenských vinohradníckych oblastiach poskytuje typické harmonické víno dominujúce popri Rizlingu vlašskom. Má príjemnú žltozelenú farbu. Chuť vína v závislosti od pôdy a polohy nadobúda charakter horkých mandlí, lipového medu alebo korenia. Ľahké lahodné víno nezameniteľnej chuti sa hodí k predjedlám, taveným syrom, tvarohovým syrom typu cottage cheese a k ľahším jedlám z hydiny, rýb a teľaciny. Podávame pri teplote 11-13 °C.
Farba: Slamovo žltáPerlivosť: Jemná, trvaláVôňa: Broskyne, hrušky, biele ružeChuť: Suchá, príjemne ovocná Teplota pre servírovanie: 6-8°C Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. Neodporúčame dlhodobo skladovať v chladničke.
Farba je svetlo zelenožltá až zlatožltá, vôňa je silná, plná a korenistá. Chuť je plná, extraktívna, aromatická až korenistá, ale lahodná, zanechávajúca dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku. Prednosti Tramínu sa u nás využívajú na prípravu kvalitných akostných vín, ktoré dosahujú fľašovú zrelosť v rozpätí od 2 do 5 rokov, ako aj na výrobu prívlastkových vín s fľašovou zrelosťou od 4 do 12 rokov. Tramín červený odporúčame k niektorým špeciálnym úpravám hydiny (v kombinácii s ovocím), k jedlám z ázijskej k
Teplota pre servírovanie: 8°C Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. Neodporúčame dlhodobo skladovať v chladničke.
Farba: Svetlá, slamovo žltáPerlivosť: Jemná s trvanlivou penouVôňa: Zrelé hrušky, chutné šťavnaté jablkáChuť: Ľahká suchá, ovocná s jemnou prevahou hrušky Vinárstvo: Azienda Agricola Dotta AndreaTlak vo fľaši: 5 barRočná produkcia: 6.500 fliaš Teplota pre servírovanie: 6-8 °C
Farba: Slamovo žltáPerlivosť: Jemná s trvanlivou penouVôňa: Ovocná, zrelé hrušky, jablká a broskyneChuť: Krásne ovocná s chuťou zrelého ovocia hrušky, jemné citrusové plody Vinárstvo: Azienda Agricola Dotta AndreaTlak vo fľaši: 5 barRočná produkcia: 6.500 fliaš Teplota pre servírovanie: 6-8 °C
Farba: Bledo slamovo žltáPerlivosť: Jemná a vytrvaláVôňa: Svieža, aromatickáChuť: Ovocná s jemnými tónmi broskyne a zeleného jablka Tlak vo fľaši: 5 barTeplota pre servírovanie: 6-8°C
Farba vína je zlato-žltá, vôňa jemná odrodová až neutrálna. Chuť je plná, korenistá a extraktívna, často so zvyškovým cukrom, siahajúca až do chlebových tónov, pripomínajúcich tokajské výbery. Z tohto dôvodu sa pre Rulandské šedé v Alsasku smie používať synonymum Tokayer. Nenapodobiteľný charakter z neho robí ozajstný skvost medzi bielymi vínami. Zrením v sude alebo vo fľaši sa jeho vlastnosti ďalej zušľachťujú.
Rizling vlašský má svetlozelenú až zelenožltú farbu, neutrálnu vínnu až kvetinovú vôňu. Na vápenatých pôdach má jemnú arómu, pripomínajúcu vôňu lipového kvetu. Rizling vlašský dáva plné a harmonické víno s jemným odrodovým buketom a vyrovnanou kvalitou aj v menej priaznivých ročníkoch. Odporúčame k studeným predjedlám, jemným paštétam, k bravčovému mäsu pripravovanému na prírodno, k zabíjačkovým špecialitám , ako aj k fádnejším jedlám, kde je potrebné povzbudiť chuť kyselinkou. Vychutnáte si ho pri opti
Farba vína je slamovo-žltá, decentnej vôni Devínu dominujú korenisté tóny tramínu a muškátov. Nevtieravý medovkový opar so šupkami prezretého grepu, dobrá rovnováha primárneho a sekundárneho buketu, potešia každého milovníka vín z aromatických odrôd. Devínu vyhovuje kombinácia kuracích jedál v medovej glazúre so zemiakovými šúľancami. Vynikajúco chutí v spoločnosti bryndzových pirohov, jahňacieho stehna a tradičných slovenských bielych a jemne údených syrov. Ideálna teplota na podávanie je 10-12 °C
Farba vína je zlatožltá, vôňa typická, príjemná až prenikavá, omamná, muškátová. Chuť je plná, korenistá, pripomínajúca muškátové víno, avšak svojím charakterom je príjemnejšie. Má nižší obsah kyselín a radíme ho medzi ľahšie vína. Dobre ošetrené víno si dokáže udržať vysokú kvalitu niekoľko rokov. Pri dlhšom zrení sa zvýrazňuje korenistá chuť a vôňa.
Farba: Bledo slamovo žltáPerlivosť: Jemná a vytrvaláVôňa: Svieža, aromatickáChuť: Kvetinové tóny, med, exotické ovocie Teplota pre servírovanie: 6-8°C
Farba: Bledo slamovo žltáPerlivosť: Jemná a vytrvaláVôňa: Svieža, aromatická, harmonickáChuť: Minerálna, vyvážená Teplota pre servírovanie: 6-8°C