Ovocné stromy, Ovocné kríky, Okrasné rastliny. E-shop. Široká ponuka odrôd, len kvalitné rastliny za najlepšie ceny. Doručenie kuriérom.
Stévia sladká sa pestuje nie len vďaka výbornej chuti a liečivým účinkom, ale aj kvôli výraznej sladkosti. Najlepšiu chuť majú menšie lístky, odtrhnuté pred kvitnutím. Zberajú sa potom mladé časti výhonkov, keď dosiahnu 40 − 50 cm. Tie sa následne sušia, ale môžu sa konzumovať aj čerstvé. Po prvom zbere je možné za dva až tri mesiace žať druhýkrát. Zaujímavé sú aj účinky na znižovanie chuti na alkohol či tabak.
Vyznačuje sa ako výborná korenina v kuchyni, čiastočne v čerstvej, ale hlavne v sušenej podobe. Používa sa na ochutenie omáčok, ryže a polievok, býva súčasťou rôznych bylinkových koreniacich zmesí. Do jedál ju však nedávajte vyvariť, lebo sa z nej uvoľňuje horká, chuť. Pridáva sa do hotového pokrmu v malom množstve napríklad nasucho podrvená v dlaniach. Príjemnú chuť urobí slamiha v soľnej zmesi s inými bylinkami, keď touto zmesou posypeme už hotové jedlo, napríklad šaláty alebo cestoviny.
Cesnak pažítkový je aromatická trváca cibuľovitá rastlina, bežne nazývaná pažítka. Kvety sú bieloružovej farby, guľovité súkvetia sa objavujú začiatkom leta. Rúrkovité listy sú bohatým zdrojom vitamínu C a minerálnych látok a majú jemne korenistú chuť.
Palina dračia je trváca liečivá bylina, ktorá dorastá až do výšky 1,3 m. Vyznačuje sa úzkymi kopijovitými aromatickými listami a malými svetložltými kvetmi, ktoré kvitnú od júla do septembra. Najlepšie sa jej darí na suchej, stredne ťažkej pôde, bohatej na vápnik. Nevyhovujú jej mokré a kyslé pôdy. Palina dračia sa používa ako korenina na dochutenie jedál a táto korenina je tiež známa pod názvom ´estragón´.
Listy lipy citrónovej zbierame kedykoľvek, najlepšie však pred kvitnutím, a používame ich čerstvé, usušené alebo mrazené. Pridajú citrónovú chuť ovocným šalátom či rôznym ovocným jedlám, dezertom i nápojom. Listy však používame striedmo, aby neovplyvnili chuť jedla. V lete ju môžeme vyložiť s črepníkom na balkón, terasu či do záhrady. Najvhodnejšia je závesná nádoba, kde vynikne v celej svojej kráse.
Bylinka, ktorú poznáme aj pod názvom Rastlina šťastia. Zbierame jeho kvet alebo vňať v období na začiatku kvitnutia v priebehu júna - septembra. Pozbieranú zmes boráka sušíme v tenkých vrstvách, pretože schne veľmi dlho a dodržiavame maximálnu teplotu 35 °C. Usušenú zmes uchovávame v dobre uzatvárateľných nádobách, ktoré ju chránia pred svetlom a vlhkom. V tejto liečivej byline sa nachádzajú skutočné skvosty účinných látok v dobrej kombinácii, ktorá osviežuje a lieči telo a myseľ: triesloviny, flavonoidy,
Na použitie v kuchyni môžeme vňať zbierať kedykoľvek, hlavné obdobie je jún a júl. Kôpor je významná korenina v kuchyni, používa sa čerstvý, sušený alebo mrazený. Korenina sa pripravuje z lístkov bez stoniek, ktoré nadrobno pokrájame. Používame ju na ochutenie omáčok, dresingov, marinád, polievok, rýb, zemiakov, cestovín. Obsahuje éterické látky s hlavnou zložkou D-karvónom. Malé množstvo kôprových plodov v čajovinových zmesiach podporuje chuť do jedla, upokojuje nervovú sústavu a priaznivo ovplyvňuje tvo
Modrá, skorá stolová a rezistentná odroda viniča. Plody dozrievajú v druhej polovice augusta (ku koncu) až v prvej dekáde septembra. Odroda je výraznej muškátovej chuti. Je vhodná na priamu konzumáciu aj na ďalšie spracovanie. Vyšľachtená bola vo Švajčiarsku.
Vinič Lidi je bezsemenná odroda pochádzajúca z Maďarska. Strapce sú stredne veľké (s priemernou hmotnosťou 350 gramov). Bobuke sú sfarbené do ružova a majú výbornú aromatickú chuť. Jedná sa o veľmi rezistentnú odrodu, ktorá dobre odoláva múčnatke. Táto odroda dobre odoláva mrazom. Dozriela na konci augusta.
Vinič ´Black Pearl´ je stredne skorá muškátová odroda, ktorá je známa pre svoje veľké bezsemenné bobule tmavej farby. Hmotnosť jedného strapca sa pohybuje okolo 300 gramov. Dozrievať začína v priebehu septembra. Je výborný hlavne na priamy konzum, učaruje svojou príjemnou muškátovou chuťou, mäsitou a šťavnatou dužinou. Má vysokú cukornatosť. Na hubové choroby nie je náchylný. Je vhodný do všetkých oblastí, najviac ocení teplé, vzdušné a slnečné stanovište.
Veľmi populárna stredne skorá odroda, dozrieva postupne v polovici augusta. Voči chorobám je stredne odolná. Strapce sú stredne veľké, husté. Bobule sú stredné, šupka je veľmi tenká. Dužina je chrumkavá, šťavnatá. Chuť je neutrálna až sladká, pripomínajúc stredomorské ovocie.
Alokázia Cupurea Red Secret je nádherná a vzácna netradičná rastlina s listami tmavej farby s medenými odleskami. Tento raritný druh alokázie je nenáročný a vhodný ako pre skúseneho zberateľa, tak aj pre začiatočníkov . Okrem úchvatnej farby Vás očarí nenáročnosťou a eleganciou.
Šalvia lekárska Purpurascens je voňavá trvalka kompaktného vzrastu, ktorá sa pestuje nielen kvôli svojim liečivým účinkom, ale aj jej dekoratívnemu vzhľadu v záhone. Listy sú zamatové a sfarbené v rôznych odtieňoch fialovej farby, spodná strana listu má striebristý nádych. Obľubuje slnečné, prípadne polotienisté stanovisko s dostatočne priepustnou pôdou. Bežne sa používa v kuchyni na dochucovanie viacerých jedál.
Šalvia lekárska je nevšedná voňavá trvalka kompaktného vzrastu, ktorá sa pestuje nielen kvôli svojim liečivým účinkom, ale aj jej dekoratívnemu vzhľadu v záhone. Listy sú zamatové a zeleno sfarbené, spodná strana listu má striebristý nádych. Obľubuje slnečné, prípadne polotienisté stanovisko s dostatočne priepustnou pôdou. Bežne sa používa v kuchyni na dochucovanie viacerých jedál. V liečiteľstve sa využíva vňať v sušenom i čerstvom stave.
Tento krásny previsnutý rozmarín lekársky vás očarí vôňou akonáhle okolo neho prejdete. Vďaka svojim krásnym kvetom je veľmi vhodný do skaliek, ale aj na slnečné terasy, či do závesných črepníkov. Kvety sú drobné, najčastejšie vo fialovo-modrej farbe. Rastliny sa môžu dožívať až 30 rokov.