Prémiový alkohol z celého sveta, prestížny rum, whiskey, tequila a ďalšie výnimočné nápoje za skvelé ceny.
Destilériu Foursquare založila rodina Sealeovcov v 90. rokoch minulého storočia. Táto rodina sa na Barbadose venovala rumu už viac ako 5 generácií a v súčasnosti je ich značka Foursquare, ale aj ďalšie menšie značky, veľmi vyhľadávanými vo svete rumu. Tento rum bol destilovaný v roku 2006 a zrel v sude z amerického dubu 15 rokov. Sud v roku 2022 naplnil 244 fliaš pri sudovej sile 61% alkoholu. The Colours of Rum je kolekcia vzácnych rumov z rôznych krajín sveta. Cieľom je prezentovať tie najlepšie a najc
Destilériu Foursquare založila rodina Sealeovcov v 90. rokoch minulého storočia. Táto rodina sa na Barbadose venovala rumu už viac ako 5 generácií a v súčasnosti je ich značka Foursquare, ale aj ďalšie menšie značky, veľmi vyhľadávanými vo svete rumu. Tento rum bol destilovaný v roku 2006 a zrel v sude z amerického dubu 15 rokov. Sud v roku 2022 naplnil 244 fliaš pri sudovej sile 61,5% alkoholu. The Colours of Rum je kolekcia vzácnych rumov z rôznych krajín sveta. Cieľom je prezentovať tie najlepšie a na
Destilériu Foursquare založila rodina Sealeovcov v 90. rokoch minulého storočia. Táto rodina sa na Barbadose venovala rumu už viac ako 5 generácií a v súčasnosti je ich značka Foursquare, ale aj ďalšie menšie značky, veľmi vyhľadávanými vo svete rumu. Tento rum bol destilovaný v roku 1999 a zrel v sude z amerického dubu 22 rokov. Tento sud v roku 2022 naplnil 210 fliaš pri sudovej sile 61% alkoholu. The Colours of Rum je kolekcia vzácnych rumov z rôznych krajín sveta. Cieľom je prezentovať tie najlepšie
Tento Foursquare bol destilovaný v roku 1999 a vyzrieval 22 rokov v ex-rumovom sude č. 17, z toho 8 rokov v trópoch. Bol plnený do fliaš s peknou silou veľkého sudu 61,9% ABV. Naplnených len 228 fliaš. PARAMETRE Oblasť: Barbados Liehovar: Foursquare Vek: 22 Destilácia: 06-1999 Fľaškované: 02-2022 Číslo suda: 17 Typ suda: Ex-Rum (Americký dub) Dozrievanie: 8 rokov v trópoch Celkovo fliaš: 228 The Colours of Rum je kolekcia vzácnych rumov z rôznych krajín sveta. Cieľom je prezentovať tie najlepšie a najcen
Vydanie Dalwhinnie Distillers 2006 - 2021 je 15-ročná single malt z liehovaru Dalwhinie fľašovaná do série 2021 Diageo Distillers Edtitions. Toto Dalwhinnie bolo destilované v roku 2006 a spočiatku dozrievalo v americkom dube, po ktorom nasledovalo ukončenie v sudoch po sherry Oloroso. Bolo plnené do fliaš v roku 2021 pri sile 43% ABV. Vôňa: slad, svetlé korenie, sherry, med a vres Chuť: ľahké korenie s vresovým medom, sušeným ovocím a hroznom Záver: suchý s arómou dubu a vanilky Čo ďalej? Chceli by ste
1731 Belize 7 Y.O. je single origin rum pochádzajúci z Belize. Zrel v sudoch po bourbone celých 7 rokov. Vôňa: Drevitosť, prekvapivé čokoládové tóny, kakaové bôby, vanilka. Chuť: Vanilka s ľahkým tabakom, sladkým karamelom a dotykom kokosového mlieka. Záver: Trochu pikantnejší so štipkou horkého kakaa. Rok 1731 predstavuje významný historický míľnik spojený s rumom. Práve v tomto roku začalo britské námorné loďstvo vydávať denný prídel rumu svojim námorníkom. Bol to jeden z dôležitých impulzov, ktoré sa
1731 Belize 12 Y.O. zrel v dubových sudoch, ktoré predtým obsahovali bourbon. Počas celej doby zrenialežal v tropickej klíme Belize, ktorej teplé a vlhké podnebie zabezpečuje intenzívny kontakt medzi rumom a drevom sudu. Tento rum reflektuje presne to, čím sú belizské rumy preslávené - autentické chute zrelého ovocia pretkané jemne sladkastou a korenistou vrstvou. Vôňa: Voňavé karamelové a jahodové cukríky s marcipánom a tlejúcim dubom. Chuť: Fondány a červené ovocie pokryté čokoládovou omáčkou. Záver: Je
1731 Panama 8 Y.O. bol vyrobený v panamskej destilérii Varela Hermanos. Zrel minimálne 8 rokov v dubových sudoch po bourbone. Vôňa: Citrusové plody s prevládajúcou "kyslo-sladkosťou", po ktorej nasledujú čerstvé čajové lístky a nádych cigaretového dymu. Chuť: Biele korenie s vlhkými listami a hrejivými dubovými tónmi. Záver: Pikantný a vyvážený vôňou vanilky a smotany. Rok 1731 predstavuje významný historický míľnik spojený s rumom. Práve v tomto roku začalo britské námorné loďstvo vydávať denný prídel r
1731 Barbados 8 Y.O. zrie minimálne 8 rokov v sudoch, ktoré predtým obsahovali bourbon. Blend pozostáva z rumov vyrobených dvomi typmi destilácie - pot still, ktorá dodáva rumu aromatickú bohatosť a intenzivitu; a column still, ktorá zase rum "vyhladzuje" a dodáva mu na elegantnosti. Krásny rum, ktorý vás bude baviť s každým pohárikom viac a viac! Vôňa: Ľahká, drevité tóny, vanilka, kyslé želé cukríky, ďalej jahoda, čerešňa a jemne opražené orechy. Chuť: Hladká a svieža. Opäť sa objavuje vanilka a drevist
Navy Island Navy Strength sa vyrába z rumov z troch známych destilérií na Jamajke. Ide konkrétne o destilérie Worhty Park, Hampden Estate a Monymusk. Zmes je vyrobená z 11 starostlivo vybraných malosériovo destilovaných rumov rôzneho veku. Výsledkom je výrazne ovocný jamajský rum s 57% alkoholu a zvýšeným obsahom zlúčenín zvaných estery. Farba: Jantárová farba. Aróma: Veľmi príjemná aróma, silná, ale stále vyvážená. Chuť: Fantastická rovnováha zrelého ovocia, banánov a tónov vanilky. Záver: Hlboký a veľm
Belizean Blue Signature Blend je 100% lokálny rum z Belize. Celý proces výroby od pestovania cukrovej trstiny až po zrenie v dubových sudoch prebieha v tomto štáte na pobreží Karibského mora. Malá rodinná destiléria Travellers Liquors Ltd, ktorá ho vyrába si dala za cieľ vyrobiť chutný a kvalitný rum v čo najčistejšej podobe a musíme uznať, že sa im to podarilo na výbornú! Tento rum predstavuje jeden z najlepších rumov, ktoré pochádzajú z Belize. Okrem jeho skvelej chute sa pod Belizean Blue Signature Ble
Na rozdiel od Madre Cuishe je Maguey Tobalá pomerne malá a rastie na vyšších úrovniach, čo zvyčajne prepožičiava sladší a ovocnejší charakter konečnému destilátu. Tobalá sa zvyčajne zbiera po 12 až 15 rokoch a na produkciu mezcalu je potrebné porovnateľne veľké množstvo rastlín tejto malej agáve. Konečným výsledkom je nádherne aromatický a rovnako intenzívny destilát z agáve. Na rozdiel od iných druhov Tobalá neprodukuje výhonky („hijuelos“), ale môže rásť iba zo semien. Táto okolnosť v kombinácii s požad
Tepeztate patrí do čeľade agáve „Marmorata“, ktorá je pomenovaná podľa charakteristického mramorovania na ich rastlinách. Trvá až 30, niekedy aj 35 rokov, kým Maguey Tepeztate dozreje a zozbiera sa. Rastie vo výškach 1 400 až 2 000 metrov – zvyčajne na strmých svahoch a skalnatých útesoch, často v blízkosti divokých bylín. Medzi miestnymi pálenicami je navyše povestný nízkym obsahom cukru. Zatiaľ čo na jeden liter Mezcal Espadín stačí 10 až 20 libier pražených agáve, na jeden liter Mezcal Tepeztate je pot
Madre Cuishe patrí do čeľade „Karwinskii Agaves“ a zvyčajne sa zbiera po 12 až 15 rokoch. Tento druh zvyčajne rastie v nižších nadmorských výškach s horúcim podnebím – tiež známym ako „tierra caliente“, ktoré poskytuje zemité minerálne tóny. „Madre“ je španielsky výraz pre „matku“ – „Cuishe“ je pôvodný výraz pre agáve. „Matka agáve“ vďačí za svoj titul biologickému fenoménu, ktorý jej umožňuje produkovať semená, z ktorých sa vyvinú početné odrody agáve, napríklad Agave Verde, Coyote alebo Tobalá. Madre Cu
Topanito Mezcal je vyrobený podľa remeselnej tradície Amantes de lo Ajeno v Liehovare v štáte Oaxaca. Espadin agáve s minimálnym vekom sedem rokov zbierajú a upravujú Jimadores (farmári zbierajúci agave). Po zbere sa tieto agáve pražia 5 až 8 dní v zemných jamách. Tento intenzívny proces je nevyhnutný na zabezpečenie charakteristického dymu Mezcalu a zemitého charakteru. Následne sa uvarené agáve rozdrvia a v tradičnom Tahone (mlyne s kamenným kolesom ovládaným somárom). Kaša z vlákniny, ovocia a štiav sa