Predajca kvalitných alkoholický a nealkoholických nápojov dobrepitie.sk. Veľký výber nápojov rôznych značiek.
Hubert Grand blanc medium dry, to je zlatistá farba, vôňa plná južného ovocia s jemnou vanilkou a limetkou, v chuti plné pritom jemne zladené s nádherným perlením.
Lososovo ružová farba ulahodí oku, vôňa plná lesného ovocia ulahodí čuchu a plná pritom jemná chuť s dlhotrvajúcim perlením doladí náš zážitok v chuti.
Pre toto znamenité Chardonnay z Habánskych sklepov je charakteristická vôňa s tónmi orieškov a citrusových plodov. Chuť je plná a jemne korenistá. Výborne doplní plody mora, údenú rybu, mäso na ražni alebo steaky. Výborné je taktiež k mäkkým syrom.
Víno svetlejšej zlatavej farby so zelenkavými reflexmi, elegantné. Ovocno kvetinová vôňa pripomínajúca exotické plody, so stredne plnou, šťavnatou a harmoinckou chuťou. Toto Rulandské šedé servírujte k rybám, hydine či listovým šalátom s mäsom.
Táto vynikajúca Frankovka sa honosí hlbokou farbou s tmavo rubínovými odtieňmi a korenistou vôňou, s ostružinovými tónmi. Jej chuť je plná, harmonická, s korenitosťou pripomínajúcou sladkú papriku. Skvele doplní zverinu, tmavé mäsá alebo steaky. Výborná je k cestovninám a syrom.
Svätovavrinecké z Habánskych sklepov je veľmi obľúbené pre svoju tmavočervenú granátovú farbu s fialovými odtieňmi. Príjemnou vôňou pripomína zrelé višne, slivky či lekvár. Jeho chuť je mimoriadne plná a bohatá. Výborne sa hodí k tmavým mäsám, zverine, husi alebo kačke. Skvelé je k mäkkým syrom.
Toto vynikajúce Veltínske sa vyznačuje sviežou ovocnou vôňou s decentnými tónmi mandlí. Jeho chuť je vyvážená s príjemnou kyselinkou. Svele sa snúbi s hovädzím, či hydinovým mäsom. Výborné je k smaženej rybe či neutrálnym omáčkam.
Alux je horúca 15-ročná novinka zo salvádorskej destilérky Cihuatán. Ide o limitovanú edíciu rumu, ktorý je vytvorený na počesť mayských Aluxov, strážnych bohov zeme. Podľa mayskej tradície žili títo bohovia na kukuričných a kakaových poliach, ktoré boli považované za najposvätnejšie dary zeme. Rum bol vyrobený zo zmesi ľahkých a ťažkých rumov destilovaných pomocou Column Still, ktoré zreli 15 rokov. Po zmiešaní bol rum naplnený do ex-sherry Oloroso a ex-cognac sudov, vďaka ktorým získal príjemnú chuť hor
Tento rum vyrába a predáva spoločnosť Demerara Distilleries v Guyane, ktorá má medzi konkurenciou skvelú povesť a produkuje jedinečné nápoje. El Dorado 12ročný, veľmi jemný rum z Guyany. Disponuje zamatovou chuťou, je veľmi kladne hodnotený. Vôňa korenia, citrusov, cukrovej trstiny, medu a karameliek. Chuť ľahko dubová, pikantné tóny korenia, potom jemne sladká chuť medu, perfektne vyvážená chuť. Balené v darčekovej krabičke.
Klasický koktejl obľúbený medzi legendárnymi barmanmi 20. storočia – vylepšený vodkou Ketel One Vodka. Cosmopolitan je moderná klasika. Mnohí veria, že ho vytvorila Cheryl Cook v 80. rokoch. Takzvaná kráľovná Martini zo South Beach chcela dať svojmu charakteristickému nápoju jedinečný nádych a farbu – pridaním trošky Cointreau, štipky ružovej limetkovej šťavy a podľa jej vlastných slov ,,len toľko brusníc, aby vnikla pekná ružová“ do jej vodky. Fungovalo to a Cosmo si našiel slávu. Po tom všetkom sa podob
NIO Cocktails Espresso MartiniToto Espresso Martini spája dve skvelé veci – Ketel One Vodka a Fair Café Liqueur. Koktejl mnohých názvov počas svojej doterajšej histórie, pôvod Espresso Martini však zostane tradíciou. Mladá modelka v bare Dicka Bradsella v Soho Brasserie požiadala o koktejl s kávou... hoci neslávne známy citát bol trochu iný. Zmiešaním vodky, cukru, kávového likéru a espressa vzniklo Espresso Martini. Názov koktejlu sa menil v priebehu Dickovej barmanskej histórie (obľúbený je „Farmaceutic
Z kolísky svetlého rumu, kde sa stretáva more, zem a nebo. Rum Santiago de Cuba oslavuje skutočného obľúbenca barmanov. Bol koniec 19. storočia, americké plavidlo Maine sa potopilo pri Kube. Jeden z tých, ktorí prežili sa dostal na breh. Vďaka bohu, pretože sa umyl v dedine neďaleko Santiago de Cuba, ktorá sa volá... Daiquiri. Vysmädnutý po stroskotaní zamieril po vodu do miestneho baru. Rum bol v tej chvíli trochu silný. Pridal preto do rumu limetkovú šťavu – to bolo príliš kyslé. Pridal cukor – a to už
Moderný nádych starého klasického koktejlu. Všetci poznáme klasickú Margaritu, ale kto je Tommy? A čím je jeho drink taký odlišný? V skutočnosti ho vytvoril Julio Bermejo. Pomenoval ho po mexickom bare a reštaurácii svojej rodiny v San Franciscu – samozvanom poprednom tequila bare, ktorý je teraz cieľom mnohých popredných svetových barmanov. Tommy's dodáva mexický nádych nahradením ,,triple sec“ klasickej Margarity agávovým sirupom. Stále sa podáva v Tommyho mexickej reštaurácii. A teraz už aj u vás. Kokt
Z teplých brehov Mexika prichádza skutočná legenda sveta mixológie: ikonická Margarita. Existuje mnoho príbehov o pôvode Margarity, ale ,,Master Mixologist“ Patrick Pistolesi obľubuje jeden konkrétny. Slávny koktejl bol vynájdený v roku 1938 na počesť mexickej showgirl Rita de la Rosa a jeho popularita vzrástla v štyridsiatych rokoch minulého storočia prostredníctvom reklamnej kampane ,,Margarita, vyrobená zo 100% agáve tequily, vás prenesie do kúzla zlatého veku Mexika, medzi celebrity a tanečníkov užíva
Dokonalý dvojzložkový koktejl prichádza ostro a vyvážene s Tanqueray London Dry Gin.Gimlet sa vracia do The Savoy Cocktail Book z roku 1930. Raymond Chandlers ho opísal vo svojom klasickom románe „The Long Goodbay“ ako napoly gin, napoly Rose's Lime Cordial a... „nič iné“. Čo sa týka názvu, zabudnite na svetoznámych barmanov. Názov legenda pripisuje chirurgovi admirálovi Sirovi Thomasovi Gimlettovi z Kráľovského námorníctva. Do každodenného pohárika ginu pridával svojim námorníkom počas dlhých zaoce