PRAJEME PRÍJEMNÉ NAKUPOVANIE:). Bio potraviny, predajňa na Šusteková 20 v Bratislave. U nás viete čo jete:)
Ayran je vynikajúca Turecká pochúťka, ktorú si obľúbite aj Vy. Vyskúšajte ho spolu s nami.
Vďaka tomuto čaju sa po celom dome v okamihu rozprestrie príjemná vôňa medovníčkov. Vychutnajte si ho namiesto dezertu a príjemne sa prehrejte.
Zjemnite Vaše varené víno chutným korením od SONNENTORU! Skvelé tiež na zjemnenie vianočného punču. Plná chuť a intenzívna aróma!Tip: Pre jemnejšiu chuť pridajte kúsky pomaranča alebo hrozienka.
Pravá vanilka zomletá do jemného vanilkového prášku Čo by to bol za vanilkový puding, mliečnu ryžu alebo tvarohový krém bez vanilky? Pravá vanilka prepožičiava lahôdkam niečo zmyselného. Smotanovo sladká aróma s tónmi sladkého drievka sa v západnej kuchyni používa skoro výhradne na mliečne pokrmy. Použitie vanilky na slané alebo ostré jedlá je v našich zemepisných šírkach skoro nepredstaviteľná, ale predsa by ste to mali vyskúšať! Jej silná aróma sa výborne hodí do mexických fazulových pokrmov, ku kuraťu
Grilovaná zelenina okorenená touto zmesou sa razom stane stredobodom grilovacieho menu. Jednoducho zmiešajte korenie s olejom, zeleninu potrite a grilujte.
Zamatovo-čierne drobné semienka majú piepornú zemitú a ľahko horkastú chuť.
Kardamóm, luxusné korenie pre gurmánov. Okrem šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymová, kvetinovo-sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni nezastupiteľnú úlohu. Štipka kardamómu na šálku horúceho nápoja prinesie silu a vôňu Orientu. Kardamóm možno použiť aj do perníkov, pečiva a niektorých druhov chleba. Obzvlášť chutný je kardamóm aj v ovocných šalátoch, kompótoch alebo k pečenému jablku.
Hľadáte niečo pikantného pod zub? Zmiešajte 1-2 lyžičky korenia sa 125 g tvarohu alebo čerstvého syra a vychutnávajte si parádnu nátierku na kúsku čerstvého pečiva. Zloženie: paprika sladká bio, galgant bio, cesnak medvedí bio, petržlen bio, materina dúška bio, saturejka bio, rasca bio, paprika ostrá bio, chilli bio, rozmarín bio, ligurček bio, chilli extra ostré bio, škorica Cejlon bio
Jedinečná a lahodná. Tradične údená paprika sa postará o úžasnú arómu a farbu. Zahaľte steaky do jej jemnej chuti. Pripravte si pastu z oleja a údenej papriky, potrite ňou mäso, nechajte hodinku odpočinúť a potom grilujte. Dávajte ale pozor na teplotu a grilujte opatrne, aby ste papriku príliš nespálili a pokrm nezhorkol.
Šafrán - červený luxus je v súčasnosti najdrahším korením na svete. A nie je sa čo čudovať! - 150 000 krokusových kvetov (asi toľko, koľko je na poli veľkom 2000m2) je potrebné k získaniu asi jedného kilogramu sušeného šafránu. Niekoľko málo červeno-oranžových nitiek celkom postačí k tomu, aby vaše pokrmy získali túto zemitú, lahko ostrú chuť. Hodí sa k príprave orientálneho rizota, zeleniny, ale aj na prípravu dezertov, sladkého chleba. Neslúži len na dochucovanie potravín, ale aj na farbenie sladkostí
Zemiaky môžeme pripraviť na sto spôsobov a vždy trochu inak. S touto zmesou korenia vyčarujete pôžitok pre chuťové poháriky aj oko :)
Senovka grécka (fenugreek) je mierne horké korenie, často používané v ayurvédskej kuchyni.
Žltá horčica je označovaná tiež za bielu a v našich zemepisných šírkach sa používa k nakladaniu, marinádam a k výrobe bielej horčice. Je obľúbenou koreninou v juhoindickej kuchyni. Opražené semienka veľmi dobre chutia na rybe alebo zelenine. Okrem toho sú súčasťou rôznych curry-pást a koreniacich zmesí.
Prechladnutie čajová zmes bazy a lipy na prechladnutie
Použitie:Používa sa pri bolestiach a zápale nervov, trojklanného nervu a spazmatických bolestiach svalov na chrbte. Vhodný je aj pri zápale lymfatických žliaz, najmä na krku a tiež na popáleniny a opareniny formou dennej aplikácie.Zloženie:Repkový olej Ľubovník bodkovaný